نوشته شده توسط : کوروش فنایی

تولیدی را تأمین می‌کنند. این الکتروموتورها با استفاده از اصل القای الکترومغناطیس، روتور را به چرخش درآورده و میدان مغناطیسی الکتروموتور سه‌فاز به‌وسیله سیم‌پیچ استاتور ایجاد می‌شود

در صورتی‌که سیم‌پیچ الکتروموتور آسیب‌دیده باشد، موتور قادر به تأمین سرعت و گشتاور لازم نخواهد بود و تحت بار آسیب می‌بیند؛ بنابراین آموزش سیم‌پیچی موتور سه‌فاز یکی از اقدامات ضروری برای تمامی افراد و صنایعی است که با این موتورها سروکار دارند. در این مقاله به معرفی انواع سیم‌پیچ و روش‌های سیم‌پیچی الکتروموتور سه‌فاز و همچنین محاسبات و رسم دیاگرام آن پرداخته‌ایم؛ با ما همراه باشید. همچنین در مقاله تست سیم‌پیچ موتور سه‌فاز روش‌های کاربردی جهت عیب‌یابی سیم‌پیچ‌های موتور بیان شده و مطالعه آن را پیشنهاد می‌کنیم.

انواع سیم‌پیچی موتور سه‌فاز
به‌ طور کلی انواع سیم‌پیچی موتور سه‌فاز به دو دسته سیم‌پیچ استاتور و روتور تقسیم‌بندی می‌شوند؛ سیم‌پیچ استاتور ثابت بوده و وظیفه تولید میدان مغناطیسی دوار، از جریان سه‌فاز ورودی را بر عهده دارد. روتور این موتورها در دو نوع تولید می‌شود:

روتور قفس سنجابی
روتور سیم‌پیچی شده
بیشتر الکتروموتورهای سه‌فاز موجود در ایران، از نوع روتور قفس سنجابی هستند؛ این روتور به شکل یک سیلندر استوانه‌ای‌شکل بوده و دارای میله‌هایی از جنس رسانا (اغلب مسی) است که به روش القایی کار می‌کنند. سیم‌پیچ‌های استاتور نیز با آلیاژهای مختلفی تولید می‌شود. مرغوب‌ترین سیم‌پیچ‌ها از جنس مس بوده و رسانایی و طول عمر بالایی دارند؛ اما ممکن است بعضی از تولیدکنندگان الکتروموتور برای کاهش هزینه‌ها از سیم‌پیچ‌های آلومینیومی استفاده کنند که در مقایسه با سیم‌پیچ‌های مسی کیفیت پایین‌تری دارند. هدف این مقاله بررسی سیم‌پیچی استاتور است؛ بنابراین در ادامه هر جا نامی از سیم‌پیچی موتور سه‌فاز به میان آمد، منظور سیم‌پیچی استاتور است.

انواع روش‌های سیم‌پیچی موتور سه‌فاز
برای ساخت استاتور الکتروموتور سه‌فاز، ورقه‌های آهنی سیلیس دار را به نحوی روی‌هم قرار می‌دهند که شیارهایی را تشکیل دهند؛ به این شیارها اسلات نیز گفته می‌شود. در موتورهای سه‌فاز برای هر فاز ورودی یک گروه سیم‌پیچ داریم که درون اسلات‌ها قرار می‌گیرند. برای ایجاد میدان مغناطیسی دوار در استاتور باید دو شرط زیر رعایت شود:

سه گروه سیم‌پیچ 120 درجه اختلاف فاز الکتریکی داشته باشند.
سیم‌پیچ‌ها 120 درجه اختلاف مکانی با هم داشته باشند.
در حالت عادی فازهای ورودی از برق شبکه، 120 درجه الکتریکی اختلاف فاز با یکدیگر دارند و شرط اول رعایت شده است؛ اما اختلاف مکانی کلاف‌ها باید هنگام سیم‌پیچی موتور انجام شود. روش‌های مختلفی برای سیم‌پیچی الکتروموتور سه‌فاز وجود دارد؛ از جمله:

سیم‌پیچی یک‌طبقه
سیم‌پیچی دوطبقه
سیم‌پیچی گام کامل
سیم‌پیچی گام کسری
سیم‌پیچی زنجیری
سیم‌پیچی متحدالمرکز
مزایای سیم‌پیچی دوطبقه نسبت به یک‌طبقه چیست؟
در سیم‌پیچی یک‌طبقه، داخل هر شیار استاتور یک کلاف سیم‌پیچ قرار می‌گیرد؛ اما در سیم‌پیچی دوطبقه، در هر شیار استاتور دو کلاف مختلف قرار دارند. سیم‌پیچی دوطبقه مزایای بیشتری داشته و رایج‌تر است؛ از جمله مزایای سیم‌پیچی دوطبقه نسبت به یک‌طبقه می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

در سیم‌پیچی دوطبقه، پیشانی کلاف‌ها کاهش‌یافته و در نتیجه سیم‌پیچ وزن کم‌تری دارد؛ با کاهش وزن، قیمت سیم‌پیچ نیز ارزان‌تر می‌شود.
با کاهش پیشانی کلاف‌ها، مقاومت اهمی سیم‌پیچ کاهش‌یافته، موتور کم‌تر داغ می‌شود و راندمان افزایش می‌یابد.
در سیم‌پیچی دوطبقه به روش گام کسری، می‌توان یکی از مزاحم‌ترین هارمونیک‌های موتور (هارمونیک 3) را حذف کرد.
گام سیم‌پیچی چیست؟
دو نوع گام در موتورهای سه‌فاز وجود دارد؛ گام سیم‌پیچی و گام قطبی.

گام سیم‌پیچی یا گام کلاف، فاصله دو بازوی یک کلاف را بر حسب تعداد شیارهای استاتور نشان می‌دهد؛ یعنی اگر ابتدای کلاف در شیار 1 قرار بگیرد، گام سیم‌پیچی مشخص می کند که انتهای آن کلاف باید در کدام شیار باشد.
گام قطبی مشخص‌کننده تعداد شیارهایی از استاتور است که توسط هر قطب پوشش داده می‌شود.
در سیم‌پیچی به روش گام کامل، گام سیم‌پیچ و گام قطبی با هم برابر هستند؛ ولی در سیم‌پیچی گام کسری، معمولاً مقدار گام سیم‌پیچی از گام قطبی کمتر است.

تفاوت سیم‌پیچی زنجیری و متحدالمرکز در چیست؟
در سیم‌پیچی زنجیری (زنجیره‌ای)، کلاف‌ها با اندازه‌های مساوی پیچیده می‌شوند؛ ولی در سیم‌پیچی متحدالمرکز، باید کلاف‌ها را در اندازه‌های نامساوی پیچید. در سیم‌پیچی زنجیری، مجموع طول کلاف‌ها کمتر از متحدالمرکز بوده و به همین علت اقتصادی‌تر هستند. درحالی‌که در سیم‌پیچی متحدالمرکز چون گام هر گروه از کلاف‌ها با یکدیگر متفاوت است، اندازه آن‌ها نیز با یکدیگر تفاوت دارد. از سیم‌پیچی متحدالمرکز بیشتر برای الکتروموتور تک‌فاز استفاده می‌شود.

محاسبات لازم برای سیم‌پیچی موتور سه‌فاز
مهم‌ترین مقادیری که در طراحی نقشه و سیم‌پیچی موتور سه‌فاز باید محاسبه شوند، مربوط به گام قطبی، گام سیم‌پیچ، تعداد قطب‌ها، زاویه الکتریکی شیار و شیار شروع هر فاز است که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم.

محاسبه گام قطبی
گام قطبی را با Yp نمایش داده و بر اساس فرمول زیر به دست می‌آید:

Yp= Z/2P

در این فرمول، Yp گام قطبی، Z تعداد شیارهای استاتور و 2P تعداد قطب‌های موتور است. تعداد قطب‌های موتور توسط شرکت سازنده در پلاک یا کاتالوگ محصول مشخص می‌شود.

زاویه الکتریکی شیار
زاویه الکتریکی شیار، بیان‌کننده آن است که هر شیار با شیار قبل از خود چند درجه الکتریکی اختلاف‌فاز دارد و با Aez نشان داده می‌شود:

Aez=360P/Z

در این فرمول P برابر با نصف تعداد قطب‌های موتور و Z تعداد شیارهای استاتور است.

تعداد شیار در هر قطب از هر فاز
پارامتر بعدی تعداد شیار در هر قطب از هر فاز است که با q نشان‌داده‌شده و با فرمول زیر به دست می‌آید:

q=Z/2P*m

در این فرمول Z تعداد شیارهای استاتور، 2P تعداد قطب‌های موتور و m تعداد فازها است. بر اساس مقدار q گروه کلاف‌ها را سیم‌پیچی می‌کنیم.

شیار شروع فازها
برای اینکه بدانیم سیم‌پیچ هر فاز را از کدام شیار باید شروع کنیم از فرمول‌های زیر استفاده می‌کنیم:

(شروع فاز اول)L1= 1
(شروع فاز دوم)L2= 1 + (ez/120)
(شروع فاز سوم)L3= 1+ (ez/240)

سربندی کلاف‌های موتور سه‌فاز
دو نوع سربندی در سیم‌پیچی الکتروموتور سه‌فاز استفاده می‌شود که در شکل زیر می‌بینید.

 

اگر انتهای کلاف یک را به ابتدای کلاف دو و انتهای کلاف دو را به ابتدای کلاف 3 متصل کنیم، سربندی از نوع اتصال نزدیک است؛ اما اگر انتهای کلاف یک را به انتهای کلاف دو و ابتدای کلاف دو را به ابتدای کلاف 3 متصل نماییم، سربندی از نوع اتصال دور است. برای تشخیص نوع سربندی از فرمول زیر استفاده می‌کنیم:

G=T*Z/2*q*m

در فرمول بالا T تعداد طبقات سیم‌پیچی، Z تعداد شیار استاتور، q تعداد شیار در هر قطب از هر فاز و m تعداد فازهای ورودی است:

اگر G=P بود اتصال نزدیک،
ولی اگر G=2P بود اتصال از نوع دور خواهد بود.
با استفاده از این محاسبات می‌توانیم به مرحله بعد که طراحی دیاگرام و نقشه سیم‌پیچی موتور است برویم. به‌خاطر داشته‌باشید که سربندی کلاف‌ها، با سربندی ترمینال موتور جهت راه اندازی متفاوت است؛ در همین راستا پیشنهاد می‌شود مقاله سربندی الکتروموتور سه‌فاز را مطالعه فرمایید.

