گیربکس جک اسکرو
نوشته شده توسط : کوروش فنایی

جک اسکرو چیست؟
گیربکس جک اسکرو (Screw Jack)، نوعی تجهیز مکانیکی است که برای تبدیل حرکت دورانی به حرکت خطی استفاده می‌شود. از این گیربکس صنعتی در صنایع مختلفی استفاده می‌شود. مهم‌ترین کاربرد گیربکس جک اسکرو برای بلندکردن بارهای سنگین است.

خرید گیربکس جک اسکرو از کالا صنعتی

گیربکس جک اسکرو با انواع چرخ‌دنده‌های صنعتی تولید می‌شود؛ رایج‌ترین نوع آن، گیربکس جک اسکرو حلزونی است. ساختار این گیربکس، شباهت بسیار زیادی با گیربکس حلزونی دارد. این گیربکس‌ها از لید اسکرو (شفت رزوه)، ماردون، چرخ‌دنده حلزونی، یاتاقان و بلبرینگ‌ها و پوسته گیربکس تشکیل شده‌اند. گیربکس جک اسکرو با نام‌های گیربکس جک بالابر، جک گیربکسی، جک پیچی دستی، گیربکس تبدیل حرکت دورانی به خطی و جک بالابر نیز شناخته می‌شود.

ساختار جک اسکرو
گیربکس تبدیل حرکت دورانی به خطی یا جک اسکرو از نظر ساختار شباهت زیادی به گیربکس حلزونی دارد. ساختار این گیربکس شامل چرخ‌دنده حلزونی، ماردون، پیچ جک (شافت رزوه)، پوسته و یاتاقان‌ها می‌شود. نحوه عملکرد گیربکس تبدیل حرکت دورانی به خطی به شرح زیر است:

شفت ورودی که همان ماردون گیربکس است، به الکتروموتور یا فرمان دستی گیربکس متصل است و نیروی ورودی را به چرخ‌دنده حلزونی منتقل می‌کند.
چرخ‌دنده حلزونی گیربکس جک اسکرو دور شفت رزوه قرار گرفته و هم‌زمان با چرخش، روی محور شافت رزوه حرکت می‌کند یا باعث حرکت خطی شافت رزوه (میل اسکرو) می‌گردد.

انواع جک اسکرو
بر اساس منبع قدرت ورودی، گیربکس‌های جک اسکرو را می‌توان در دو دسته زیر تقسیم‌بندی نمود:

جک اسکرو دستی: جک اسکرو دستی، ساده‌ترین نوع گیربکس جک اسکرو است و از یک هندویل برای تأمین نیروی اولیه استفاده می‌کند.
جک اسکرو برقی: جک اسکرو برقی از انواع الکتروموتور و سروو موتور برای چرخاندن شافت رزوه و ایجاد حرکت خطی استفاده می‌کند.
منبع قدرت ورودی (موتور یا دستی) با توجه به نوع کاربرد، ظرفیت بار، سرعت، دقت و کورس حرکتی انتخاب می‌شود. نکته قابل‌توجه این است که برای گیربکس جک اسکرو و طول کورس جک، استاندارد جهانی شناخته شده‌ای وجود ندارد و هر شرکت‌ سازنده از استانداردهای خاص خود در این زمینه استفاده می‌کند.

گیربکس‌های جک اسکرو دو نوع مکانیزم حرکتی دارند. در حالت اول، میل اسکرو ثابت است و گیربکس جابه‌جا می‌شود؛ اما در حالت دوم گیربکس در محل موردنظر نصب شده و میل اسکرو جابه‌جا می‌گردد. انواع گیربکس جک اسکرو ارائه شده در وب‌سایت کالا صنعتی از نوع دوم هستند.

انواع گیربکس جک اسکرو

خرید گیربکس جک اسکرو
وب‌سایت کالا صنعتی نماینده رسمی و تأمین‌کننده معتبر و شناخته شده جک اسکرو، مانند گیربکس سهند و گیربکس جک اسکرو چینی است. برای خرید گیربکس جک اسکرو، کافی است به سایت کالا صنعتی مراجعه نموده و پس از بررسی مشخصات، سفارش خود را در سایت ثبت نمایید. همچنین می‌توانید از طریق شماره‌تلفن ۰۲۱۹۱۰۰۴۶۴۷ با کارشناسان فروش ما در ارتباط باشید و خرید خود را به‌صورت تلفنی انجام دهید.

از جمله مزایای خرید گیربکس جک اسکرو از کالا صنعتی عبارت‌اند از:

تضمین اصالت و سلامت کالا
قیمت رقابتی
ارسال سریع و مطمئن
خدمات پس از فروش
اجزای گیربکس جک اسکرو
اجزای گیربکس جک اسکرو شامل چرخ دنده حلزونی، ماردون، پیچ جک (شافت رزوه)، شفت ورودی، شفت خروجی، محفظه یا پوسته و یاتاقان ها می شوند.