نقشه سیم‌پیچی موتور سه‌فاز
برای طراحی نقشه سیم‌پیچی موتور سه‌فاز بهتر است به‌صورت عملی و با طرح یک مثال شروع کنیم.

مثال شماره یک: طراحی و ترسیم دیاگرام و نقشه سیم‌پیچی موتور سه‌فاز دارای 24 شیار و 4 قطب به‌صورت 1 طبقه به روش زنجیری با گام کامل.

1) ابتدا گام قطبی را محاسبه می‌کنیم:

Yp= Z/2P = 24/4 = 6

بنابراین، هر قطب دارای 6 شیار است.

2) سپس تعداد شیارهای هر فاز در یک قطب را حساب می‌کنیم:

q=Z/2P*m = 24/4*3 = 2

در این مثال q برابر 2 است؛ یعنی گروه سیم‌پیچ هر فاز، از دو کلاف تشکیل شده است.

3) برای اینکه شیار شروع هر فاز را محاسبه کنیم، به زاویه الکتریکی شیارها نیاز داریم:

Aez=360P/Z = 360*2/24 = 30

زاویه الکتریکی بین هر شیار 30 درجه است.

4) شیار شروع فاز اول (L1 یا U) را یک در نظر می گیریم:

L1 = 1

5) اسلات شروع فاز دوم (L2 یا V) را بر اساس فرمول زیر محاسبه می‌کنیم:

L2 = 1 + 120/ez = 1+ (120/30) = 5

6) در نهایت، شیار شروع فاز سوم (L3 یا W) را نیز بدست می آوریم:

L3 = 1 + 240/ez = 1+ (240/30) = 9

7) نوع اتصال و سربندی کلاف‌های موتور نیز باید مشخص شود:

G=T*Z/2*q*m = 1*24/2*2*3 = 2
2=P : اتصال نزدیک

حالا برای ترسیم دیاگرام، کلاف‌ها را به شکل زیر نام‌گذاری می‌کنیم.


جمع‌بندی

در این مقاله به آموزش انواع روش‌های سیم‌پیچی موتور سه‌فاز، محاسبات لازم برای آن‌ها و ترسیم دیاگرام بر اساس یک مثال عملی پرداختیم. با این‌حال این موضوع نیاز به تخصص و مطالعات بیشتری داشته و برای درآوردن سیم‌های سوخته از داخل استاتور نیز باید علاوه بر دانش تخصصی، مهارت بالایی داشته باشید. به همین علت، پیشنهاد می‌کنیم برای تعویض سیم‌پیچی موتور سه‌فاز با کارشناسان کالا صنعتی در ارتباط باشید تا به‌صورت رایگان از مشاوره تخصصی این مجموعه بهره‌مند شوید.

آیا سیم پیچی الکتروموتور کار ساده ای است؟
در ساختار ماشین های الکتریکی از سیم پیچ های با آلیاژهای مس، آلومینیوم و.. استفاده می شود و این سیم پیچ ها در برابر اضافه جریان و حرارت بسیار آسیب پذیر هستند و در صورت بروز مشکل برای آنها می بایست موتورهای الکتریکی را برای بار دیگر سیم پیچی نمود. از این رو پیشنهاد می شود حتماً این کار را به متخصص واگذار نمایید تا مشکلی پیش نیاید.

تعداد طبقات در سیم پیچی چیست؟
اگر در سیم پیچی الکتروموتورها ، در هر شیار استاتور یک بازوی کلاف قرار بگیرد یک طبقه و اگر تعداد بازوها در هر شیار بیش از یک باشد ، چند طبقه می گویند. متداول ترین سیم پیچی چند طبقه در الکتروموتور سه فاز، سیم پیچی دو طبقه است که دو بازو در هر شیار قرار می گیرد. سیم پیچی در اکثر ماشین های سه فاز صنعتی ( قدرت متوسط و بالا ) به روش دو طبقه انجام میگیرد .

منبع: https://www.kalasanati.com/%D8%A7%D8%AE%D8%A8%D8%A7%D8%B1-%D9%88-%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%AA/%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%AA-%D8%A7%D9%84%DA%A9%D8%AA%D8%B1%D9%88%D9%85%D9%88%D8%AA%D9%88%D8%B1/464/%D8%A2%D9%85%D9%88%D8%B2%D8%B4-%D8%B3%DB%8C%D9%85-%D9%BE%DB%8C%DA%86%DB%8C-%D8%A7%D9%84%DA%A9%D8%AA%D8%B1%D9%88%D9%85%D9%88%D8%AA%D9%88%D8%B1-%D8%B3%D9%87-%D9%81%D8%A7%D8%B2



:: بازدید از این مطلب : 235
|
امتیاز مطلب : 8
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : چهار شنبه 25 بهمن 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کوروش فنایی

در این مقاله قصد داریم در مورد اهمیت استفاده الکتروموتور ترمزدار، کاربردها و همچنین انواع ترمز الکتروموتور صحبت کنیم. اگر شما هم در مورد این موارد کنجکاو هستید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید. ضمناً برای مشاهده مشخصات و خرید انواع الکتروموتورها می توانید به وبسایت کالا صنعتی مراجعه نمایید.

ترمز الکتروموتور چیست؟
ترمز الکتروموتور، یک قطعه مکانیکی است که به دینام متصل می شود و در صورتی که برق آن قطع شود، سرعت شفت را کاهش داده و یا حرکت آن را به طور کلی متوقف می کند. بدیهی است که اگر یک الکتروموتور بدون ترمز از منبع برق خود جدا شود، بعد از مدتی محور آن از حرکت باز می ایستد؛ ولی برای کاهش ایمن سرعت الکتروموتور و توقف آن در مدت کوتاهتری از حالت طبیعی، باید از ترمز الکتروموتور استفاده نماییم.

 

ترمز موتور الکتریکی

کاربرد الکتروموتورهای ترمزدار
الکتروموتورهای ترمزدار به علت کنترل دقیق که روی سرعت و توقف سریع و مطمئن دستگاه دارند، در بسیاری از صنایع استفاده می شوند. در ادامه برخی از کاربردهای الکتروموتورهای ترمزدار را نام می بریم:

انواع بالابرهای انسانی و ساختمانی؛ مانند موتور تکفاز بالابر
پله برقی
سرو موتورها (ServoMotors)
انواع آسانسورها
صنایع دارویی و غذایی
جرثقیل ها
نوار نقاله ها
دستگاه های بسته بندی اتوماتیک و نیمه اتوماتیک
انواع ترمز الکتروموتور
ترمزهای الکتروموتور در مدل های مختلفی عرضه می شوند و می توان بر اساس پارامترهای مختلفی آن ها را دسته بندی کرد. الکتروموتورهای بر اساس نوع جریان و منبع تغذیه به موارد زیر تقسیم بندی می شوند:

جریان مستقیم (DC)
جریان متناوب (AC)
ترمز الکتروموتور تکفاز
ترمز الکتروموتور سه فاز
همچنین می توان انواع ترمز الکتروموتور را بر اساس نحوه عملکرد آن ها به گروه های زیر دسته بندی کرد:

ترمز مکانیکی
ترمز مغناطیسی
البته هریک از موارد بالا، خود شامل زیر گروه های مختلفی می شود که در ادامه به معرفی برخی از آن ها می پردازیم.

انواع ترمز الکتریکی

ترمز مکانیکی الکتروموتور
ترمز مکانیکی الکتروموتور، یکی از قدیمی ترین انواع ترمز الکتروموتور بوده و با اعمال نیروی مکانیکی اصطکاک بر محور خروجی موتور، آن را متوقف می سازد. در این ترمزها معمولاً از یک کالیپر ترمز یا دیسک ترمز که به شافت خروجی متصل شده، استفاده می کنند. ترمز مکانیکی الکتروموتور در موتورهایی که قدرت بسیار زیادی دارند و ممکن است سیستم ترمز الکتریکی قادر به توقف آن ها نباشد استفاده شده و اغلب به عنوان یک راه حل پشتیبان و در صورت بروز خطا در ترمز الکترومغناطیسی فعال می شود. همچنین اگر الکتروموتور با وجود بار نیاز به توقف داشته باشد (آسانسور و بالابر)، این نوع ترمز توصیه می شود. انواع این ترمزها شامل:

ترمز تسمه ای
ترمز تسمه ای یا نواری، ساده ترین نوع ترمز الکتروموتور هستند و اغلب به عنوان مکانیزمی برای جلوگیری از چرخش معکوس موتور استفاده می شوند. این مدل ترمزها دارای یک نوار انعطاف پذیر هستند که به دور یک درام چرخان پیچیده شده و انتهای آن از یک اهرم متحرک عبور می کند؛ با اعمال کشش به نوار، گشتاور اصطکاکی ایجاد شده و به عنوان ترمز عمل می کند.

ترمز درام
ترمزهای درام معمولاً در اتومبیل ها استفاده می شوند؛ در این ترمز با فشار آوردن لنت ها به سطح درام دوار، سرعت چرخش کاهش داده می شود. اجزای این ترمزها شامل درام ها، لنت، پیستون، فنر، یک مکانیزم تنظیم کننده و یک مکانیسم ترمز اضطراری است. سه مورد از پر مصرف ترین انواع ترمز درام، تک لنت، دو لنت و Duo-servo می باشد.
بزرگترین عیب ترمزهای درام این است که به مرور زمان و در اثر دمای بالایی که تولید می کند، لنت ها فرسوده شده و به مرور زمان از قدرت توقف ترمز کاسته می شود. که به صورت کامل در مقاله عیب یابی الکتروموتور در مورد این موضوع صحبت شده است.

منبع: https://www.kalasanati.com/%D8%A7%D8%AE%D8%A8%D8%A7%D8%B1-%D9%88-%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%AA/%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%AA-%D8%A7%D9%84%DA%A9%D8%AA%D8%B1%D9%88%D9%85%D9%88%D8%AA%D9%88%D8%B1/1778/%D8%A7%D9%86%D9%88%D8%A7%D8%B9-%D8%AA%D8%B1%D9%85%D8%B2-%D8%A7%D9%84%DA%A9%D8%AA%D8%B1%D9%88%D9%85%D9%88%D8%AA%D9%88%D8%B1

 



:: بازدید از این مطلب : 240
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : یک شنبه 22 بهمن 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کوروش فنایی

رولبرینگ کف گرد SKF
شرکت SKF از بزرگترین شرکت‌های تولید بلبرینگ، رولبرینگ، یاتاقان، آب بند و ... در دنیا است. دفتر مرکزی این شرکت در کشور سوئد قرار دارد و کارخانه‌های این شرکت در چندین کشور فعالیت می‌کنند. شرکت SKF در حال حاضر به عنوان پیشرفته‌ترین شرکت بلبرینگ سازی در دنیا شناخته شده است. محصولات SKF همواره از کیفیت‌های بسیار مطلوبی برخوردار هستند و به همین علت کارخانه‌های و صنایعی که کیفیت محصول برایشان مهم و ضروری می‌باشد، برند SKF یک انتخاب طبیعی برای آن‌هاست.

لوگو skf

رولبرینگ های کف گرد SKF به چهار دسته تقسیم می شوند:

رولبرینگ های استوانه‌ای کف گرد
رولبرینگ های سوزنی کف گرد
رولبرینگ های مخروطی کف گرد
رولبرینگ های کروی کف گرد
محصولات پیشنهادی:خرید رولبرینگ کروی SKF
رولبرینگ های کف گرد استوانه‌ای
رولبرینگ های کف گرد استوانه‌ای SKF قادر هستند بارهای محوری سنگین و بارهای ضربه‌ای را تحمل کنند.

رولبرینگ های کف گرد استوانه ای

ویژگی‌های رولبرینگ کف گرد استوانه‌ای SKF
طراحی قابل تفکیک
طول عمر بالا
طرح‌ها و انواع رولبرینگ های کف گرد استوانه‌ای SKF
رولبرینگ های سری 811 و 812 یک ردیفه
به طور کلی رولبرینگ های کف گرد استوانه‌ای به صورت تک جهته موجود هستند و می‌توانند بارهای محوری را فقط در یک جهت تحمل کنند. این رولبرینگ ها عمدتاً در کاربردهایی استفاده می‌شوند که بلبرینگ‌های کف گرد ظرفیت حمل بار کافی را ندارند.

رولبرینگ کف گرد استوانه ای

رولبرینگ های سری 893 و 894 دو ردیفه
این رولبرینگ های کف گرد استوانه‌ای قادر هستند بارهای محوری را در هر دو جهت تحمل کنند.

رولبرینگ کف گرد استوانه ای سری 893

منبع: https://www.kalasanati.com/%D8%AC%D8%B3%D8%AA%D8%AC%D9%88/2618/%DA%A9%D8%A7%D9%84%D8%A7%DB%8C-%D8%B5%D9%86%D8%B9%D8%AA%DB%8C/%D9%84%D9%88%D8%A7%D8%B2%D9%85-%D8%B5%D9%86%D8%B9%D8%AA%DB%8C-%D9%85%D8%B1%D8%AA%D8%A8%D8%B7/%D8%B1%D9%88%D9%84%D8%A8%D8%B1%DB%8C%D9%86%DA%AF/%D8%B1%D9%88%D9%84%D8%A8%D8%B1%DB%8C%D9%86%DA%AF-%DA%A9%D9%81-%DA%AF%D8%B1%D8%AF/%D8%B1%D9%88%D9%84%D8%A8%D8%B1%DB%8C%D9%86%DA%AF-%DA%A9%D9%81-%DA%AF%D8%B1%D8%AF-skf



:: بازدید از این مطلب : 263
|
امتیاز مطلب : 7
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : دو شنبه 16 بهمن 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کوروش فنایی

در صنايع توليد مواد شوينده پمپ استيل و لوب پمپ بيشترين کاربرد را دارد. اگر به دنبال يک پمپ استيل برای پمپاژ مواد شوينده هستيد، با ما همراه باشيد. در مقاله زير مزيت پمپ های لوب و دنده ای به طور کامل شرح داده شده است. کالا صنعتی به عنوان نمايندگی لوب پمپ بهترين خدمات مشاوره ای و فروش را به شما ارائه خواهد داد. بسياری از مردم تفاوت بين صابون ها و پاک کننده ها را نمی دانند. اگرچه هر دو اين دو ماده از گروه سورفاکتانت ها هستند اما اين دو ماده دارای تفاوت های آشکاری می باشند.

صابون های از موادی تشکيل شده اند که در طبيعت موجود می باشند. پاک کننده ساخته دست انسان می باشند و معمولا مواد آن در طبيعت يافت نمی شود. مواد پاک کننده در طول جنگ جهانی دوم ساخته شد زيرا در اين برهه زمانی مقدار صابون به شدت کاهش پيدا کرده بود. از اينجا بود که مواد شوينده مايع مورد توجه قرار گرفت و لوب پمپ برای پمپاژ اين سيالات معرفی شد. در زمينه سازگاری با محيط زيست اکثر متخصصان بر اين عقيده هستند که صابون ها مواد بهتری نسبت به پاک کننده ها می باشند. پاک کننده ها مواد بسيار سمی و مضری برای ماهی ها می باشند. يکی از معايب صابون ها نيز ايجاد يک فيلم سيال غير قابل حل می باشد که موجب از بين رفتن مواد معدنی آب می شود. بسياری از پاک کننده ها برای شستشو لباس ها استفاده می شود زيرا اين مواد قابليت حلاليت بهتری در آب دارد و همچنين موجب کاهش کيفيت آب خروجی نمی شود.

راهنمای عمومی
در اين قسمت در مورد لوب پمپ برای پمپاژ مايع ظرفشويی و بازه عملکردی آن ها صحبت می شود. همچنين در مورد انتخاب گزينه های مناسب برای استفاده با صابون يا مواد پاک کننده صحبت می شود. با توجه به دامنه گسترده صابون ها و مواد پاک کننده، تعداد زيادی پمپ در لول های مختلف وجود دارد که قابليت کار با اين مواد را دارند. فرآيند توليد شامل نمونه سازي، تهيه مواد اوليه، بازيافت، محصول نهايی و سرويس های پشتيبانی می شود. زمينه های کاربردی استفاده از پمپ های مايع پاک کننده عبارتند از مخلوط کننده ها، خشک کننده ها، ترکيب کننده ها، بازيافت کننده ها، جدا کننده ها و جا به جا کننده ها می باشند. در جدول زير نوع ماده پاک کننده و مدل لوب پمپ برای استفاده ارائه شده است. برای دریافت مشخصات فنی و قیمت پمپ آب کشاورزی با کارشناسان فروش در تماس باشید.

لوب پمپ

محصولات پیشنهادی: قيمت پمپ روغن داغ
فرآيند پاک کنندگی
قبل از شناخت لوب پمپ بايد با مشخصات مواد شوينده آشنا شويم. ساختار صابون ها و پاک کننده طوری است که زمانی که در آب حل می شوند می توانند کثيفی و آلودگی را از سطح پوست انسان، لباس ها و ساير جامدات بردارند. فرآيند به نظر ساده برداشتن کثيفی از روی سطوح در واقعيت پيچيده می باشد. مراحل برداشت کثيفيی از روی سطوح شامل موارد زير است:

در ابتدا بايد محيط مد نظر خود را به وسيله آب خيس کنيد. نفوذ آب به تمام تار و پود اجسام بسيار مهم و ضروری می باشد. پاک کننده ها موجب گسترش بيتشر رطوبت در سطوح جامد با افزايش تنش سطحی می شوند. وابستگی مولکول های پاک کننده نسبت به مولکول های موادی مورد نظر برتری دارد و موجب کاهش سطح آلودگی در مواد جامد می شود. البته با توجه به اينکه حلال در مواد شوينده آب است، بايد توجه داشت که لوب پمپ مورد استفاده حتماً استيل و ترجيهاً استيل 316 باشد تا تغييری در خواص سيال ايجاد نکند. جذب يک لايه از صابون يا پاک کننده در سطح بين آب و سطح جامد که موحب پاکسازی سطوح جامد می شود. با توجه به باردار بودن سطوح پاک کننده، سطح ماده جامد نيز به صورت قطبی در آمده و به اين ترتيب جذب مواد پاک کننده صورت می گيرد.

مواد جامد در آب پخش می شوند. در اين مرحله با کمک تحريک مکانيکی و ايجاد دمای بالا تسهيل می شود. در موارد مربوط به صابون توالت، بر اثر حرکت های دست ها خاک در درون کف صابون پخش می شود. يکی از مراحل پاکسازی سطح، جلوگيری از بازگشت خاک به سطح می باشد. صابون ها و مواد پاک کننده آلودگی را در يک پوشش محافظت شده قرار می دهند و به اين ترتيب مواد آلوده از سطح جامد جدا شده و ديگر با پوست در اتباط نيستند. در برخی مواد از يکسری مواد روغنی و گريس برای جداسازی سطح آلودگی از سطح جامد استفاده می شود تا احتمال بازگشت آلودگی به سطح به صفر برسد. در واقع مراحل پاکسازی شامل جداسازی آلودگی ها و قرار دادن آن ها در يک فيلم سيال نازک می باشد که با شستشو با آب از سطح جدا می شود.

ذرات روغن به صورت قطره هايی از سطح جدا شده و در مواد پاک کننده حل می شوند. لکه های پروتيينی مانند تخم مرغ، شير و خون به سختی با استفاده از مواد پاک کننده عادی جدا می شوند. اين مدل از پروتيين ها قابليت حلايت در آب را ندارند. اين مواد در برابر ورودی مواد پاک کننده به سطح شان مقاومت می کنند. با استفاده از آنزيم های پروتئوليتيک به همراه مواد پاک کننده می توان پروتيين ها را در آب حل کرد. به اين طريق می توان به سطح اين مدل از پروتيين ها نفوذ کرده و آن ها را از سطوح مشخص جدا کنيم. اين مدل از آنزيم ها ممکن است برای افراد دارای آلرژی خطرناک باشد. در زمانی که قطرات و ذرات روغن به صورت پايا و شرايط متناسب در مواد پاک کننده حل نشود، اين قطرات دوباره به يکديگر متصل شده و به صورت ذرات بزرگتری در سطوح تميز شده قرار می گيرند.

در شستشو لباس ها و پارچه ها، ذرات ريز آلودگی با راحتی بيشتری در شکاف های کوچک قرار می گيرند و نسبت به ذرات بزرگتر راحت تر روی سطوح باقی می مانند. در شستشو پارچه ها و لباس ها، استفاده از روش پخش مواد پاک کننده بسيار اهميت دارد. در اين روش آلودگی با راحتی بيشتری از سطح پارچه جدا می شود. دانستن اين موارد برای انتخاب لوب پمپ به شما کمک شايانی خواهد کرد. برای عملکرد مناسب پاک کننده ها اين مواد بايد دارای ساختارهای شيميايی خاصی باشند. مولکول های آن ها بايد دارای ماده هيدروفوبيد که شامل اسيد چرب يا گروه های کربنی زنجيره طولانی باشند. گروه های کربی زنجيره طولانی شامل الکل های چرب يا الکيل بنزن می باشند. مولکول ها همچنين بايد دارای گروه هيدروفيليک مانند COONa يا گروه های سولفو مانند OSO3Na يا SO3Na يا اتيلن اکسيد با زنجيره بلند باشند.

ماده هيدروفيليک موجب حلاليت مولکول در آب می شوند. در مجموع گروه هيدروفوبيک به پارچه و ماده جامد متصل شده و گروه هيدروفيليک به آب متصل می شود. به همين دليل است که لوب پمپ استيل پيشنهاد می شود. اولين ماده پاک کننده صابون بود. به طور کلی می توان گفت هر ماده شيميايی که با آب مخلوط شده و اسيد های چرب را از سطح جدا کند، به عنوان يکی از مدل های صابون شناخته می شوند. اگرچه صابون ها بيشتر متمرکز بر روی موادی هستند که قابليت حلاليت در آب را داشته که موجب اثر متقابل اسيدهای چرب و فلزات آلکايی می شود. در موارد خاص نمک های اسيد چرب با آمونياک يا تريتنالامين برای استفاده خاص مانند آماده سازی اصلاح صورت استفاده می شود.

منبع: https://www.kalasanati.com/%D8%AC%D8%B3%D8%AA%D8%AC%D9%88/793/%DA%A9%D8%A7%D9%84%D8%A7%DB%8C-%D8%B5%D9%86%D8%B9%D8%AA%DB%8C/%D9%BE%D9%85%D9%BE/%D9%BE%D9%85%D9%BE-%D8%AF%D9%86%D8%AF%D9%87-%D8%A7%DB%8C-%D8%BA%D9%84%DB%8C%D8%B8-%DA%A9%D8%B4/%D9%BE%D9%85%D9%BE-%D8%AF%D9%86%D8%AF%D9%87-%D8%AE%D8%A7%D8%B1%D8%AC%DB%8C/%D9%84%D9%88%D8%A8-%D9%BE%D9%85%D9%BE

 



:: بازدید از این مطلب : 254
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : دو شنبه 16 بهمن 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کوروش فنایی

هد پمپ چیست؟
اولین مشخصه پمپ، هد پمپ است. هد یا همان ارتفاع ماکزیمم پمپ، حداکثر ارتفاعی است که یک پمپ می‌تواند سیال را پمپاژ کند. برای فهم بهتر تعریف هد پمپ بهتر است یک مثال ساده زده شود. فرض کنید یک پمپ آب روی زمین نصب شده است و به خروجی آن یک لوله عمودی متصل شده است. وقتی که پمپ قادر است آب را تا ارتفاع مشخصی مثلا حداکثر 10 متر در داخل لوله پمپاژ کند به این معنی است که هد پمپ 10 متر می‌باشد.
اما با این حال پمپ همیشه سیال را فقط بصورت عمودی پمپ نمی‌کند و در مسیر پمپاژ مسیرهای افقی و اصطکاک نیز وجود دارد که در هد کلی تاثیرگذار است.

ارتفاع استاتیک چیست؟
ارتفاع استاتیک مقدار مسافتی است که سیال از قسمت تخلیه پمپ تا مقصد طی می‌کند. هد کل پمپ در واقع از سه متغیر تشکیل شده است؛ ارتفاع استاتیک، مقدار اصطکاک داخل لوله‌ها و دیگری مقدار فشار تخلیه لازم.

دبی پمپ چیست؟
دبی پمپ، دومین مشخصه پمپ آب خانگی است که با استفاده از آن محاسبات پمپ را انجام می‌دهند؛ دبی یا آبدهی پمپ، مقدار حجم سیالی است که پمپ می‌تواند در زمان مشخصی پمپاژ کند. به عنوان مثال، زمانی که گفته می‌شود دبی یک پمپ آب ۵۰ لیتر بر دقیقه است، یعنی پمپ قادر است ۵۰ لیتر را در یک دقیقه از نقطه‌ای به نقطه دیگر انتقال دهد.

محاسبه هد پمپ
آیا می‌دانید محاسبه هد پمپ در کارخانه‌ها چطور انجام می‌شود؟ با توجه به اینکه شرکت‌های سازنده پمپ برای هر یک از محصولات خود اطلاعاتی شامل هد ماکزیمم، دبی ماکزیمم، توان و… را داخل کاتالوگ ارائه می‌کنند، بد نیست درباره نحوه محاسبه هد در کارخانه نیز اطلاعاتی داشته باشیم.
یکی از اطلاعات مهم قابل مشاهده در کاتالوگ‌ها، نمودار مشخصه پمپ است. اصلی‌ترین نمودار پمپ نیز مربوط به نمودار هد بر حسب دبی است که در آن مقدار هد پمپ به ازای دبی‌های مختلف می‌تواند ایجاد کند، نمایش داده می‌شود.
نمودارهای مشخصه پمپ از طریق تست آزمایشگاهی به‌دست می‌آیند؛ یعنی شرکت سازنده پمپ را به صورت تصادفی جدا کرده و تحت فشار راه‌اندازی می‌کند. سپس در فشارهای مختلف مقدار دبی اندازه‌گیری و ثبت می‌شود و پس از میانگین‌گیری و اتصال نقاط روی نمودار، منحنی بر حسب دبی استخراج می‌شود.

بررسی مشخصات و ویژگی‌های هر تجهیزاتی، قبل از خرید آن‌ها یکی از موارد مهم و ضروری است؛ چرا که باید بدانید با نیاز شما همخوانی دارد یا خیر. بررسی مشخصات و قابلیت‌های پمپ آب خانگی نیز به‌دلیل شناسایی بهتر آن و رفع نیازهای شما امری ضروری است. دو مشخصه مهمی که در پمپ‌ها وجود دارد، هد و دبی آن‌هاست. بررسی این دو این دو پارامتر اصلی به شما کمک می‌کند تا متوجه شوید که آیا می‌تواند پاسخگوی نیاز شما باشد یا خیر. اگر می‌خواهید بدانید هد و دبی چیست، در ادامه درباره این دو مشخصه بیشتر صحبت خواهیم کرد، اینکه هد و دبی پمپ چیست و در نهایت فرمول محاسبه هد و دبی پمپ را توضیح می‌دهیم.

محاسبه هد و دبی پمپ

همانطور که گفتیم، محاسبات پمپ به دو مولفه هد و دبی بستگی دارد؛ اما هد و دبی چیست؟ هد میزان توان پمپ برای پرتاب آب به ارتفاع بالاتر را نشان می‌دهد و دبی مقدار حجم آب پمپاژ شده در واحد زمان توسط پمپ را نمایش می‌دهد.
درست است که هنگام خرید پمپ آب، فروشنده با اطلاعاتی مثل تعداد طبقه و متراژ واحد می‌تواند پیشنهاد مناسب را ارائه دهد، اما بد نیست از نحوه محاسبه هد و دبی پمپ اطلاع داشته باشید تا در صورت نیاز انتخاب پمپ آب خانگی را شخصا انجام دهید. در این مقاله کالاصنعتی به فرمول محاسبه هد و دبی پمپ، فرمول‌ها و جداولی که در این زمینه وجود دارند، پرداخته است؛ به‌طوری که با خواندن آن می‌توانید به‌راحتی و بادقت هد و دبی مورد نیاز برای واحد ساختمانی را محاسبه کرد.

 



:: بازدید از این مطلب : 269
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : دو شنبه 16 بهمن 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کوروش فنایی

بلبرینگ موتور کولری جزء حیاتی هر موتور الکتریکی است که برای انتقال مداوم بارها از شفت به موتور و پشتیبانی از روتور طراحی شده است. خرابی این یاتاقان ها معمولاً منجر به تعمیرات گران قیمت موتور الکتریکی می‌شود. در این مقاله قرار است در مورد نحوه تعویض بلبرینگ موتور کولر آبی صحبت کنیم. تعویض بلبرینگ دینام کولر آبی بهتر است توسط افراد متخصص انجام شود ولی در صورتی که خود می خواهید این کار را انجام دهید در ادامه مراحل گام به گام آورده آن شده است. همچنین شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر راجع به انواع بلبرینگ دینام کولر با کارشناسان فروش کالا صنعتی در تماس باشید.

گام های تعویض بلبرینگ موتور کولر
انجام فرآیند تعویض بلبرینگ کولر آبی ممکن است در هزینه و زمان شما صرفه جویی کند. مطالبی که در ادامه آورده ایم راهنمای گام به گام تعویض بلبرینگ کولر است که با مطالعه این موارد می توانید در صورت داشتن ابزار مناسب، خودتان اقدام به تعویض بلبرینگ کولر آبی کنید. مهم ترین نکته هنگام تعویض بلبرینگ دینام کولر آبی، شناختن کامل موتور می باشد.

1) پیاده کردن موتور
اولین مرحله در تعویض بلبرینگ کولر آبی، پیاده کردن موتور است. باید تمامی اجزا الکتروموتور و پوسته و قطعات آن باز شود.

2) تمیز کردن شفت موتور
قبل از خارج کردن بلبرینگ، شفت موتور کولری را باید تمیز کرد. برای این کار می توان از دستمال و یا هر نوع اسپری شیمیایی برای موتور استفاده کرد.

 

3) خارج کردن بلبرینگ
در صورتی که از بیرینگ کش استفاده می‌شود، باید قطب مرکزی بیرینگ کش را در انتهای شفت قرار داد و پنجه های بیرینگ کش را به بلبرینگ متصل کرد. سپس دندانه های بیرینگ کش را محکم به بلبرینگ متصل کرد. با چرخاندن آچار متصل به بیرینگ کش، بلبرینگ موتور به آرامی از شفت خارج خواهد شد. در صورتی که بلبرینگ موتور کولر از شفت خارج نمی‌شود، باید باز هم به وسیله روان کننده و مواد دیگر شفت را تمیز کرد تا به خارج کردن بلبرینگ کمک کرد. شما می‌توانید انواع بیرینگ کش ها را به صورت اینترنتی در شرکت کالا صنعتی سفارش دهید. در صورت در اختیار نداشتن بیرینگ کش می‌توانید از ابزار کمکی استفاده کنید. بعد از خارج کردن بلبرینگ فرسوده باید بلبرینگ جدید را جایگزین کرد. در ادامه به مراحل جایگزین کردن بلبرینگ جدید اشاره شده است.

 

بعد از خرید بلبرینگ و قبل از نصب آن، باید علت خرابی بلبرینگ (مقاله 640) مورد بررسی قرار بگیرد زیرا ممکن است بدون بررسی علت خرابی و برطرف کردن آن، بلبرینگ جدید هم دچار خرابی زودرس شود. یکی از عواملی که در طول عمر بلبرینگ تاثیر زیادی دارد برند بلبرینگ است. ما در مقاله بهترین برند بلبرینگ، تمامی برند های موجود در بازار را مورد بررسی قرار دادیم.

گرم کردن بلبرینگ
برای تعویض بلبرینگ دینام کولر آبی، بهتر است ابتدا بلبرینگ را به وسیله بیرینگ گرم کن، 20 تا 50 درجه سانتی گراد گرم کرد. باید دمای افزایش بلبرینگ را هر لحظه چک کرد تا به بلبرینگ و روانکار داخل بلبرینگ آسیبی وارد نشود. بعد از گرم کردن بلبرینگ موتور کولر آبی باید اقدام به نصب آن کرد. شما می‌توانید برای درخواست انواع بیرینگ گرمکن با کارشناسان فروش کالا صنعتی در تماس باشید.

 

باید دقت کرد هنگام گرم کردن بلبرینگ، دمای بلبرینگ از 250 درجه فارنهایت (121 درجه سانتی گراد) نرود؛ زیرا در این صورت ممکن است به بلبرینگ آسیب وارد شود. دلیل استفاده از بیرینگ گرمکن و گرم کردن بلبرینگ و رولبرینگ، گسترش رینگ داخلی بلبرینگ است که کمک می کند تا بلبرینگ و رولبرینگ راحت تر روی شفت بلغزد و نصب راحت تری داشته باشد. در صورت نداشتن بیرینگ گرم کن می‌توانید از روش هایی مانند حمام روغن استفاده کنید و یا بدون گرم کردن بلبرینگ این اقدام را انجام دهید که کمی سخت تر از حالت گرم کردن خواهد بود.

استفاده از ابزار مناسب
برای نصب بلبرینگ موتور کولری باید از ابزارهای مناسب مانند چکش استفاده کرد. در صورت گرم کردن بلبرینگ برای جا گذاشتن بلبرینگ باید از دستکش مقاوم در برابر حرارت استفاده کرد. بعد از گرم کردن، بلبرینگ بسیار داغ است به صورتی که لمس بلبرینگ با دست خالی امکان پذیر نمی باشد. در صورت تصمیم به گرم کردن بلبرینگ و نبود دستکش مناسب، حتماً از ابزاری مانند انبر برای برداشتن بلبرینگ استفاده کنید.

 

نصب بلبرینگ
بعد از گرم کردن بلبرینگ باید اقدام به نصب آن کرد. هنگام نصب و تعویض بلبرینگ موتور کولر آبی باید توجه داشت شفت الکتروموتور کاملا تمیز و عاری از هرگونه آلودگی باید و در غیر این صورت آن را تمیز کرد. هنگام نصب و تعویض بلبرینگ موتور کولری، باید بلبرینگ جدید را تا انتها فشار تا ته محکم چفت شود.

اگر بلبرینگ به راحتی داخل شفت قرار نگرفت، می توان از ابزار نصب بلبرینگ برای حرکت دادن آن استفاده کرد. حتی اگر بلبرینگ موتور کولری قبل از نصب گرم شود، باز هم ممکن است بلبرینگ روی شفت گیر کند. همان‌طور که گفته شد می توان بلبرینگ را بدون گرم کردن و با استفاده از ابزار نصب مناسب هم بر روی شفت قرار داد فقط زمان بیشتری صرف می‌شود. شما می‌توانید کیت ابزار نصب بلبرینگ و رولبرینگ را به صورت آنلاین از فروشگاه اینترنتی کالا صنعتی سفارش دهید.

 

سرد شدن بلبرینگ
اگر قبل از نصب، بلبرینگ موتور کولری گرم شده باشد، بعد از قرار دادن بلبرینگ موتور کولری بر روی شفت باید کمی صبر کرد تا بلبرینگ سرد شود. بلبرینگ بعد از نصب همچنان گرم و شل می‌باشد و اگر بلافاصله بعد از نصب، موتور کولری را جا به جا کرد، ممکن است بلبرینگ از موقعیت خود جدا شود. خنک شدن بلبرینگ ها ممکن است بین 30 تا 60 دقیقه طول خواهد کشید.

در این مقاله در مورد نحوه تعویض بلبرینگ موتور کولری صحبت کردیم. توصیه ما این است که برای این کار از افراد متخصص کمک بگیرید ولی در صورت داشتن ابزار مناسب می توانید با مطالعه این مقاله بلبرینگ موتور کولری خود را تعویض کنید. همچنین در مقاله تعویض بلبرینگ الکتروموتور، نحوه تعویض بلبرینگ تمامی الکتروموتور های صنعتی صحبت کردیم. یکی از عوامل مهم در خرابی بلبرینگ ها، برند آن است. متاسفانه در بازار امروز بلبرینگ های تقلبی بسیار زیاد شده و تنها با خرید از فروشگاه های معتبر قادر به خرید بلبرینگ اصلی هستید. شما می توانید جهت خرید بلبرینگ ها در برند های مطرح با ضمانت اصالت با کارشناسان فروش کالا صنعتی در تماس باشید.

روش تعویض بلبرینگ موتور کولری چگونه است؟
1) پیاده کردن موتور

2) تمیز کردن شفت موتور

3) خارج کردن بلبرینگ یا رولبرینگ به وسیله بیرینگ کش و یا ابزار کمکی

بلبرینگ چیست؟
بلبرینگ ها و رولبرینگ ها یا به طور کلی یاتاقان ها از دو رینگ داخلی و خارجی و تعداد توپ (ساچمه دایره‌ای شکل) در بین دو رینگ تشکیل شده‌اند. بلبرینگ ها بین محور روتور و یاتاقان استاتور قرار می‌گیرند، به این صورت که یکی از رینگ ها ثابت است که در سمت یاتاقان به قسمت ساکن الکتروموتور جفت می‌شود و رینگ دوم متحرک است که روی محور روتور قرار می‌گیرد.

منبع:https://www.kalasanati.com/%D8%A7%D8%AE%D8%A8%D8%A7%D8%B1-%D9%88-%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%AA/%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%AA-%D8%A7%D9%84%DA%A9%D8%AA%D8%B1%D9%88%D9%85%D9%88%D8%AA%D9%88%D8%B1/36/%D8%A8%D9%84%D8%A8%D8%B1%DB%8C%D9%86%DA%AF-%D8%A8%D9%88%D8%B4-%D9%88-%DB%8C%D8%A7%D8%AA%D8%A7%D9%82%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D8%A7%D9%84%DA%A9%D8%AA%D8%B1%D9%88%D9%85%D9%88%D8%AA%D9%88%D8%B1



:: بازدید از این مطلب : 268
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : یک شنبه 15 بهمن 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کوروش فنایی

دیتا مانیتورینگ صنعتی یا نظارت بر داده‌ها یک روش تجاری است که در آن داده‌های مهم تجاری به طور معمول با قوانین و استاندارد‌های کنترل کیفیت بررسی می‌شوند تا از بالا بودن کیفیت داده‌ها و سازگاری داده‌ها با استاندارد‌های از پیش تعیین شده اطمینان حاصل نمایند. راندمان پایین، بالا بودن ضایعات تولید، خرابی زود هنگام ماشین آلات و تاسیسات، سوختن ناگهانی الکتروموتور ها ناشی از قطع یا نارسایی سیستم کولینگ و قطع برق و زیان‌های ناشی از سهل انگاری پرسنل از چالش‌های مهم واحدهای تولیدی است. راه حل موثر برای تشخیص و پیشگیری از این چالش‌ها سیستم‌های مانیتورینگ صنعتی می‌باشد. سیستم های کنترل و مانیتورینگ صنعتی، امکاناتی از قبیل کنترل اتوماتیک و مشاهده لحظه به لحظه شرایط فرایندهای صنعتی را فراهم آورده و در صورت بروز مشکل آلارم می‌دهند.

 منبع:
:: بازدید از این مطلب : 264

|
امتیاز مطلب : 7
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : یک شنبه 15 بهمن 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کوروش فنایی

تجهیزات اتوماسیون صنعتی مجموعه ای از ابزار و وسایل صنعتی اطلاق می شود که برای کنترل دور الکتروموتور به عنوان درایو یا اینورتر یا کلید هوایی و کلید اتومات و بسیاری تجهیزات مشابه در بازار شناخته می شود. کالا صنعتی با توجه به اینکه در انواع الکتروموتور دارای رنکینگ مناسب در بازار است، اینورتر یکی از پر مصرف ترین کالای اتوماسیون مرتبط به شمار می رود.
از اینورترها در چه مواردی استفاده می شود؟
اینورترها معمولا قطعات متحرک ندارند و به همین دلیل در طیف های مختلف و گسترده ای از ابزار های کاربردی مورد استفاده قرار می گیرند. از طیف های گسترده کاربرد اینورتر ها می توان به منبع تغذیه کامپیوتر ها و ابزارهای بزرگ حمل و نقل فله اشاره کرد. استفاده دیگری که از اینورترها می شود تامین جریان AC از منابع DC مثل پانل های خورشیدی یا باتری ها می باشد.

یک تعریف برای اینورترها بنویسید؟
اینورتر را می توان به عنوان یک نوسان ساز الکترونیکی با قدرت بالا توصیف نمود. دلیلی که باعث شده این وسیله اینورتر نام بگیرد عملی است که این دستگاه در جهت عکس مبدل AC به DC متداول انجام می دهد. اینورتر یا درایو AC به دستگاهی گفاه می شود که بتوان از طریق آن سرعت یک موتور AC سه فاز را بدون اینکه قدرت و گشتاور موتور کاهش یابد، کنترل نمود .طراحی اینورتر ها به گونه ای است که در ظرفیت های مختلفی ساخته می شوند. برای مثال برای موتوری که دارای توانی به اندازه 20 اسب بخار باشد، اینورتر HP20 مناسب تر از سایر اینورتر های موجود است.

 

از نظر ورودی اینورتر ها به چند بخش تقسیم می شوند؟
اینورتر ها از نظر ورودی آنها در دو بخش ساخته می شوند که دسته اول اینورتر تک فاز و دسته دوم اینورتر سه فاز است. البته ذکر این نکته الزامی است که خروجی تمام اینورتر های موجود سه فاز است؛ همینطور اینورترهایی که توانی بالاتر از 3 اسب بخار دارند،ورودی شان نیز سه فاز است.

چه زمانی با هشداری مبنی بر عدم استفاده از اینورترها جهت روشن نمودن لامپ های فلوئورسنت معمولی مواجه می شویم؟
ممکن است در بعضی اینورترها با هشداری مواجه شویم به ما بگوید از اینورتر موجود برای روشن کردن لامپ های فلوئور سنت استفاده نکنیم ؛ علت این هشدار این است که خازن تصحیح توان به روش موازی به لامپ فلوئور سنت وصل شده است. ما میتوانیم با قطع اتصال این دو و با برداشتن خازن این مشکل را رفع نماییم.

ویژگی های اینورتر را نام ببرید.
اینورترها ویژگی هایی دارند که با شناختن آنها می توانیم با نحوه استفاده از آنها آشنا شویم: كاهش انرژی مصرفی و در نتیجه كاهش هزینه برق، كاهش جریان راه اندازی و در نتیجه طولانی شدن عمر موتور ، امكان تغییر سرعت موتور، امكان تغییر جهت حركت موتور، داشتن حفاظت در برابر اضافه بار، امكان كار موتور در شرایط متغیر بودن ولتاژ ورودی ، امكان كنترل از راه دور، ایجاد سرعت بیشتر از سرعت نامی موتور و برنامه ریزی كردن حركت.

کار اینورتر چیست؟
اینورتر می توامد به صورت هوشمند و برنامه ریزی شده میزان باری که به موتور وارد می شود را تشخیص دهد و متناسب با همان بار وارد شده به موتور جریان دهند.این جریان در اکثر اوقات حتی از جریان نامی موتور نیز کمتر است.

جریان نامی موتور را تعریف کنید.
جریان نامی موتور دستگاهی است که به وسیله آن می توانند سرعت را در موتورهای سه فاز تغییر دهند.

راه اندازی نرم موتور چگونه است؟
در راه اندازی نرم موتور، هیچگونه ضربه ای به قسمت های مکانیکی مانند کوپلینگ ،گیربکس صنعتی ،تسمه ، زنجیرها و ... وارد نمی شود که در نتیجه این امر طول عمر مفید موتور بیشتر شده و همچنین عمر مفید بخش های مکانیکی نامبرده شده نیز افزایش خواهد یافت.

چگونه از موتور در برابر اضافه بار محافظت می شود؟
معمولا برای میزان بارها استانداردی وجود دارد که اگر میزان بار از حالت مجاز بیشتر شود، اینورتر اقدام به خاموش کردن موتور می کند و به کاربر هشدار اضافه بار را می دهد.

چگونه یک موتور سه فاز را با برق خانگی و به صورت عادی راه اندازی می کنند؟
امكان استفاده از برق تكفاز 220 ولت به جای سه فاز 380 ولت برای راه اندازی موتور سه فاز حداكثر با توان 3 HP( 2.2kw ) ممکن است؛ به این معنی كه می توان با برق خانگی یك موتور سه فاز را بدون ایجاد هیچ مشکلی و كاملا به صورت عادی راه اندازی نمود .

یک موتور قابلیت داشتن دورهای مختلف به صورت حافظه ای را دارد،این جمله به چه معناست؟
در یک موتور این امکان وجود دارد که به صورت حافظه ای دورهای مختلفی وجود داشته باشد،موتور یک دور به موتور چند دور با سرعت های مختلف تبدیل شود و در کاربرد پمپ ها فشار ثابت ایجاد شود. معنای این جمله ها این است که می توان با تغییردادن دور موتور فشار مورد نظر را ثابت نگه داشت. مثلا می توان فشار یک مخزن را به طور ثابت و بدون تغییر حفظ کرد در نتیجه هنگام مصرف آب دور موتور به صورت خودکار زیاد می شود و وقتی آبی مصرف نشود، دور موتور به طور خودکار کاهش پیدا می کند. نتیجه ای که از این فرآیند گرفته می شود آن است که با مصرف آب دور موتور تغییر می کند سپس آب با یک فشار ثابت به تمام نقاط می رسد.

 

دلیل اتصال انکدر به اینورتر چیست؟
مکان اتصال اینورتر به انکدر باعث میشود دور یک موتور با موتور دیگری یکسان و بدون تفاوت باشد. این اتصال سبب میشود کنترل در موتور در موارد لازم با توجه به میزان محصولی که تولید شده،متغیر باشد.

مزایای استفاده از اینورترها برای کنترل دور موتور
امروزه استفاده از اینورترها شکل گسترده تری پیدا کرده و از آن ها بر روی پمپ، فن و کمپرسور ها استفاده می کنند. از طرفی از اینورتر ها جهت کنترل دور موتور نیز استفاده میشود که این کار مزایایی به همراه دارد، مثلا:

عدم نیاز به دستگاه های كنترل دبی مكانیكی

ذخیره انرژی تا 50%
نبودن شوك راه اندازی
افزایش عمر مفید قطعات مكانیكی
نواحی استفاده از اینورترها کدامند؟
از اینورترها در سه ناحیه استفاده می گردد :فعالیت های گشتاور ثابت مثل میكسرها , اكسترودرها , نوارهای نقاله و ... فعالیت های توان ثابت مثل كشش و دستگاه های ماشین، فعالیت های گشتاور متغیر مثل فن و پمپ.

میان دور موتور و توان مصرفی در اینورتر ها چه رابطه ای وجود دارد؟
در پمپ ها و فن ها میزان دبی متناسب با سرعت موتور است اما توان مصرفی با مكعب سرعت تناسب دارد. برای نمونه جهت تفهیم بیشتر مطلب می توانیم بگوییم که اگر دور موتور به میزان 50% كاهش یابد آن گاه توان مصرفی لازم 12.5% است که این عدد به مفهوم 87.5% صرفه جویی در انرژی می باشد. برای آگاهی از لیست قیمت اینورتر با کارشناسان فروش در تماس باشید. برای دریافت کاتالوگ اینورتر با کارشناسان فروش در تماس باشید.

کار اینورتر چیست؟
اینورتر می تواند به صورت هوشمند و برنامه ریزی شده میزان باری که به موتور وارد می شود را تشخیص دهد و متناسب با همان بار وارد شده به موتور جریان دهند.این جریان در اکثر اوقات حتی از جریان نامی موتور نیز کمتر است.

راه اندازی نرم موتور چگونه است؟
در راه اندازی نرم موتور، هیچگونه ضربه ای به قسمتهای مکانیکی مانند کوپلینگ ،گیربکس ،تسمه ، زنجیرها و ... وارد نمی شود که در نتیجه این امر طول عمر مفید موتور بیشتر شده و همچنین عمر مفید بخش های مکانیکی نامبرده شده نیز افزایش خواهد یافت.

منبع:https://www.kalasanati.com/%D8%AC%D8%B3%D8%AA%D8%AC%D9%88/231/%DA%A9%D8%A7%D9%84%D8%A7%DB%8C-%D8%B5%D9%86%D8%B9%D8%AA%DB%8C/%DA%A9%D8%A7%D9%84%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%D8%AA%D9%88%D9%85%D8%A7%D8%B3%DB%8C%D9%88%D9%86



:: بازدید از این مطلب : 246
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : یک شنبه 15 بهمن 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کوروش فنایی

امروزه کارهای تاسیساتی ساده ساختمانی با یک دستورالعمل عمومی قابل پیگیری و انجام است. لذا کالا صنعتی در جهت آموزش راه اندازی پمپ آب سانتریفیوژ این مقاله را آماده کرده و برای استفاده در موارد خاص و تخصصی و پمپ های صنعتی نیاز به مشاوره و استفاده از متخصص است. توجه فرمایید که مقاله ی پیش رو یک دستور العمل عمومی بوده و جهت کارهای تخصصی و فنی تر نیاز به مشاوره و بررسی کارشناس زبده می باشد. جهت کسب اطلاعات فنی با کارشناسان فنی کالا صنعتی در ارتباط باشید.

اقدامات قبل راه اندازی پمپ سانترفیوژی
قدم اول این است که موتور را به لحاظ فنی مورد بررسی قرار دهید. مقدار توان موتور، تکفاز و سه فاز بودن آن، موارد مکانیکی و بسیاری پارامترهای دیگر که نیاز به بررسی دارد را چک کنید.

 

  • جهت دوران پمپ خیلی مهم است. خصوصاً در پمپ های آب سانتریفیوژ جهت چرخش اولین نکته بوده اما در برخی پمپ های دیگر مانند پمپ پیستونی خیلی مهم نیست. البته بدیهی است که نصب صحیح بسیار بهتر است. اما در پمپ های آب سانتریفیوژ، جهت چرخش اشتباه، باعث ایراد در پمپ و کاهش بسیار زیاد هد و دبی خواهد شد.
    یکی دیگر از مسائلی که بسیار اهمیت دارد، هم راستا بودن شفت های موتور و پمپ است. در گذشته ابزاری به نام ساعت این فرآیند استفاده می شده است، اما امروزه با دستگاه های بسیار دقیقتری این هم محوری چک می شود.
    به عنوان یک راهکار ساده برای نصب کوپلینگ، در تجهیزاتی که سبک هستند و زیاد بزرگ نیست، ابتدا با هم محور کردن چشمی و گذاشتن یک ابزار ساده نظیر خط کش، هم محوری اولیه را ایجاد کرده و بعد از نصب کوپلینگ، شفت ها را بچرخوانید. اگر به صورت روان چرخش انجام شد.

  • کوپل پمپ آب سانتریفیوژ و موتور
    اگر سایز پمپ کوچک بوده و امکانات مورد نیاز جهت کوپلینگ را ندارید می توانید با استفاده از تکنیک زیر اقدام به کوپل پمپ و موتور کنید:

    ابتدا به صورت چشمی پمپ و موتور را در همه جهات در راستای یکدیگر قرار داده و پس از محکم کردن پیچ موتور، کوپلینگ را چرخانده و اگر کوپلینگ یکنواخت و نرم بچرخد هم محوری و کوپلینگ به درستی صورت گرفته است. روش گفته شده مخصوص پمپ های با دور پایین است.
    جهت اطمینان از کوپلینگ صحیح خود اجازه دهید پمپ مدتی کار کند سپس هم محوری را مجددا اصلاح کنید. قابل ذکر است که هم محوری نامناسب میان شفت موتور و پمپ سبب آسیب های جبران ناپذیری به مکانیکال سیل، بلبرینگ ها و چرخ دنده ها (مربوط ب پمپ دنده ای) می شود.
    یکی از مهمترین کارهایی که باید انجام شود، چک کردن صافی و اتصالات است که عملکرد مناسبی داشته باشند، بدیهی است که عملکرد نا مناسب این تجهیزات باعث افت شدید راندمان خواهد شد.
    باید توجه داشت در پمپ هایی نظیر پمپ دنده ای، باید قبل از راه اندازی پمپ آب، حتماً پیش گرمایش انجام شود.
    در برخی از پمپ ها، به علت سایز بزرگ پمپ و مقدار فشار زیادی که بر روی پمپ است، باید از یک پمپ دیگر برای سیرکولاتور روغن استفاده شود. باید توجه داشت که نیاز است فیلتر و سطح روغن در این پمپ های جانبی چک شده و سپس راه اندازی شود. توصیه می شود که فیلتر به طور دائم در لوله مکش نصب شود برای اینکه از گیر کردن مواد جامد در داخل پره ها جلوگیری شود.
    قبل از راه اندازی پمپ آب، مسیر لوله مکش و رانش باید کاملاً باز باشد لذا تمامی شیرآلاتی که بر سر راه در مسیر وجود دارد، باید بررسی شده و کاملاً باز باشد. علاوه بر این حتماً باید در نظر داشته باشید که مخزن مکش دارای سیال باشد. البته در پمپ آب سانتریفیوژ میتوان شیر خروجی را به صورت موقت بسته نگه داشت.
    پمپ را به راه نیندازید مگر اینکه از وجود سیال پمپ شونده به میزان کافی در منبع اطمینان حاصل کنید. اگر پمپ را روشن کرده ولی بعد مشخص شود که ارتفاع استاتیکی منبع پایین است باید شیر دیس شارژ را بسته و شیر مین فلو را باز کرد.

  • اقدامات هنگام و پس از راه اندازی پمپ آب سانتریفیوژ
    اولین قدم برای راه اندازی پمپ آب سانتریفیوژ این است که شفت پمپ را با دست چرخانده تا از درگیر نبودن اجزای داخلی آن اطمینان حاصل شود. برای اینکه در پمپ سانتریفیوژ در زمان استارت به پمپ فشار وارد نشود، میتوان شیر خروجی پمپ را بسته نگه داشت. در راه اندازی پمپ آب از روشی موسوم به تک استارت استفاده می شود که در این روش ابتدا در حد یکی دو ثانیه موتور را روشن میکنند تا از صحت عملکرد مطمئن شوند.
    بلافاصله پس از باز شدن شیر، باید فشار در لوله خروجی پمپ افت پیدا کند. اگر با باز شدن شیر خروجی فشار افت نکرد، باید تمام مسیر خروجی را کنترل کنید، چراکه به احتمال زیاد مسیر مسدود است. اما اگر فشار خیلی زیاد افت پیدا کند و به حدود صفر برسد، این نشان دهنده وجود هوا در پمپ بوده و باید هواگیری شود.
    برای هواگیری پمپ آب نیاز است که خروجی پمپ باز شود و از مسیر خروجی آب را وارد پمپ کنیم تا کاملاً هوا خارج شود. عمل هواگیری تاثیر به سزایی در افزایش راندمان پمپ خواهد داشت همچنین برای پمپ دنده ای هم نیاز است که حتماً هواگیری انجام شود.
    پارامترهای اساسی پمپ آب سانتریفیوژ نظیر دما، فشار کاری، برق مصرفی و مواردی از این دست باید حتماً به صورت دوره ای مورد بازبینی قرار گیرد و یک برگه در موتور خانه نصب شود تا این مشخصات به صورت دوره ای بررسی شود. این مشخصات باید با استانداردهایی که وجود دارد همواره چک شود تا اگر مقادیر مشخصه ای، تغییرات بیش از حد نرمال داشت، در جهت بهبود وضعیت عملکرد پمپ بررسی شود.
    نشتی از سیستم آب بندی یکی دیگر از مواردی است که باید به صورت دوره ای چک شود. البته باید توجه داشت که در پمپ هایی که آب بندی به وسیله پکینگ انجام میشود، نشتی بسیار کمی اگر وجود داشته باشد، طبیعی است که این نشتی میتواند در حد یک قطره در هر چند ثانیه باشد که نرمال است. سفت کردن بیش از حد پیچ های پمپ باعث ایجاد اصطحکاک سوختن پکینگ خواهد شد. مهمتر از همه این موارد، این است که دما، ارتعاش و صدای اضافی از پمپ شنیده نشود.

  • اقدامات برای از سرویس خارج کردن پمپ آب سانتریفیوژ
    یکی از مهمترین ایراداتی که با خاموش کردن ناگهانی پمپ ممکن است ایجاد شود، پدیده ضربه قوچ است که در این پدیده ضربه ای که سیال برگشتی به پمپ وارد می کند باعث آسیب جدی به پمپ خواهد شد. لذا قبل از خاموش کردن و بستن ناگهانی شیر خورجی، حتماً نیاز است که شیر را به مرور بسته و سپس پمپ را خاموش کنیم. خاموش کردن پمپ با ملاحظات بالا به جلوگیری از آسیب به پمپ کمک شایانی خواهد کرد.

  • منبع: https://www.kalasanati.com/%D8%A7%D8%AE%D8%A8%D8%A7%D8%B1-%D9%88-%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%AA/%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%AA-%D9%BE%D9%85%D9%BE/169/%D8%B1%D8%A7%D9%87-%D8%A7%D9%86%D8%AF%D8%A7%D8%B2%DB%8C-%D9%BE%D9%85%D9%BE-%D8%B3%D8%A7%D9%86%D8%AA%D8%B1%DB%8C%D9%81%DB%8C%D9%88%DA%98


:: بازدید از این مطلب : 251
|
امتیاز مطلب : 6
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : یک شنبه 15 بهمن 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کوروش فنایی

تجهیزات دوار در بسیاری از کاربردهای صنعتی، نیمه صنعتی، کشاورزی و خانگی استفاده می شوند. یکی از این تجهیزات، پمپ است. پمپ برای پمپاژ سیالات استفاده می شود و از اجزای دوار و ثابت تشکیل شده است. مشکل نشتی سیال در پمپ بین اجزا و قطعات ثابت و متحرک اتفاق می افتد و برای رفع چنین مشکلی از انواع سیستم آب بندی پمپ استفاده می شود. یکی از این انواع، قطعه ای به نام مکانیکال سیل یا سیل مکانیکی است و دیگری آب بند پمپ از نوع پکینگ است که در مقاله ای دیگر به آن پرداخته شده است. نوع مکانیکال سیل کارآمدتر و موثرتر است و می تواند نشتی احتمالی از پمپ را به کمترین میزان ممکن برساند. سیل های مکانیکی به دلیل دقت بالایی که در جلوگیری از نشتی در تجهیزات دوار دارند در مواردی که سیال فرآیند از نوع خورنده خطرناک، سمی و اسیدی است، کاربرد بیشتری دارند. در ادامه قصد داریم به اجزا تشکیل دهنده سیل مکانیکی، اصول و مبانی کارکرد آنها، انواع، مزایا و معایب و در انتها به پارامترهای انتخاب آنها بپردازیم؛ پس با این مقاله کالاصنعتی همراه باشید. همچنین می توانید در پادکست زیر با مکانیکال سیل آشنا شوید.

مکانیکال سیل یا سیل مکانیکی چیست؟
مکانیکال سیل یا سیل مکانیکی، از جمله آب بندهای پمپ است که جهت جلوگیری از نشتی سیال در انواع پمپ مورد استفاده قرار می گیرد. مکانیکال سیل وظیفه مهمی را در پمپ ایفا می کند مخصوصا در زمان هایی که سیال فرآیند از نوع سمی، اسیدی و خورنده است و نشتی آن به بیرون می تواند صدمات و زیان های بدی برای محیط ایجاد کند. این قطعه مهم از اجزایی تشکیل شده است که در ادامه به آن پرداخته خواهد شد.

 

طول عمر مکانیکال سیل
مکانیکال سیل، آب بندی می باشد که معمولا دوام و طول عمر بالایی دارند؛ طول عمر سیل مکانیکی به عوامل زیادی بستگی دارد. انتخاب درست مکانیکال سیل متناسب با شرایط عملکردی، نصب صحیح مکانیکال سیل و همچنین بازرسی های دوره ای از عواملی می باشد که در عمر سیل مکانیکی و مدت زمان تعویض آن موثر می باشد.

از آنجایی که سیل مکانیکی دارای قطعات و سطوح ظریفی می باشد یکی از علل اصلی خرابی پمپ ها به همین آب بند از نوع مکانیکال سیل مربوط می شود، به همین دلیل و همچنین کاربرد فراوان مکانیکال سیل در تجهیزات دوار و به طور خاص در پمپ ها، این امر مستلزم درک بهتر از این نوع آب بند می باشد.

اجزا تشکیل دهنده مکانیکال سیل
قسمت ثابت: سطحی صاف و صیقلی می باشد که در داخل پوسته پمپ نصب می شود.
قسمت متحرک: سطحی صاف و صیقلی می باشد که روی محور یا شفت پمپ قرار می گیرد.
فنر: معمولا از جنس فولاد ضد زنگ می باشد و توسط آن سطوح ثابت و متحرک به یکدیگر متصل می شوند تا فرآیند آب بندی به خوبی صورت گیرد.
حلقه الاستومری (اورینگ)

اصول و مبانی کارکرد سیل مکانیکی
قسمت ثابت (سطح ثابت) مکانیکال سیل در داخل پوسته و به آن متصل می شود و قسمت متحرک (سطح متحرک) روی محور یا شفت پمپ سوار می شود. عملکرد این اجزا به نحوی است که یک فضای آب بندی را در پمپ ایجاد می کنند که از نشت و خروج سیال داخل محفظه پمپ جلوگیری می کند.

مطابق با شکل در سمت چپ سیال تحت فشار پمپ قرار دارد و در سمت راست و فضای بیرون پمپ فشار آتمسفر می باشد. در بین قسمت ثابت و قسمت متحرک مکانیکال سیل، یک فیلم سیال محبوس شده و با چرخش قسمت متحرک مکانیکال سیل این فیلم سیال بخار شده و این بخار خود فضای آب بندی ایجاد می کند. ذکر این نکته خالی از لطف نیست که زمانیکه پمپ خاموش می باشد نیز چون پمپ فشاری ایجاد نمی کند بنابراین نشتی نیز وجود نخواهد داشت. اورینگ ها نیز آب بندی در پمپ ایجاد می کنند. بواسطه اورینگ هایی که قسمت متحرک را روی شفت و قسمت ثابت را روی پوسته سوار می کند، فضای بین قسمت متحرک و شفت و همچنین قسمت ثابت و پوسته آب بند می گردند.

 

انواع سیل مکانیکی
سیل های مکانیکی دسته بندی های مختلفی دارند که بطور کلی می توان آنها را به انواع زیر تقسیم کرد:

مکانیکال سیل فشاری
مکانیکال سیل غیر فشاری
مکانیکال سیل متعادل
مکانیکال سیل نامتعادل
مکانیکال سیل کارتریج
مکانیکال سیل فشاری
سیل مکانیکی فشاری از یک یا چند فنر و همچنین یک سیل ثانویه تشکیل شده است، سیل ثانویه بصورت محوری در امتداد شفت یا بوش شفت حرکت می کند تا فشار روی سطوح را حفظ کند. این آب بندی اجازه می دهد تا سایش و هرگونه ناترازی شفت را جبران کند. مزیت سیل مکانیکی فشاری ارزان بودن آن است اما عیب اصلی آن وجود سیل ثانویه می باشد که روی شفت قرار می گیرد و زمانی که سیال ساینده در پمپ وجود دارد، امکان ساییدگی و خرابی آن وجود دارد.

 

مکانیکال سیل غیرفشاری
سیل مکانیکی غیر فشاری از یک واشر الاستومری یا دم فلزی برای حفظ نیروی بسته شدن روی شفت استفاده می کند. در این نوع سیل مکانیکی به دلیل نبود سیل ثانویه، مشکل ساییدگی و خرابی آن وجود ندارد و بنابراین برای سیالات ساینده مناسب می باشند. همچنین در کاربردهای با آلایندگی زیاد و دماهای بالا از این نوع مکانیکال سیل استفاده می شود. البته عیب این نوع آب بند در این است که در مواردی که سیال خورنده می باشد باید از سیل های بزرگتر استفاده کرد.

 

کانیکال سیل متعادل و نامتعادل
در سیل مکانیکی متعادل نیروهای اعمالی بر سطوح آن بصورت یکنواخت و متعادل وارد می شود. مزیت این نوع سیل مکانیکی اعمال فشار همسان بر سطوح ثابت و متحرک، روغن کاری یکنواخت سطوح آن و در نتیجه طول عمر بیشتر آن می باشد. مکانیکال سیل متعادل برای کاربردهای با فشار بالای Psig 250 مناسب هستند. سیل مکانیکی نامتعادل برای فشارهای پایین تر مناسب هستند و همچنین قیمت مناسب تری نسبت به نوع متعادل دارند.

 

مکانیکال سیل کارتریج
سیل مکانیکی کارتریجی بصورت پیش نصب طراحی و ساخته می شوند و تمام قطعات و متعلقات آن بر روی یک بوش قرار می گیرد و جهت نصب، کل مجموعه روی شفت قرار می گیرد به همین دلیل نصب مکانیکال سیل کارتریجی آسان و راحت تر می باشد. سیل مکانیکی کارتریجی مشکل عدم کارکرد درست و در پی آن طول عمر پایین به دلیل نصب ناصحیح بر روی شفت را ندارد. همچنین مکانیکال سیل کارتریجی در مقایسه با انواع دیگر گران قیمت تر بوده و هزینه تعمیر و نگهداری کمتری دارد.

 

مزایا مکانیکال سیل
دوام و طول عمر بالا
نشتی بسیار کم و قابل صرف نظر
امکان نشتی گیری در کاربردهای سیالات خورنده، سمی و گران قیمت
آب بندی جهت کاربردهای با فشارهای بالا
عدم حساسیت نسبت به ارتعاش و حرکت غیربالانس شفت چرخان
معایب مکانیکال سیل
نصب و راه اندازی سخت
هزینه بالا
تعمیر و تعویض دشوار
داشتن قطعات داخلی زیاد و ظریف
پارامترهای انتخاب مکانیکال سیل
سایز شفت: اندازه قطر شفت پمپ
دور پمپ: مقدار rpm محور پمپ
دما و فشار کاری پمپ: حداکثر دما و فشار عملکردی سیال قابل پمپاژ
نوع فنر: تک فنر، چند فنر، فنر موجی، فنر مارپیچی
نوع المان آب بندی: اورینگ، گسکت، کاپ الاستومری
جنس سطوح آب بندی: فولاد ضد زنگ، کربن، تنگستن کارباید، سیلیکون کارباید، برنز، تفلون، پلاستیک، سرامیک، چدن خاکستری آستنیتی (Ni-resist)
جمع بندی

یکی از تجهیزات کاربردی و موثر که در انواع پمپ مورد استفاده قرار می گیرد، مکانیکال سیل است. این قطعه جزیی از ساختار پمپ ها مخصوصا پمپ سانتریفیوژ می باشد که برای جلوگیری از نشتی سیال از پمپ به بیرون و همچنین نشتی سیال از قسمت مکانیکی پمپ به قسمت موتور استفاده می شود. آب بند پمپ از نوع مکانیکال قابلیت به حداقل رساندن نشتی در پمپ را دارد و از این جهت بسیار کارآمد است. سیل مکانیکی دارای انواع مختلفی است که در این مقاله به آن پرداخته شد. با توجه به پارامترهایی نظیر سایز شفت، دور موتور، دمای کاری سیال و ... و تنوع مکانیکال سیل، انتخاب نوع آن انجام می شود که در این مقاله بطور خلاصه به آن پرداخته شد. جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره سیستم های آب بندی پمپ و خرید پمپ می توانید با کارشناسان ما تماس گیرید.

منبع: https://www.kalasanati.com/%D8%A7%D8%AE%D8%A8%D8%A7%D8%B1-%D9%88-%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%AA/%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%AA-%D9%BE%D9%85%D9%BE/115/%D8%B4%D9%86%D8%A7%D8%AE%D8%AA-%D8%A7%D9%86%D9%88%D8%A7%D8%B9-%D8%B3%DB%8C%D9%84-%D9%85%DA%A9%D8%A7%D9%86%DB%8C%DA%A9%DB%8C



:: بازدید از این مطلب : 247
|
امتیاز مطلب : 7
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : یک شنبه 15 بهمن 1402 | نظرات ()