چرخ دنده حلزونی و ماردون گیربکس جک اسکرو

ماردون نوعی چرخ دنده پیچ مانند است که نقش شفت ورودی گیربکس جک اسکرو را برعهده دارد. شفت ورودی جک اسکرو به یک منبع تغذیه (الکتروموتور یا چرخ فرمان دستی) متصل می‌شود و نیروی اولیه را دریافت می‌نماید. ماردون جک اسکرو معمولاً از فولاد سخت کاری شده ساخته می شود تا دوام کافی جهت انتقال نیروی ورودی را به چرخ‌دنده حلزونی داشته باشد. چرخ دنده حلزونی گیربکس جک اسکرو بر اساس کاربرد و میزان بار روی گیربکس با سه جنس مختلف تولید می شود:

فسفر-برنز
آلومینیوم-فسفر-برنز
فسفر-نیکل-برنز
مدل آلومینیوم-فسفر-برنز، حالت پایه این چرخ دنده ها است که هزینه کمتری نسبت به سایر مدل ها داشته و در کاربردهایی که گیربکس زیاد تحت بار و فشار قرار ندارد استفاده می شود؛ اما اگر گیربکس تحت بار متوسط رو به بالایی قرار است کار کند، باید از چرخ دنده های فسفر-برنز استفاده شود که مقاومت بسیار خوبی در برابر سایش دارند.

همچنین در کاربردهایی که گیربکس تحت بار زیادی قرار دارد از چرخ دنده فسفر-نیکل-برنز استفاده می شود که مقاومت بسیار بیشتری نسبت به سایر چرخ دنده ها در برابر سایش و خوردگی دارند. شرکت های بسیار معتبر تولید کننده گیربکس صنعتی مانند Flender یا SEW برای گیربکس های جک اسکروی خود از چرخ دنده های نیکل-فسفر-برنز استفاده می کنند.

پیچ جک یا شافت رزوه گیربکس جک اسکرو

پیچ جک، به بار یا محرکی که نیاز به حرکت خطی دارد متصل است و حرکت دورانی را به حرکت خطی تبدیل می کند. این قطعه نیز مانند چرخ دنده گیربکس جک اسکرو، در سه مدل تولید می شود:

MO-40
CK-45
6582-BOZ
شافت رزوه جنس CK45 حالت پایه این قطعه است؛ ولی اگر گیربکس تحت کشش زیادی قرار می گیرد، بهتر است از پیچ جک از جنس MO40 استفاده شود که تحت عملیات حرارتی سخت کاری شده و مقاومت بسیار بیشتری دارد. از طرفی اگر گیربکس تحت فشار کششی قرار نمی گیرد ولی دقت بالای آن از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است، از شافت رزوه 6582BOZ استفاده می کنیم. این شافت رزوه بسیار در برابر سایش مقاوم است اما تحمل فشار کششی را ندارد.

پوسته یا محفظه گیربکس جک اسکرو

پوسته گیربکس جک اسکرو تمامی قطعات داخلی آن را در بر گرفته است و طراحی آن به نحوی است که مقاومت کافی جهت تحمل بارهای بسیار زیاد را نیز داشته باشد. به همین علت معمولاً از پوسته چدنی برای این گیربکس ها استفاده می شود.

یاتاقان های گیربکس جک اسکرو

در گیربکس های جک اسکرو به منظور کاهش اصطکاک و پشتیبانی بیشتر از قطعات دوار داخل گیربکس، در نقاط کلیدی مانند محورهای ورودی و خروجی از بلبرینگ و یاتاقان استفاده شده است تا حرکت نرم و بدون سایشی داشته باشند. علاوه بر مطالب فوق، مقاله اجزای گیربکس حلزونی نیز اطلاعات جالبی در این زمینه ارائه می دهد که مطالعه آن را به شما پیشنهاد می کنیم.

مزایا و معایب جک اسکرو
از آن جایی که جک اسکرو حرکت چرخشی را به حرکت خطی تبدیل می کند، می توان از این گیربکس برای کاربردهای مختلفی مانند بلند کردن بارهای سنگین، تنظیم ارتفاع یا تعیین موقعیت اجسام، پرس کردن و ... استفاده نمود. از جمله مزایای گیربکس جک اسکرو می توان به موارد زیر اشاره نمود:

ظرفیت بار بالا: یکی از اولین و مهم ترین مزایای گیربکس جک اسکرو، توانایی تحمل بار بسیار زیاد آن است. طراحی چرخ دنده ها و شافت رزوه، این مزیت مکانیکی را فراهم نموده و این گیربکس ها را برای کاربردهایی که نیاز به بلند کردن یا جابجایی اجسام سنگین دارند، مانند ماشین آلات صنعتی یا تجهیزات ساختمانی، به گزینه ای مناسب تبدیل نموده است.
خود قفل شوندگی: خود قفل شوندگی یا عدم برگشت پذیری، مزیت دیگر این گیربکس ها است؛ به این معنی که گیربکس جک اسکرو بدون نیاز به مکانیسم ترمز یا تجهیزات مشابه، می تواند موقعیت خود را حفظ کند. این قابلیت در نتیجه اصطکاک زیاد ایجاد شده بین چرخ دنده ها و پیچ جک ایجاد می شود و هنگامی که گیربکس از چرخش باز می ایستد، در برابر هرگونه نیروی خارجی که بخواهد آن را حرکت دهد، مقاومت می کند. این ویژگی به خصوص برای کاربردهایی که حفظ موقعیت گیربکس در آن ها ضروری است، بسیار اهمیت دارد.
اندازه کوچک گیربکس: گیربکس های جک اسکرو در مقایسه با انواع دیگر سیستم های حرکت خطی بسیار کوچک و فشرده هستند. این ویژگی برای کاربردهایی که فضای زیادی برای تجهیزات ندارند بسیار حائز اهمیت است.
تطبیق پذیری: گیربکس جک اسکرو تطبیق پذیری بالایی با اکثر کاربردهای صنعتی دارد؛ طوری که تقریباً در تمامی صنایع از این گیربکس ها استفاده می شود. همچنین نیروی اولیه این گیربکس به دو صورت دستی و به وسیله الکتروموتور تأمین می شود که در برخی کاربردها که امکان استفاده از موتور نیست، ویژگی بزرگی به شمار می رود.
از دیگر مزایای جک اسکرو می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

وزن سبک و کم حجم
قیمت مناسب
صدای کم
نصب و راه اندازی آسان
ایمنی بالاتر نسبت به جک هیدرولیکی
قرارگیری در زوایای مختلف
با وجود تمام مزایای جک اسکرو، این گیربکس‌ها دارای محدودیت‌ها و معایبی نیز هستند. به‌عنوان‌مثال، این تجهیز ظرفیت محدودی برای بلند کردن بار دارد. همچنین با افزایش بار و تحمل وزن، اصطکاک شیارهای اسکرو افزایش یافته و همین عامل باعث شده که تا حد زیادی با جک های هیدرولیک جایگزین شوند. این در حالی است که در کاربرد های سبک تر و کم هزینه تر، جک اسکرو انتخاب مناسب، مقرون به صرفه و ایمن‌تری است.

کاربرد جک اسکرو
گیربکس جک اسکرو به دلیل مزایای بسیار زیاد و ویژگی‌های منحصربه‌فرد، تقریباً در تمامی صنایع استفاده می‌شود. از جمله کاربردهای گیربکس جک اسکرو می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

تعمیرگاه های خودرو
تنظیم ارتفاع سطح سکوها
صنایع خودروسازی
صنایع کشاورزی
دامداری های صنعتی
صنایع نظامی و دفاعی
صنایع غذایی
کاتالوگ جک اسکرو
وب‌سایت کالا صنعتی، مرجعی برای بررسی مشخصات و ویژگی‌های تجهیزات صنعتی مختلف از جمله انواع جک اسکرو است. همچنین بانک کاتالوگ کالا صنعتی، کاتالوگ جک اسکرو را برای دانلود به‌صورت رایگان در اختیار شما قرار داده تا مشخصات این گیربکس‌ها را بررسی و با نیازهای کاربرد خود مطابقت دهید.
در این کاتالوگ، اطلاعات کاملی از گیربکس‌های جک اسکرو مانند مشخصات فنی، ابعاد، گشتاور، نسبت تبدیل و … ارائه شده است. شما عزیزان می‌توانید پس از مقایسه محصولات مختلف در وب‌سایت و بررسی مشخصات آن‌ها در کاتالوگ، از مشاوره فنی رایگان کارشناسان این مجموعه نیز بهره‌مند شوید.
برای دانلود کاتالوگ جک اسکرو روی لینک زیر کلیک کنید.

منبع:https://www.kalasanati.com/%D8%AC%D8%B3%D8%AA%D8%AC%D9%88/356/%DA%A9%D8%A7%D9%84%D8%A7%DB%8C-%D8%B5%D9%86%D8%B9%D8%AA%DB%8C/%DA%AF%DB%8C%D8%B1%D8%A8%DA%A9%D8%B3-%D8%B5%D9%86%D8%B9%D8%AA%DB%8C/%D8%A7%D9%86%D9%88%D8%A7%D8%B9-%DA%AF%DB%8C%D8%B1%D8%A8%DA%A9%D8%B3-%D8%B5%D9%86%D8%B9%D8%AA%DB%8C/%DA%AF%DB%8C%D8%B1%D8%A8%DA%A9%D8%B3-%D8%AE%D8%A7%D8%B5-%D8%B5%D9%86%D8%B9%D8%AA%DB%8C/%DA%AF%DB%8C%D8%B1%D8%A8%DA%A9%D8%B3-%D8%AC%DA%A9-%D8%A7%D8%B3%DA%A9%D8%B1%D9%88





:: بازدید از این مطلب : 86
|
امتیاز مطلب : 10
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
تاریخ انتشار : جمعه 11 خرداد 1403 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: