نوشته شده توسط : کوروش فنایی

در کاربردهای مختلف و صنعت جهت انتقال نیرو از یک قطعه به قطعه دیگر از وسیله ای مکانیکی به نام شفت استفاده می شود و جزو مهمترین قطعات پمپ است که به آن محور پمپ نیز گفته می شود. پمپ آب خانگی از جمله پمپ هایی است که در آن شفت بکار رفته عمل انتقال نیرو از الکتروموتور به پروانه و در نهایت به آب را انجام می دهد اما این فقط تنها ویزگی و کاربرد آن نیست. در این مقاله به انواع شفت پمپ، کاربردها، جنس و پارامترهای انتخاب آنها پرداخته خواهد شد. با این مقاله کالاصنعتی همراه باشید.

انواع شفت پمپ

شفت پمپ آب چیست؟
شفت در واقع میله ای است که در ماشین آلات و تجهیزات مکانیکی مختلفی در صنعت و سایر کاربردها مورد استفاده قرار می گیرد. یکی از تجهیزات مکانیکی دارای شفت، پمپ آب است. شفت پمپ آب میله استوانه ای با سطح مقطعی دایره ای شکل بوده که وظیفه انتقال نیرو و گشتاور از الکتروموتور به سیال را برعهده دارد. شفت پمپ در انواع مختلف و با قطرهای در سایزهای گوناگون طراحی و ساخته می شوند. به دلیل اینکه جهت انتقال نیرو از موتور پمپ به سایر اجزای آن نیاز به یاتاقان یا بلبرینگ بوده و شفت در داخل یاتاقان به گردش در می آید، لازم است جهت عملکرد صحیح شفت، سطح آن کاملا صاف و صیقلی باشد، به همین منظور روش ساخت شفت مهم بوده و باید بصورت دقیق ساخته شوند.

نحوه عملکرد شفت پمپ آب
در اکثر پمپ ها و بطور خاص پمپ آب خانگی منبع قدرت یک موتور الکتریکی به نام الکتروموتور است. الکتروموتور دارای یک روتور بوده که انرژی الکتریکی را به انرژی حرکتی تبدیل می کند. عملکرد شفت پمپ آب بدین گونه است که شفت پمپ با روتور الکتروموتور کوپل شده و توسط یاتاقان می تواند آزادانه به چرخش در آید. با توجه به اینکه پروانه پمپ به شفت متصل بوده و بصورت یکپارچه هستند با چرخش شفت، پروانه نیز می چرخد و انرژی حرکتی را به سیال داخل محفظه پمپ منتقل و باعث به جریان انداختن سیال می شود.

انواع شفت پمپ
شفت ها انواع مختلف و با قطر های زیادی توسط سازندگان طراحی و ساخته می شوند. شفت را بر اساس دو نوع می توان تقسیم بندی کرد، یک مورد بر اساس ساختار و دیگری بر اساس جنس آن.

محصولات پیشنهادی: معرفی کامل انواع پمپ ها
انواع شفت پمپ از لحاظ ساختار
شفت پمپ از لحاظ ساختار و شکل ظاهری به دو نوع شفت توپر و شفت توخالی تقسیم می شود.

شفت توپر
شفت توپر (Solid shaft) همانطور که از نامش پیداست دارای ساختاری توپر است به همین دلیل دارای مقاومت و استحکام بیشتری است، اما این استحکام به بهای سنگین تر شدن آنها نیز است. ساخت این نوع شفت ها با توجه به ساختاری که دارند راحت تر بوده و البته به دلیل استفاده کردن مواد و فلزات بیشتر در ساخت آنها هزینه ماده بیشتری دارند. در پمپ سانتریفیوژ عموما از شفت توپر استفاده می شود.

شفت توپر

شفت توخالی
شفت توخالی (Hollow shaft) نیز از نامش پیداست که میله ای توخالی است. شفت توخالی قابلیت انتقال گشتاور بیشتری نسبت به شفت توپر است به این دلیل که میزان اینرسی شفت توخالی کمتر بوده و میزان نیرو نسبت به وزن بیشتری انتقال می دهد. این نوع شفت علی رغم اینکه به دلیل توخالی بودن هزینه مواد کمتری دارند اما طراحی و ساخت پیچیده تری دارند و به همین علت هزینه بالاتری دارند.

شفت توخالی

انواع شفت پمپ از لحاظ جنس
شفت های پمپ آب با توجه به کاربری های مختلف از جنس های گوناگونی ساخته می شوند. این جنس ها معمولا فولاد و آلیاژهای آن است و در بعضی انواع دیگر از کروم به عنوان لایه روکشی استفاده می شود.

شفت فولادی
شفت فولادی خود می تواند از آلیاژهای مختلف فولاد ساخته شود. فولاد مقاومت بالایی دارد و استفاده از فولاد ضدزنگ سری 304 و 316 در برابر محیط های اسیدی، بازی و خورنده مقاوم بوده و در پمپ هایی که سیالات حاوی مواد گفته شده را پمپاژ می کنند مثل پمپ ضد اسید، استفاده از این نوع آلیاژهای فولاد مناسب است. همچنین آلیاژهای دیگری از فولاد مانند فولاد کربنی و فولاد آلومینیومی نیز وجود دارند که در محیط های دیگری مانند محیط های شور می توانند بکار روند.

شفت هارد
شفت هارد معمولا از جنس های فولاد CK45 یا C45 ساخته می شوند که طی عملیات حرارتی سخت کاری شده اند. شفت هارد نسبت به شفت هارد کروم که در ادامه معرفی خواهد شد دقت سطح پایین تری دارد و به همین دلیل ارزان تر نیز هستند.

شفت هارد کروم
شفت هارد کروم همانند شفت هارد دارای مغزی فولاد CK45 یا C45 است که با لایه ای از کروم پوشش داده شده است. پوشش کروم روی فولاد مقاومت شفت در برابر ساییدگی، خورندگی و زنگ زدگی را افزایش می دهد. هر چقدر ضخامت لایه کروم بیشتر باشد مقاومت شفت نیز بیشتر خواهد شد.

کاربرد شفت پمپ
همانطور که قبلا بیان شد شفت به منظور انتقال قدرت از یک جز به جز دیگری بکار می رود. کاربرد اصلی شفت پمپ در کوپله کردن محور الکتروموتور با پمپ و انتقال نیرو و گشتاور از الکتروموتور به پروانه و در نهایت سیال داخل پمپ است. از دیگر کاربردهای شفت پمپ می توان به موارد زیر اشاره کرد:

گیربکس های مورد استفاده در خودرو به منظور انتقال نیرو و گشتاور از موتور به چرخ ها
گیربکس صنعتی
صنایع کاغذ سازی
راه آهن و لوکوموتیوها
ساعت سازی
جرثقیل و بالابرها
انواع وسایل نقلیه
و بطور کلی در هر کاربردی که نیاز به انتقال قدرت و گشتاور از منبع نیرو به تجهیز هدف است.
پارامترهای انتخاب شفت
به منظور انتخاب شفت پمپ چند فاکتور بایستی مدنظر قرار گیرد و این پارامترها در انتخاب آن تاثیرگذار است. از جمله عوامل موثر در انتخاب شفت پمپ می توان به موارد زیر اشاره کرد:

نوع محیط سیال از لحاظ سمی، بازی یا خورنده بودن
نیرو و گشتاور مورد نیاز
وزن قابل تحمل تجهیزات
نوع کاربرد پمپ
جمع بندی

شفت از اجزای بسیار مهم در تجهیزات مکانیکی به خصوص در پمپ است. در این مقاله به معرفی شفت پمپ و نحوه کارکرد آن در پمپ و وظیفه ای که برعهده دارد پرداخته شد. همچنین انواع شفت چه از لحاظ ساختار و شکل که شامل شفت توپر و شفت توخالی است و چه از لحاظ جنس که عموما از فولاد با آلیاژهای مختلف ساخته می شوند و ویژگی های هر یک توضیح داده شد. در انتها نیز کاربردهای فراوان شفت در صنعت و پارامترهای موثر در انتخاب آن ارائه شد. با وجود اینکه شفت پمپ قطعه ای است که بصورت پکیج با سایر قطعات پمپ به فروش می رسد اما با این حال جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره نوع و جنس شفت بکار رفته در پمپ مدنظر خود و همچنین اطلاع از قیمت پمپ می توانید از کارشناسان خبره کالاصنعتی راهنمایی های لازم را بگیرید.

منبع: https://www.kalasanati.com/%D8%A7%D8%AE%D8%A8%D8%A7%D8%B1-%D9%88-%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%AA/%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%AA-%D9%BE%D9%85%D9%BE/175/%D9%85%D8%AD%D8%A7%D9%81%D8%B8%D8%AA-%D8%B4%D9%81%D8%AA-%D9%BE%D9%85%D9%BE-%D8%AF%D8%B1-%D9%85%D9%82%D8%A7%D8%A8%D9%84-%D8%AE%D9%88%D8%B1%D8%AF%DA%AF%DB%8C



:: بازدید از این مطلب : 195
|
امتیاز مطلب : 6
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : جمعه 4 اسفند 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کوروش فنایی

شرکت دمنده از سال 1346 فعالیت خود را با تولید انواع هواکش خانگی دمنده و هواکش صنعتی دمنده آغاز کرده است. در حال حاضر برند دمنده یکی از با کیفیت ترین برندهای تولید کننده انواع تهویه و هواکش در ایران است.تنوع محصولات دمنده به بیش از 150 مدل در انواع خانگی، صنعتی، آکسیال تاسیساتی، سانتریفیوژ تاسیساتی و تخلیه دود است. تمامی هواکش ها و محصولات دمنده، با نشان استاندارد ایمنی و همراه با گواهینامه CE اروپا تولید می شوند. همچنین هواکش های دمنده دارای 18 ماه گارانتی است که باعث می شود شما بتوانید بدون نگرانی محصولات این برند را خریداری کنید و از گارانتی آن نیز بهره مند شوید.

خرید هواکش دمنده
یکی از سؤالاتی که همواره مشتریان هنگام خرید هواکش دارند این است که چه هواکشی مناسب است؟ هنگام خرید هواکش باید نکاتی را مورد توجه قرار داد تا بتوان هواکش مناسبی را خریداری کرد. در ادامه پارامتر هایی را بیان می کنیم که هنگام خرید هواکش دمنده باید مورد بررسی قرار داد:

نوع و مدل هواکش: اصلی ترین نکته هنگام خرید هواکش دمنده این است که هواکش برای چه محیطی قرار است استفاده شود؟ محیط خانگی است یا صنعتی؟ مدل هواکش باید مطابق با محیط باشد.
مشخصات فنی: بعد از مشخص شدن محیط، باید بدانید هواکش چه میزان هوایی را قرار است جا به جا کند تا ظرفیت و قدرت مناسبی انتخاب شود.
سطح صدا: این مورد به ویژه هنگام خرید هواکش های خانگی مورد توجه است. هواکش های خانگی دمنده کمترین سر و صدا را دارند.
گارانتی: یکی از مواردی که هنگام خرید هواکش دمنده بسیار مورد توجه است، گارانتی محصول است. تمامی هواکش های دمنده دارای 18 ماه گارانتی می باشند.
نصب آسان: هنگام خرید هواکش دمنده، همراه با گارانتی یک دفترچه راهنمای نصب آسان هواکش ارسال می شود که به شما کمک می‌کند بتوانید به راحتی هواکش را نصب کنید.
برای خرید انواع هواکش های دمنده می توانید به محصول مورد نظر در سایت کالا صنعتی مراجعه کنید و به صورت آنلاین خرید خود را انجام دهید. همچنین شما می توانید برای دریافت مشاوره رایگان با کارشناسان فروش کالا صنعتی تماس بگیرید.

نمایندگی هواکش دمنده
کالا صنعتی به عنوان بزرگترین فروشگاه آنلاین مفتخر است به عنوان نماینده رسمی برند فن هواکش دمنده فعالیت کند. نمایندگی دمنده علاوه بر فروش انواع مختلف هواکش و فن، تمام خدمات مرتبط با این دستگاه ها را مانند مشاوره فنی رایگان در هنگام خرید، گارانتی و خدمات پس از فروش را ارائه میدهد. کالا صنعتی به عنوان نمایندگی هواکش دمنده موظف است کیفیت، اصالت کارا تضمین کند. همچنین با ارائه قیمت بروز انواع هواکش دمنده به مشتری در هنگام انتخاب و خرید محصول کمک کند. همچنین نماینده برند دمنده با ایفای نقش ارتباطی میان تولید کنندگان و مشتریان و حذف واسطه ها به مشتریان خدمات میدهد.

انواع هواکش دمنده
هواکش خانگی دمنده
هواکش صنعتی دمنده
هواکش آکسیال دمنده
هواکش سانتریفیوژ دمنده
انواع هواکش دمنده صنعتی
هواکش های صنعتی دمنده معمولا قدرت بیشتری از نوع خانگی دارند. برند دمنده به دلیل کاربرد فراوان فن و تهویه های صنعتی به طراحی و تولید انواع متنوع و بسیار زیاد هواکش صنعتی پرداخته است؛ از این رو میتوانیم بهترین گزینه را برای پاسخ به نیازهایمان انتخاب کنیم. هواکش های صنعتی دمنده برای انواع فضاهای صنعتی مانند کارخانه ها، کارگاه ها، سوله ها و … مورد استفاده قرار میگیرند و به عضو جداناپذیر از فضاهای صنعتی تبدیل شده اند. هواکش دمنده صنعتی معمولا از جنس فلز هستند و این ویژگی کمک بسیار زیادی به مقاومت بالای این دستگاه در شرایط مختلف مانند رطوبت و زنگ زدگی و تنش های مکانیکی میکند. در ادامه به معرفی انواع هواکش صنعتی می پردازیم.

هواکش دمنده صنعتی ایلکا
هواکش صنعتی دمنده ایلکا

هواکش دمنده صنعتی فلزی (سنگین و سبک)
هواکش صنعتی دمنده فلزی (سنگین و سبک)

هواکش دمنده صنعتی مدل پروانه دایکست
هواکش صنعتی دمنده مدل پروانع دایکست

هواکش دمنده صنعتی طرح آلمان
هواکش صنعتی دمنده طرح آلمان

هواکش دمنده خانگی
هواکش خانگی دمنده یکی از پر فروش ترین محصولات شرکت دمنده است که در سال های اخیر به دلیل کیفیت بالا به همراه قیمت مناسب بسیار محبوب شده است. هواکش های خانگی برای مصارف سبک و فضاهای نسبتا کوچک مانند حمام، آشپزخانه و دستشویی و به طور کلی مکان هایی که هوا به طور طبیعی در جریان نیست کاربرد دارد. برند دمنده در طراحی و تولید هواکش خانگی بسیار عملکرد مطلوبی داشته و دارای گواهینامه CE اتحادیه اروپا و نشان استاندارد ایمنی است. از این رو با تهیه هواکش خانگی دمنده بهترین کارایی را تجربه خواهید کرد.

هواکش خانگی دمنده مدل لوله ای توربو
هواکش خانگی دمنده مدل لوله ای توربو

هواکش خانگی دمنده مدل هایلوکس
هواکش خانگی دمنده مدل هایلوکس

هواکش خانگی دمنده مدل دریچه دار لوکس
هواکش خانگی دمنده مدل دریچه دار لوکس

هواکش خانگی دمنده مدل فلزی
هواکش خانگی دمنده مدل فلزی

هواکش سانتریفیوژی دمنده
هواکش های سانتریفیوژ دمنده مناسب برای ایجاد ظرفیت هوادهی متوسط در فشارهای استاتیکی متوسط به بالا هستند. در فن های سانتریفیوژ دمنده جهت ورود و خروج هوا با جهت گردش یکسان می باشد که در این نوع از هواکش های دمنده هوا در جهت محور به فن وارد و در جهت عمود بر محور خارج می گردد.
هواکش های سانتریفیوژ در دو نوع پروانه فوروارد و پروانه بکوارد تولید می شوند. قسمت حلزونی در فن های سانتریفیوژ وظیفه هدایت هوا و انتقال آن به سمت دهانه خروجی را دارد. در سری فن های سانتریفیوژ دمنده موتور های تک فاز یا سه فاز در سرعت های 2800/1400/900 دور بر دقیقه می باشد. در ادامه به معرفی برخی از انواع هواکش های سانتریفیوژ دمنده می پردازیم.

هواکش سانتریفیوژ دمنده مدل یک طرف بکوارد سری BIB
هواکش سانتریفیوژ دمنده مدل یک طرف بکوارد سری bib

هواکش رادیال سقفی دمنده
هواکش رادیال سقفی دمنده

هواکش سانتریفیوژ دمنده مدل یک طرف فوروارد
هواکش سانتریفیوژ دمنده مدل یک طرف فوروارد

هواکش سانتریفیوژ دمنده مدل دو طرف فوروارد
هواکش سانتریفیوژ دمنده مدل دو طرف فوروارد

هواکش بلوئر فن کویل دمنده
هواکش بلوئر فن کوئل دمنده

هواکش بکوارد حلزونی دمنده
هواکش بکوارد حلزونی دمنده

هواکش بین کانالی مدل لاین ونت دمنده
هواکش بین کانالی مدل لاین ونت دمنده

هواکش آکسیال دمنده
هواکش های آکسیال دمنده فن های جریان محوری هستند. در فن های اکسیال دمنده جهت ورود و خروج هوا یکسان نیست و این هواکش های دمنده در راستای محور مکش کرده و در همان راستا تخلیه می کنند. هواکش اکسیال دمنده در دو نوع جلو زن (جهت جا به جایی هوا مانند هواکش معمولی) و معکوس (جهت نصب روی دستگاه های تهویه مطبوع نظیر کندانسور) تولید می شوند. شرکت دمنده انواع مختلفی از فن اکسیال را تولید می کنند که در ادامه انواع آن به همراه تصویر محصولات معرفی می شوند.

هواکش آکسیال یوروونت دمنده
هواکش آکسیال یوروونت دمنده

هواکش آکسیال صنعتی ایلکا فلزی دمنده
هواکش آکسیال صنعتی ایلکا فلزی دمنده

هواکش آکسیال سیلندری دمنده
هواکش آکسیال سیلندری دمنده

قیمت هواکش دمنده
یکی از عواملی که همواره برای خریدار اهمیت دارد، قیمت محصول است. قیمت هواکش دمنده به عوامل متعددی بستگی دارد و طیفی از رنج قیمت های مختلف را در می‌گیرد. محصولات دمنده همواره با قیمت بسیار مناسب و اقتصادی همراه با کیفیت بالا به مشتریان عرضه می شود. در ادامه به بررسی مواردی به بر قیمت هواکش دمنده تأثیر گذار است می پردازیم:

ظرفیت هواکشی: هرچه ظرفیت هواکشی بیشتر باشد، قیمت هواکش دمنده نیز افزایش پیدا می کند.
ابعاد فیزیکی هواکش: یکی از عوامل تأثیر گذار در قیمت هواکش دمنده، ابعاد آن است. قیمت با توجه به ابعاد متغیر است و هرچه هواکش ابعاد بزرگتری داشته باشد، قیمت بیشتری نیز خواهد داشت.
ویژگی های خاص: برخی از هواکش های دمنده با توجه به درخواست مشتری با ویژگی های خاصی تولید می شوند که این مورد نیز بر قیمت هواکش دمنده تأثیر گذار است.
محل خرید: یکی از مهم ترین عوامل تأثیر گذار، محل خرید محصول می باشد که قیمت در مراکز فروش متفاوت است.
نوع موتور و مدل هواکش دمنده
ابعاد فیزیکی هواکش
ظرفیت تصفیه و دبی هواکش
سطح مصرف انرژی
قیمت هواکش دمنده می تواند از چند صد هزار تومان تا چند میلیون تومان متفاوت باشد که به نوع هواکش، قابلیت های آن، ابعاد و... بستگی دارد. سایت کالا صنعتی به عنوان یکی از نمایندگان رسمی برند دمنده مشغول به فروش انواع هواکش دمنده با بهترین قیمت ها را به مشتریان خود ارائه داده است. شما می توانید برای اطلاع از به روز ترین قیمت های انواع هواکش دمنده، محصولات این برند را مشاهده کنید.

منبع: https://www.kalasanati.com/%D8%AC%D8%B3%D8%AA%D8%AC%D9%88/2793/%D8%AA%D8%A7%D8%B3%DB%8C%D8%B3%D8%A7%D8%AA-%D8%B5%D9%86%D8%B9%D8%AA%DB%8C/%D9%87%D9%88%D8%A7%DA%A9%D8%B4-%D8%B5%D9%86%D8%B9%D8%AA%DB%8C/%D9%87%D9%88%D8%A7%DA%A9%D8%B4-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86%DB%8C/%D9%87%D9%88%D8%A7%DA%A9%D8%B4-%D8%AF%D9%85%D9%86%D8%AF%D9%87



:: بازدید از این مطلب : 193
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : جمعه 4 اسفند 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کوروش فنایی

کانوایر (Conveyor) یا نوار نقاله یک کلمه انگلیسی به معنای حمل کننده است، افرادی که در یک مجموعه صنعتی یا تولیدی مشغول به فعالیت هستند معمولا به دنبال پاسخ این پرسش که کانوایر چیست و چه کاربردی دارد، میگردند. در واقع کانوایر سیستمی است که میتوان آن را تقریبا در تمامی صنایع و تولیدی ها یافت و به عنوان یک سیستم انتقال شناخته می‌شود. کانوایر در اصل حمل و انتقال را بدون دخالت انسانی و کمترین هزینه به انجام می رساند. بنابراین یک سیستم موثر در این زمینه به شمارمی آید.

کانوایرها بسته به صنعتی که در آن استفاده می شوند انواع مختلف دارند مثلا در صنایع معدن که سنگ شکن دارند، صنایع فولاد که ورق هایی که تولید می شوند را حمل می کنند. صنایع سیمان که قرار است سیمان را بسته بندی کنند، کارخانجات تولید قند و شکر و ... این دستگاه کاربرد دارد.

کاربرد کانوایر
کانوایرها در مراکز مختلفی به کار می روند مانند:

خطوط انتقال مواد فله ای
خطوط انتقال مواد مصرفی و محصولات در انبارها
سیستم‌های انتقال ماشین آلات چاپ و بسته بندی
انتقال محصولات در خطوط تولید
انتقال مواد اولیه به ماشین آلات مختلف
در صنایع غذایی، کشاورزی، معدن، خودرو و کامپیوتر
محصولات پیشنهادی: فروش درایو آسانسور
انواع کانوایر
انواع کانوایرها را میتوان در چهار گروه اصلی تقسیم بندی کرد:

کانوایر زمینی
کانوایر بالابر
کانوایر زنجیری
کانوایر کانوایر هوایی
کانوایر زمینی
کانوایر زمینی حمل ‌و نقل سریع و کارآمد مواد و محصولات را امکان پذیر می کند.

کاربرد کانوایر زمینی
صنایع خوروسازی
معادن
مواد غذایی
کشاورزی
آشامیدنی
تولید
انبار و تدارکات
صنایع بسته‌بندی
کانوایر زمینی

انواع کانوایر زمینی
کانوایر زمینی دارای ساختار و ویژگی های متفاوتی نسبت به یکدیگر هستند و به طور کلی آن ها در دو دسته تقسیم بندی می شوند:

گرانشی
برقی
نوع گرانشی این سیستم معمولاً با تکیه به نیروی گرانش و حرکت کالا در طول کانوایر از طریق تغییر ارتفاع صورت می گیرد و از آنها اکثرا برای انتقال اجسام با وزن سبک تا حدود وزن متوسط استفاده می کنند. در این سیستم از هیچ موتوری جهت ایجاد حرکت در قرقره استفاده نمی شود و تنها نیروی گرانش در حرکت این سیستم دخیل است. در حالی که در کانوایرهای برقی از انواع الکتروموتورهای صنعتی و نیروی الکتریکی استفاده می شود و دارای انواع مختلفی هستند که در صنایع متنوعی به کار می روند.

کانوایر بالابر
کانوایر بالابر

کانوایر بالابر امکان انتقال مواد و محصولات را به ارتفاع بالاتر از سطح زمین فراهم می کند. نمونه ای از آن ها را میتوان به پر کردن ماشین ها از مواد فله ای از زیر سیلو ها و یا جا به جایی کارتن های محصولات به طبقات بالایی انبار و همچنین برعکس از بالا به پایین در هنگام بارگیری و تخلیه انبارها و همچنین سهولت در جاگیری کامیون ها و تریلرها نام برد.

ساخت کانوایر بالابر
این کانوایرها در دو حالت ثابت و متحرک ساخته می شوند که در نوع متحرک امکان جابجایی و تغییر در شیب و ارتفاع وجود دارد و میتوان به سادگی آن را در تمام محیط و با موقعیت مکانی متفاوت جابجا نمود.

کانوایر زنجیری
رولر کانوایر

از کانوایر زنجیری در صنایع مختلفی استفاده می شود. به دلیل طراحی منعطف این نوع از کانوایر،میتوان برای جابه جایی محصولات در مسیرهای طولانی از آن ها استفاده نمود.

کاربرد کانوایر زنجیری
حمل و نقل در کارخانه های آردسازی و سیلوهای غلات
مواد شیمیایی
برق
تولید ماشین آلات
سایر بخش های صنعتی و تولیدی
کانوایر هوایی
کانوایر هوایی

استفاده از کانوایر هوایی معمولا در صنایعی پیشنهاد می شود که در فضای زمینی دچار محدودیت هستند. این کانوایر قابلیت چرخش و قابلیت تغییر ارتفاع دارند و برای انتقال بدنه خودرو و قطعات در صنایع خودروسازی و رنگ پودری قطعات معلق بکار می‌رود. همچنین در صنایعی که فضای کمی جهت پیاده سازی سیستم های انتقال مواد بر روی زمین در محوطه تولیدی آنها وجود دارد میتوانند از انواع هوایی این دستگاه ها استفاده نمایند.

اجزای کانوایر
اصلی ترین جزء کانوایر را می توان الکتروموتور نام برد. به این صورت که این الکتروموتور با به حرکت درآمدن، یک رول را می چرخاند و این رول، رول های دیگر را می چرخاند (roller conveyor) و یا در نوع دیگر (belt conveyor) با چرخش رول تسمه می چرخد و در نهایت یک مسیر بسته برای برگشت تسمه تشکیل شود. از آنجا که این دستگاه پرکاربرد برای کار نیاز به الکتروموتور و کنترل دور آن دارد لذا نیاز به اینورتر (VFD) هم مطرح می شود.

بلت کانوایر

نوار نقاله

نحوه کار کانوایر
با توجه به تصویر بالا در belt conveyor مشخص است که از نوع تسمه ای است، که این تسمه از دو طرف به هم وصل است؛ به عبارتی یک مسیر بسته را تشکیل می دهد. این تسمه دور دو تا رول افتاده که یک رول، "رول هرزگرد" و رول دیگر "درایو رول" یا "رول اصلی" نام دارد. رول هرزگرد همانطور که از اسمش پیداست با چرخش درایو رول و تسمه به حرکت در می آید.

هر چقدر که درایو رول سرعت داشته باشد سرعت رول هرزگرد هم به همان میزان است و به هر جهت که درایو رول بچرخد رول هرزگرد هم به همان جهت می چرخد. رول اصلی یا درایو رول به خاطر اینکه به موتور کوپل شده به این نام گذاشته شده است. از این رو با چرخش موتور رول اصلی، با چرخش رول اصلی تسمه و با چرخش تسمه رول هرزگرد میچرخد و به این صورت جسم روی تسمه از یک نقطه به نقطه ی دیگر منتقل می شود.

محصولات پیشنهادی: خرید اینترنتی اینورتر زیمنس
مراحل راه اندازی کانوایر با درایو
برای کنترل کانوایر بهتر است از درایو استفاده کنید. این کار چند مرحله دارد که شرح زیر است:

Reset Factory
در ابتدا اگر قبلا درایو V20 شما روی اپلیکیشن دیگر تنظیم پارامتر شده است نیاز دارید تا اینورتر را Factory reset کنید. برای این منظور طبق گفته ی منوآل درایو V20 پارامتر P0970 مربوط به Factory reset است.

Acc. level Data type Factory default Range Description Paramete
1 U16 - - C(30) 0 0-21 Factory reset P0970
P0970 =1 تمام پارامترها را به مقادیر پیش فرض خود( پیش فرض کاربر نیست) ریست کنید.
P0970 =21 تمام پارامترها و یوزرها را به صورت پیش فرض به تنظیمات کارخانه ریست کنید.
در هنگام تنظیم مجدد پارامترها به وسیله تنظیم p0970=1 یا p0970=21، لطفا به موارد زیر توجه فرمایید:
*هنگامی که پارامترها را به وسیله BOP ریست میکنید، پارامترها در RAM و EEPROM ریست می شوند.
*هنگامی که ارتباطات USS/MODBUS را روی RS485 انتخاب میکنید و حالت volatile storage (P0014[0]=0) است، تنها پارامترها در RAM ریست می شوند.
*هنگامی که ارتباطات USS/MODBUS را روی RS485 انتخاب میکنید و حالت non-volatile storage (P0014[0]=1) است، پارامترها در RAM و EEPROM ریست میشوند.
Disabled 0
Parameter reset 1
User default parameter reset 21
نخست P0010=30 ست کنید( تنظیمات کارخانه)
توقف اینورتر (به عنوان مثال غیرفعال نمودن تمام پالس ها) قبل از اینکه بتوانید پارامترها به مقادیر پیش فرض ریست کنید. Dependency
طبق جدول بالا اگر پارامتر P0970 را روی 0 قرار دهیم غیر فعال، اگر روی 1 قرار دهیم همه پارامتر ها بجز یک سری پارامتر هایی که از قبل مشخص شده ریست شده، و اگر روی 21 قرار دهید تمام پارامتر های تنظیمی شما و کارخانه که غیر قابل دسترسی هستند هم به تنظیمات کارخانه بر خواهد گشت. اگر در جدول بالا دقت کنید یک قسمت داریم به نام Dependecy که وابستگی این پارامتر به پارامتر های دیگر را نشان می دهد یعنی اگر بخواهید این پارامتر را استفاده کنید اول باید پارامتر P0010 را روی 30 تنظیم کنید. در غیر اینصورت P0970 را به شما نمایش نخواهد داد.

تنظیم پارامترهای موتور در درایو V20 و جاگ کانوایر
پس از بازگردانی درایو به تنظیمات کارخانه نوبت به تنظیم پارامتر های موتور کانوایر در اینورتر میرسد. برای این منظور با توجه به مشخصاتی که پلاک موتور کانوایر شما دارد باید پارامتر های P0304 (ولتاژ کاری)، P0305 (جریان موتور)، P0307 (توان موتور)، P0308 (ضریب توان)، P0310 (فرکانس کاری) و P0311 (دور موتور) را تنظیم نمایید.

پس از تنظیم پارامتر های موتور کانوایر نوبت جاگ کردن آن می رسد. برای این کار کافی کلید M و OK را دو مرتبه با هم فشار دهید تا مود جاگ ظاهر شود. با زدن کلید Run اینورتر با فرکانس بسیار کم و سرعت آهسته موتور را به حرکت در می آورد؛ این موضوع باعث می شود از انجام کار درست کانوایر و موتور مطمئن شوید.

محصولات پیشنهادی: قیمت انواع اینورتر ایرانی
نحوه کنترل موقعیت کانوایر
تصور کنید که می خواهید به کمک کانوایر محصول خود را از مبدا به نقطه مشخص A منتقل کنید که در این نقطه یک جک قرار دارد تا محصول را از روی کانوایر بردارد یا جابه جا کند. برای این کار نیاز است تا کانوایر دقیقا در نقطه A محصول را نگه دارد تا جک بتواند محصول را از روی کانوایر بردارد.

برای کنترل موقعیت کانوایر چندین راه کار وجود دارد:

تنظیم موقعیت استاپ به وسیله ی پارامتر DEC
استاپ کردن موتور با ترمز DC
استفاده از ترمز مکانیکی
Ramp-up و Ramp-down
برای تنظیم Ramp-up و Ramp-down به ترتیب پارامتر های P1120 و P1121 را باید تنظیم کنید، برای اینکه زمان استاپ اینورتر شما کم شود و به محض زدن کلید stop کانوایر از حرکت بایستد. به خاطر داشته باشد که زمان Ramp-down را، برای بارهای گشتاور سنگین، به دلیل نیروی regenerative بازگشتی به موتور و اینورتر نمی توانید خیلی کم کرد.

محصولات پیشنهادی: فروش آنلاین اینورتر پنتاکس
تشدید ولتاژ
یکی از چالش هایی که کانوایر ها با آن مواجه اند زمانی است که بار روی کانوایر وزن زیادی داشته باشند. در این شرایط چون اکثر اینورتر ها در مد V/F کار می کنند در لحظه ی استارت به دلیل پایین بودن سرعت، ولتاژ اینورتر هم پایین است از این رو در سرعت پایین اینورتر گشتاور لازم برای به حرکت درآوردن کانوایر را ندارد و به عبارتی کانوایر زیر بار خواهد ماند.

اینورتر V20 زیمنس برای چنین شرایطی پارامتری را قرار داده تا به کمک آن بتوان در سرعت های کم ولتاژ کافی برای تولید گشتاور لازم زیر بار را به موتور بدهد. پارامتر P1310 که به Voltage Boost معروف است، پارامتری است که:

درصدی از پارامتر جریان موتور است.
رنج آن از 0 تا 250 درصد است.
مقدار پیش فرض این پارامتر روی 50% است.
تشدید ولتاژ

در این مقاله به معرفی نوار نقاله یا کانوایر و انواع آن پرداختیم. انواع کانوایر مانند زنجیری و هوایی و ... کاربردهای مختلفی متناسب با شکل منحصر به فرد خود در صنایع گوناگون دارند. همچنین درمورد راه اندازی کانوایر با درایو اینورتر و مراحل آن و مزایای استفاده از اینورتر برای راه اندازی کانوایر سخن گفتیم.

منبع: https://www.kalasanati.com/%D8%A7%D8%AE%D8%A8%D8%A7%D8%B1-%D9%88-%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%AA/%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%AA-%D8%A8%D8%B1%D9%82-%D8%B5%D9%86%D8%B9%D8%AA%DB%8C-%D9%88-%D8%A7%D8%AA%D9%88%D9%85%D8%A7%D8%B3%DB%8C%D9%88%D9%86/1708/%D8%B1%D8%A7%D9%87-%D8%A7%D9%86%D8%AF%D8%A7%D8%B2%DB%8C-%DA%A9%D8%A7%D9%86%D9%88%D8%A7%DB%8C%D8%B1-%D9%86%D9%88%D8%A7%D8%B1-%D9%86%D9%82%D8%A7%D9%84%D9%87-%D8%A8%D8%A7-%D8%AF%D8%B1%D8%A7%DB%8C%D9%88-v20-%D8%B2%DB%8C%D9%85%D9%86%D8%B3



:: بازدید از این مطلب : 190
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : پنج شنبه 3 اسفند 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کوروش فنایی

پاتیل ذوب چیست؟
پاتیل ذوب در کارخانجات نورد فولاد و قالب سازی و ریخته گری چدن و آلومنیوم کاربرد زیادی دارد. این پاتیل ظرفی حجیم و بزرگ است که توسط آجرهای نسوز یا عوامل دیگر عایق و نسوز پوشیده شده و بدنه آهنی دارد. برای قالب گیری قطعات فولادی و چدنی، عموماً جریان مواد مذاب از داخل کوره به پاتیل منتقل شده و برای ریختن داخل قالب آماده می شود. برای حرکت مستقیم و دورانی پاتیل ذوب، نیاز است که از گیربکس های خاصی استفاده شود که معمولاً به وسیله اپراتور و با حرکت فرمان کنترل می شود.

ویژگی های مهم پاتیل ذوب
گیربکس حلزونی

عموماً این گیربکس ها به صورت خود قفل شونده بوده و بسته به حجم و وزن پاتیل، میتوان از گیربکس های Worm در سایز های متفاوت استفاده کرد. باید توجه داشت که برگشت ناپذیر بودن گیربکس مهمترین عامل برای انتخاب آن است و از این رو از انواع گیربکس مرکب حلزونی استفاده می شود. به عبارتی گیربکس حلزونی این امکان را دارد که به محض خاموش کردن الکتروموتور یا ایستادن گردش توسط دست اپراتور، به صورت کاملاً آرام متوقف شده و برگشت نیز نداشته باشد.

مشخصات فنی که گیربکس پاتیل ذوب برای تخلیه باید داشته باشد
نسبت تبدیل گیربکس باید حدود 100 تا 120 باشد. به عبارتی این نسبت تبدیل نمایشگر این است که اگر ورودی گیربکس 100 دور بزند، خروجی یک دور خواهد زد. در گیربکس های حلزونی روتین بازار عموماً نهایت نسبت تبدیل 1 به 100 است. البته برای این گیربکس ها که عموماً به صورت VF/VF بسته می شود، باید از دو گیربکس استفاده شود.

همانطور که در شکل ذیل نمایش داده شده است، باید جهت چرخش خروجی گیربکس صنعتی با جهت چرخش فلکه که توسط اپراتور چرخانده می شود، هم جهت باشد. گیربکس بهتر است که دارای ترمز باشد تا در جایی که باید پاتیل ثابت بماند، این اتفاق با یک ترمز مقدور باشد. البته راه کارهای دیگری نیز میتوان برای ثابت کردن پاتیل در نظر گرفت، علاوه بر آن، گیربکس حلزونی در نسبت تبدیل انتخابی خواصیت خود قفل شوندگی نیز دارد.

همانطور که در شکل نمایش داده شده است، بهتر است که ورودی و خروجی گیربکس موازی باشند، تا اپراتور بتواند به کل پاتیل اشراف کامل داشته باشد. گیربکس پاتیل مواد مذاب ترکیبی از دو گیربکس حلزونی ( گیربکس مرکب ) می باشد، نسبت تبدیل اولین گیربکس، 2.5 بوده و به صورت پنیون 90 درجه است. گیربکس دوم یک گیربکس روتین و عموماً مکعبی حلزون است که با نسبت تبدیل های 1 به 40 ، 1 به 46 و 1 به 50 ساخته می شود. در جدول ذیل مشاورین کالا صنعتی، گیربکس هایی را برای تناژ مختلف پاتیل ذوب پیشنهاد داده اند.

شماتیک پاتیل ذوب

گیربس حلزونی مناسب برای ظرفیت مختلف پاتیل ذوب
پاتیل تا 500 کیلوگرم پاتیل تا 1000 کیلوگرم پاتیل تا 2000 کیلوگرم پاتیل تا 3000کیلوگرم پاتیل تا 5000کیلوگرم پاتیل تا 10000کیلوگرم
VF.VF86/86 VF.VF86/110 VF.VF86/130 VF.VF86/150 VF.VF86/185 VF.VF130/250
نکات مهم در مورد انتخاب گیربکس پاتیل ذوب
گیربکس حلزونی در نسبت های 1 به 30 عموماً برگشت ناپذیری خوبی دارند. اما پیشنهاد می شود نسبت های بالا استفاده نشود چرا که دنده ریز بوده و امکان خرد شدن دنده و خلاصی وجود دارد که بسیار خطرناک است. گیربکس پاتیل ذوب اگر با دقت انتخاب شود، عموماً مشکلی پیدا نخواهد کرد و عمر بسیار بالایی خواهد داشت. اما باید به صورت دوره بازرسی و چک شود تا از ایرادات احتمالی و آسیب جدی خودداری شود.

پاتیل ذوب در اصطلاح عمومی به پاتیل ریخته گری، پاتیل مواد مذاب آهن و چدن و الومنیوم ، پاتیل حمل مواد ریخته گری و نام هایی از این دست شهرت دارد. اما انتخاب گیربکس برای تمام این مواد مشابه یکدیگر است. برای اطلاع از نوع روانکار، ملاحظات بلبرینگ و کاسه نمد مورد استفاده در گیربکس های پاتیل و همچنین اطلاعات بیشتر لطفا به بخش پرسش و پاسخ و نظرات مراجعه فرمایید.

پاتیل ذوب

گیربکس با نسبت 1 به 2.5
یکی از سوالاتی که بسیاری از کاربران دارند این است که گیربکس با نسبت 1 به 2.5 چه شکلی است؟ این گیربکس از یک ترکیب دنده و ماردون مارپیچ که به صورت 8 راه بوده و 40 دندانه دارد تشکیل شده است. در ذیل تصویر دنده مارپیچ مربوط به گیربکس 1 به 2.5 نمایش داده شده است.

 

گیربکس حلزونی
عموماً این گیربکس ها به صورت خود قفل شونده بوده و بسته به حجم و وزن پاتیل، میتوان از گیربکس های Worm در سایز های متفاوت استفاده کرد. باید توجه داشت که برگشت ناپذیر بودن گیربکس مهمترین عامل برای انتخاب آن است و از این رو از انواع گیربکس مرکب حلزونی استفاده می شود. به عبارتی گیربکس حلزونی این امکان را دارد که به محض خاموش کردن الکتروموتور یا ایستادن گردش توسط دست اپراتور، به صورت کاملاً آرام متوقف شده و برگشت نیز نداشته باشد.

مشخصات فنی که گیربکس پاتیل ذوب برای تخلیه باید داشته باشد
نسبت تبدیل گیربکس باید حدود 100 تا 120 باشد. به عبارتی این نسبت تبدیل نمایشگر این است که اگر ورودی گیربکس 100 دور بزند، خروجی یک دور خواهد زد. در گیربکس های حلزونی روتین بازار عموماً نهایت نسبت تبدیل 1 به 100 است. البته برای این گیربکس ها که عموماً به صورت VF/VF بسته می شود، باید از دو گیربکس استفاده شود.

همانطور که در شکل ذیل نمایش داده شده است، باید جهت چرخش خروجی گیربکس صنعتی با جهت چرخش فلکه که توسط اپراتور چرخانده می شود، هم جهت باشد. گیربکس بهتر است که دارای ترمز باشد تا در جایی که باید پاتیل ثابت بماند، این اتفاق با یک ترمز مقدور باشد. البته راه کارهای دیگری نیز میتوان برای ثابت کردن پاتیل در نظر گرفت، علاوه بر آن، گیربکس حلزونی در نسبت تبدیل انتخابی خواصیت خود قفل شوندگی نیز دارد.

همانطور که در شکل نمایش داده شده است، بهتر است که ورودی و خروجی گیربکس موازی باشند، تا اپراتور بتواند به کل پاتیل اشراف کامل داشته باشد. گیربکس پاتیل مواد مذاب ترکیبی از دو گیربکس حلزونی ( گیربکس مرکب ) می باشد، نسبت تبدیل اولین گیربکس، 2.5 بوده و به صورت پنیون 90 درجه است. گیربکس دوم یک گیربکس روتین و عموماً مکعبی حلزون است که با نسبت تبدیل های 1 به 40 ، 1 به 46 و 1 به 50 ساخته می شود. در جدول ذیل مشاورین کالا صنعتی، گیربکس هایی را برای تناژ مختلف پاتیل ذوب پیشنهاد داده اند.

شماتیک پاتیل ذوب

گیربس حلزونی مناسب برای ظرفیت مختلف پاتیل ذوب
پاتیل تا 500 کیلوگرم پاتیل تا 1000 کیلوگرم پاتیل تا 2000 کیلوگرم پاتیل تا 3000کیلوگرم پاتیل تا 5000کیلوگرم پاتیل تا 10000کیلوگرم
VF.VF86/86 VF.VF86/110 VF.VF86/130 VF.VF86/150 VF.VF86/185 VF.VF130/250
نکات مهم در مورد انتخاب گیربکس پاتیل ذوب
گیربکس حلزونی در نسبت های 1 به 30 عموماً برگشت ناپذیری خوبی دارند. اما پیشنهاد می شود نسبت های بالا استفاده نشود چرا که دنده ریز بوده و امکان خرد شدن دنده و خلاصی وجود دارد که بسیار خطرناک است. گیربکس پاتیل ذوب اگر با دقت انتخاب شود، عموماً مشکلی پیدا نخواهد کرد و عمر بسیار بالایی خواهد داشت. اما باید به صورت دوره بازرسی و چک شود تا از ایرادات احتمالی و آسیب جدی خودداری شود.

پاتیل ذوب در اصطلاح عمومی به پاتیل ریخته گری، پاتیل مواد مذاب آهن و چدن و الومنیوم ، پاتیل حمل مواد ریخته گری و نام هایی از این دست شهرت دارد. اما انتخاب گیربکس برای تمام این مواد مشابه یکدیگر است. برای اطلاع از نوع روانکار، ملاحظات بلبرینگ و کاسه نمد مورد استفاده در گیربکس های پاتیل و همچنین اطلاعات بیشتر لطفا به بخش پرسش و پاسخ و نظرات مراجعه فرمایید.

پاتیل ذوب

گیربکس با نسبت 1 به 2.5
یکی از سوالاتی که بسیاری از کاربران دارند این است که گیربکس با نسبت 1 به 2.5 چه شکلی است؟ این گیربکس از یک ترکیب دنده و ماردون مارپیچ که به صورت 8 راه بوده و 40 دندانه دارد تشکیل شده است. در ذیل تصویر دنده مارپیچ مربوط به گیربکس 1 به 2.5 نمایش داده شده است.

دنده مارپیچ گیربکس 1 به 40

مولف: آقای مهندس ابوالفضل ناصریان

پاتیل ذوب چیست؟
پاتیل ذوب در کارخانجات نورد فولاد و قالب سازی و ریخته گری چدن و آلومنیوم کاربرد زیادی دارد. این پاتیل ظرفی حجیم و بزرگ است که توسط آجرهای نسوز یا عوامل دیگر عایق و نسوز پوشیده شده و بدنه آهنی دارد. برای قالب گیری قطعات فولادی و چدنی، عموماً جریان مواد مذاب از داخل کوره به پاتیل منتقل شده و برای ریختن داخل قالب آماده می شود. برای حرکت مستقیم و دورانی پاتیل ذوب، نیاز است که از گیربکس های خاصی استفاده شود که معمولاً به وسیله اپراتور و با حرکت فرمان کنترل می شود. .

مشخصات فنی که گیربکس پاتیل ذوب برای تخلیه باید داشته باشد؟
نسبت تبدیل گیربکس باید حدود 100 تا 120 باشد. به عبارتی این نسبت تبدیل نمایشگر این است که اگر ورودی گیربکس 100 دور بزند، خروجی یک دور خواهد زد. در گیربکس های حلزونی روتین بازار عموماً نهایت نسبت تبدیل 1 به 100 است. البته برای این گیربکس ها که عموماً به صورت VF/VF بسته می شود، باید از دو گیربکس استفاده شود. در بخش 5 به طور مفصل این موضوع بیان شده است علاوه بر آن، کارشناسان فروش اینترنتی کالا صنعتی به شما بهترین گزینه را پیشنهاد خواهند داد.
همانطور که در شکل ذیل نمایش داده شده است، باید جهت چرخش خروجی گیربکس با جهت چرخش فلکه که توسط اپراتور چرخانده می شود، هم جهت باشد.
گیربکس بهتر است که دارای ترمز باشد تا در جایی که باید پاتیل ثابت بماند، این اتفاق با یک ترمز مقدور باشد. البته راه کارهای دیگری نیز میتوان برای ثابت کردن پاتیل در نظر گرفت، علاوه بر آن، گیربکس حلزونی در نسبت تبدیل انتخابی خواصیت خود قفل شوندگی نیز دارد.
همانطور که در شکل نمایش داده شده است، بهتر است که ورودی و خروجی گیربکس موازی باشند، تا اپراتور بتواند به کل پاتیل اشراف کامل داشته باشد.
گیربکس پاتیل مواد مذاب ترکیبی از دو گیربکس حلزونی ( گیربکس مرکب ) می باشد ، نسبت تبدیل اولین گیربکس، 2.5 بوده و به صورت پنیون 90 درجه است. گیربکس دوم یک گیربکس روتین و عموماً مکعبی حلزون است که با نسبت تبدیل های 1 به 40 ، 1 به 46 و 1 به 50 ساخته می شود. در جدول ذیل مشاورین کالا صنعتی، گیربکس هایی را برای تناژ مختلف پاتیل ذوب پیشنهاد داده اند..

منبع: https://www.kalasanati.com/%D8%A7%D8%AE%D8%A8%D8%A7%D8%B1-%D9%88-%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%AA/%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%AA-%DA%AF%DB%8C%D8%B1%D8%A8%DA%A9%D8%B3/548/%D9%88%DB%8C%DA%98%DA%AF%DB%8C-%D9%88-%D9%85%D8%B4%D8%AE%D8%B5%D8%A7%D8%AA-%DA%AF%DB%8C%D8%B1%D8%A8%DA%A9%D8%B3-%D9%BE%D8%A7%D8%AA%DB%8C%D9%84-%D8%B0%D9%88%D8%A8-%D9%85%D9%86%D8%A7%D8%B3%D8%A8



:: بازدید از این مطلب : 195
|
امتیاز مطلب : 9
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : چهار شنبه 2 اسفند 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کوروش فنایی

بلبرینگ SKF یکی از محصولات شرکت اس کا فا SKF است که در سال 1907 در شهر یوتبری کشور سوئیس تأسیس شد. این شرکت در زمینه تولید و ساخت انواع بلبرینگ ها، رولبرینگ ها، آب بند ها و سیستم های روانکاری فعالیت دارد. شرکت بلبرینگ SKF یکی از مطرح ترین شرکت ها در دنیا می باشد و از با کیفیت ترین بلبرینگ‌های جهانی است. شرکت SKF در حال حاضر معتبرترین سازنده بلبرینگ در دنیا است و از مقبولیت ویژه ای در بین بلبرینگ سازان برخوردار است. این شرکت بلبرینگ های خود را در طرح های متفاوتی تولید می کند که در ادامه به بررسی آن ها خواهیم پرداخت. همچنین برای خرید انواع بلبرینگ های SKF می توانید با کارشناسان فروش کالا صنعتی تماس بگیرید.

انواع بلبرینگ SKF
شرکت SKF بلبرینگ های خود را در چهار نوع اصلی طراحی و تولید می‌کند. همچنین علاوه بر این بلبرینگ های اصلی، شرکت SKF بلبرینگ های خاص و سفارشی نیز تولید می کند. انواع بلبرینگ skf ارائه شده در فروشگاه کالا صنعتی به شرح زیر است.

بلبرینگ شیار عمیق SKF
بلبرینگ تماس زاویه ای SKF
بلبرینگ خود تنظیم SKF
بلبرینگ کف گرد SKF
بلبرینگ شیار عمیق SKF
بلبرینگ های شیار عمیق پر مصرف ترین نوع بلبرینگ ها هستند و به آن ها بلبرینگ های همه کاره نیز می گویند. بلبرینگ شیار عمیق SKF اصطکاک کمی دارد و می تواند بارهای شعاعی و محوری را در هر دو جهت تحمل کند. از دیگر مزایای بلبرینگ شیار عمیق SKF می توان به نگهداری کم و نصب راحت آن اشاره کرد. شرکت SKF بلبرینگ های شیار عمیق خود را در چهار سری تولید می کند که باید گفت در بازار ایران بیشتر دو نوع بلبرینگ شیار عمیق SKF سری تک ردیفه و دو ردیفه کاربرد دارد. در ادامه به بررسی انواع بلبرینگ شیار عمیق SKF پرداخته می شود.

1) بلبرینگ شیار عمیق تک ردیفه: این بلبرینگ ها، پرکاربردترین نوع بلبرینگ شیار عمیق SKF است. این بلبرینگ ها در طرح های متفاوتی با آب بند، قفسه، روانکار و ... تولید می شود.

 

 

2)بلبرینگ شیار عمیق SKF با شکاف های پرکننده: بلبرینگ شیار عمیق فولادی ضد زنگ برای هنگامی که بلبرینگ در معرض رطوبت و مواد خورنده قرار می گیرد، مناسب است؛ زیرا در برابر خورندگی مقاوم می باشد. این بلبرینگ SKF به صورت آب بندی شده یا باز در دسترس است.

3) بلبرینگ های شیار عمیق تک ردیفی با شکاف های پرکننده: این بلبرینگ SKF دارای یک شیار پرکننده در هر دو رینگ داخلی و خارجی می باشد تا عناصر غلتان بیشتری نسبت به بلبرینگ های شیار عمیق استاندارد در خود جای دهد. بلبرینگ های شیار عمیق تک ردیفی با شکاف های پرکننده حمل بار شعاعی بالاتری دارند؛ ولی ظرفیت حمل بار محوری آن ها محدود است.

4) بلبرینگ شیار عمیق SKF دو ردیفه: بلبرینگ شیار عمیق دو ردیفه در مواقعی مورد استفاده قرار می گیرند که بلبرینگ تک ردیفه ظرفیت تحمل بار را ندارد. این بلبرینگ SKF نسبت به سری تک ردیفه، قطر داخلی و خارجی برابر با ضخامت بیشتر دارد. ظرفیت تحمل بار این بلبرینگ ها قابل توجه است.

قیمت بلبرینگ SKF
بلبرینگ SKF بهترین کیفیت را میان سایر برند ها دارد. قیمت این بلبرینگ ها با توجه به نوع، طراحی و اندازه آن متفاوت است. یکی از عوامل تاثیر گذار بر قیمت بلبرینگ SKF، ابعاد بلبرینگ است. هرچه ابعاد یک بلبرینگ بزرگتر باشد قیمت آن نیز افزایش پیدا می کند. یکی دیگر از عوامل تاثیر گذار مهم بر قیمت بلبرینگ SKF، طراحی آن است. با توجه به نوع بلبرینگ SKF ممکن است این بلبرینگ با طراحی خاصی مانند نوع آب بندی یا قفسه متفاوت تولید شوند که با توجه به طراحی آن قیمت متفاوت خواهد بود.
در ادامه لیست مهم ترین عوامل ثابت تاثیر گذار بر قیمت بلبرینگ SKF آورده شده است.

ابعاد فیزیکی
نوع و مشخصات فنی
متریال و جنس بلبرینگ
خرید بلبرینگ SKF
یکی از دغدغه های اصلی مشتریان بلبرینگ SKF، خرید آن است. متاسفانه در بازار ایران بلبرینگ های تقلبی SKF به شدت افزایش پیدا کرده و با قیمت های متفاوتی نیز عرضه می شوند. هنگام خرید بلبرینگ SKF حتما مدنظر داشته باشید از کدام فروشگاه خرید را انجام میدهید. بلبرینگ های تقلبی SKF به راحتی قابل تشخیص نیست و نیاز به تجربه و اطلاعات فنی زیادی است. شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد روش های تشخیص بلبرینگ تقلبی، مقاله تشخیص بلبرینگ اصلی از تقلبی را مطالعه کنید. شرکت کالا صنعتی به عنوان بزرگترین تامین کننده انواع قطعات صنعتی به صورت اینترنتی، انواع بلبرینگ و رولبرینگ های SKF را با ضمانت اصالت کالا به مشتریان خود ارائه می دهد. در ادامه به معرفی پارامترهای مهم در هنگام خرید میپردازیم.

بار وارد شده بر بلبرینگ: به صورت کلی بارهای روی بلبرینگ میتواند محوری یا شعاعی باشد؛ که بار محوری موازی با محور چرخش است و بار شعاعی عمود بر محور چرخش وارد میشود.
نوع بلبرینگ SKF: بلبرینگ ها در انواع متنوعی طراحی و تولید میشوند و هر نوع کاربرد و ویژگی های منحصر به فردی دارد. یکی از پرکاربرد ترین نوع بلبرینگ، بلبرینگ های شیار عمیق هستند که قادر به تحمل بارهای ترکیبی یعنی نیمه سنگین شعاعی و محوری هستند.
سرعت گردش و دوران: تولید و طراحی قفسه در بلبرینگ های غلتکی استوانه ای و سوزنی آنها قادر میکند که با سرعت بیشتری نسبت به باقی بلبرینگ ها گردش کنند.
سیستم آب‌بندی در بلبرینگ SKF: جهت اطمینان از عملکرد صحیح بلبرینگ بایستی سیستم آب بندی مناسب انتخاب شود. این سیستم آب‌بندی مانع ورود ناخالصی‌ها مانند گرد و غبار و آب میشود.
قطر داخلی و خارجی بلبرینگ: در شافت هایی که قطر نازکی دارند بایستی از بلبرینگ هایی که قطر کمی دارند استفاده کرد. متداول ترین بلبرینگ های کم قطر شیار عمیق و سوزنی هستند. همچنین برای شافت ها نسبتا قطور رولبرینگ‌های بشکه‌ای، مخروطی و استوانه‌ای استفاده میشوند.
شرایط محیطی: اکثر محیط های کاری دارای آلودگی مانند گرد و غبار هستند. بنابراین باید بلبرینگی را انتخاب کنید که در برابر ضربات و تنش‌های مکانیکی و آلودگی ها مقاوم باشد. بلبرینگ های برند SKF از مقاوم ترین و با کیفیت ترین بلبرینگ‌های موجود در بازار هستند و انتخابی ایده آل محسوب میشوند.
کاتالوگ محصولات SKF
شرکت SKF برای تمامی محصولات خود کاتالوگ طراحی کرده است. در کاتالوگ محصولات SKF هر آنچه در مورد بیرینگ گفته شده است، مربوط به medium load است. پایین تر و بالاتر از این محدوده عمر بیرینگ کاهش پیدا می کند. برای تجهیزاتی با فناوری پیشرفته و سرعت بالا و تجهیزاتی که نیازمند قابلیت اطمینان بالا (رکتور پتروشیمی) هستند، الزاماً باید از گریدهای سطح یک کیفی خریداری کرد. برای آشنایی بیشتر با محصولات و دسترسی دقیق به ابعاد و مشخصات فنی کاتالوگ بلبرینگ SKF را دانلود کنید. همچنین سایت کالا صنعتی تمامی کاتالوگ های محصولات SKF را در سایت قرار داده است. می توانید با مراجعه به محصول دلخواه خود، کاتالوگ آن را مشاهده کنید.

شرکت SKF سالیان سال است که به عنوان برترین شرکت تولید کننده بلبرینگ فعالیت می کند. متأسفانه در بازار امروزی ایران، بلبرینگ های فیک و غیر اصلی SKF بسیار زیاد شده است. تشخیص دادن اصل از فیک بلبرینگ SKF کار بسیار سختی است و نیاز به داشتن مهارت و تجربه بالا می باشد. شرکت کالا صنعتی به عنوان بزرگترین تأمین کننده انواع قطعات صنعتی به صورت اینترنتی در ایران، تمامی بلبرینگ های SKF خود را با ضمانت اصالت کالا به مشتریان ارائه می دهد. شما می توانید برای خرید انواع بلبرینگ های SKF با کارشناسان فروش ما در تماس باشید.

شرکت SKF
شرکت SKF یکی از نشان های تجاری معروف در زمینه تولید بلبرینگ و رولبرینگ صنعتی در جهان است. SKF از سال 1907 یک شرکت پیشرو در زمینه فناوری های نوین بوده است. تفاوت بنیادین محصولات شرکت SKF با سایر برندها، این است که SKF همواره و به طور مداوم به دنبال توسعه فناوری های جدید است. این موضوع سبب شده است که شرکت SKF مشتریان دائمی خود را حفظ نموده و بیشتر کند. ایران یکی از بازارهای هدف برای این برند با کیفیت به حساب می آید. ساخت بلبرینگ SKF ترکیبی از 40 سال تجربه به همراه استفاده از سیستم ها و فن آوری های نوین است.

 

منبع: https://www.kalasanati.com/%D8%AC%D8%B3%D8%AA%D8%AC%D9%88/326/%DA%A9%D8%A7%D9%84%D8%A7%DB%8C-%D8%B5%D9%86%D8%B9%D8%AA%DB%8C/%D9%84%D9%88%D8%A7%D8%B2%D9%85-%D8%B5%D9%86%D8%B9%D8%AA%DB%8C-%D9%85%D8%B1%D8%AA%D8%A8%D8%B7/%D8%A8%D9%84%D8%A8%D8%B1%DB%8C%D9%86%DA%AF/%D8%A8%D9%84%D8%A8%D8%B1%DB%8C%D9%86%DA%AF-%D8%B4%DB%8C%D8%A7%D8%B1-%D8%B9%D9%85%DB%8C%D9%82/%D8%A8%D9%84%D8%A8%D8%B1%DB%8C%D9%86%DA%AF-skf



:: بازدید از این مطلب : 171
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : یک شنبه 29 بهمن 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کوروش فنایی

گیربکس صنعتی یکی از قطعات حیاتی در تجهیزات و ماشین آلات صنعتی است و به صورت گسترده در صنایع مختلفی مانند خودروسازی، معادن، نقت و گاز، پتروشیمی، فلزکاری و ... مورد استفاده قرار می گیرد. این قطعه نقش مؤثری در عملکرد و کارایی کل سیستم دارد و در بعضی موارد حتی می تواند از خطرات و آسیب های احتمالی برای دستگاه ها و نفرات جلوگیری کند. به طور کلی، گیربکس صنعتی وسیله ای مکانیکی است که برای انتقال نیرو از یک شفت (محور) چرخان به محور دیگری در ماشین آلات صنعتی استفاده می شود. هدف استفاده از گیربکس ها، کنترل سرعت و گشتاور ورودی و تنظیم آن به میزان دلخواه است. گیربکس های صنعتی را بر اساس نوع دنده های آن ها به 4 دسته هلیکال، مخروطی، حلزونی و خورشیدی تقسیم بندی می کنند که هرکدام ویژگی ها، مزایا و معایب مخصوص به خود را دارند.

قطعاً انتخاب گیربکس مناسب به عوامل متعددی از جمله گشتاور مورد نیاز، نسبت تبدیل سرعت، شرایط کارکرد و کاربرد مورد نظر بستگی دارد؛ به همین علت تولید کنندگان این محصولات، طیف وسیعی از گیربکس ها را برای برآورده نمودن هر خواسته و نیاز صنعتی طراحی و تولید می کنند. در این مقاله به یررسی انواع گیربکس های صنعتی، کاربردها، مشخصات و ویژگی های هر یک پرداخته و در پایان نکاتی در خصوص انتخاب و نحوه استفاده از آن ها بیان می کنیم؛ همچنین خلاصه مطالب این مقاله را می توانید در پادکست زیر بشنوید. گیربکس صنعتی وسیله ای مکانیکی است که برای انتقال نیرو و گشتاور از محور چرخان یک دستگاه (معمولاً الکتروموتور) به سایر قطعات که به محور دیگر گیربکس متصل هستند، استفاده می شود و نقش بسیار مهمی در ماشین آلات صنعتی ایفا می نمایند. وظیفه اصلی یک گیربکس صنعتی، کاهش یا افزایش سرعت و گشتاور ورودی است و به دو دسته گیربکس صنعتی کاهنده و افزاینده تقسیم بندی می شوند؛ در گیربکس صنعتی کاهنده دور ورودی موتور با نسبت مشخصی کاهش داده می شود و در نتیجه گشتاور در محور خروجی افزایش می یابد و در گیربکس های افزاینده این فرآیند عکس گیربکس های کاهنده است. گیربکس های کاهنده رایج تر از گیربکس های افزاینده بوده و در صنایع بیشتری مورد استفاده قرار می گیرند.

قیمت گیربکس صنعتی
قیمت گیربکس صنعتی با توجه به مواردی مانند نوع گیربکس، مشخصات فنی آن، ابعاد و ظرفیت گشتاور گیربکس، برند تولید کننده و مواد اولیه به کار رفته در آن تغییر می کند. بدیهی است، انواع گیربکس صنعتی بزرگ یا اصطلاحاً سنگین، قیمت بالاتری نسبت به گیربکس صنعتی کوچک دارند. همچنین محصولات برندهای معتبر تولید کننده گیربکس که اغلب شامل تولید کنندگان گیربکس اروپایی می شود، قیمت بیشتری نسبت به گیربکس چینی یا ایرانی دارند. از این موارد که بگذریم، قیمت گیربکس صنعتی بر حسب نوع دنده های آن نیز تغییر می کند. گیربکس های هلیکال و خورشیدی راندمان بالاتری نسبت به گیربکس حلزونی دارند، بنابراین قیمت این گیربکس ها نیز بیشتر خواهد بود. همچنین معمولا قیمت گیربکس صنعتی کوچک از گیربکس هایی که ابعاد بزرگتری دارند کمتر خواهد بود. برای آگاهی از قیمت گیربکس صنعتی با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

 

خرید گیربکس صنعتی
وقتی صحبت از خرید گیربکس صنعتی می شود فاکتورهای مختلفی را باید در نظر گرفت تا بهترین گیربکس صنعتی را متناسب با نیاز خود انتخاب نمایید. از آن جایی که وظیفه اصلی گیربکس انتقال نیرو و گشتاور الکتروموتور است، ابتدا باید ویژگی ها و مشخصاتی که مرتبط با موتور هستند را بررسی کرد. از جمله این ویژگی ها می توان به:

سایز گیربکس
توان و سرعت ورودی گیربکس
نسبت دنده
دور خروجی گیربکس
نحوه اتصال گیربکس به موتور (کوپل مستقیم، کوپلینگ، کلاچ، تسمه و پولی، فلنج و ...)
آرایش محورها
همچنین پیش از خرید گیربکس صنعتی باید نیازهای مورد انتظار از گیربکس و همچنین شرایط محیط کار آن را به دقت سنجیده و با مشخصات گیربکس انطباق دهید. از جمله این ویژگی های می توان به موارد زیر اشاره نمود:

بار محوری و شعاعی قابل تحمل گیربکس
طریقه نصب گیربکس صنعتی
ابعاد و وزن گیربکس
مدت زمان کارکرد مداوم گیربکس صنعتی
دمای محیط کار و شرایط آب و هوایی
الزامات تعمیر و نگهداری مانند روغنکاری و ...
با بررسی این موارد، می توانید با دید کامل تر و بهتری به انتخاب گیربکس صنعتی بپردازید ولی با این حال، پیشنهاد می کنیم قبل از اقدام به خرید گیربکس صنعتی با یک کارشناس در این زمینه مشورت نمایید تا تمامی موارد مورد نیاز را بررسی نمایید. اما یکی از مهم ترین معیارهای هر فردی برای خرید گیربکس صنعتی، قیمت محصول است؛ به همین علت در بخش بعدی به مقایسه هزینه و قیمت انواع گیربکس ها می پردازیم.

فروش گیربکس صنعتی
بیشتر تولید کنندگان گیربکس صنعتی، برای رفاه بیشتر مشتریان، خدماتی مانند گارانتی تعویض، تعمیر یا تأمین قطعات در نظر گرفته اند اما شرط استفاده از این خدمات این است که گیربکس از نماینده فروش گیربکس صنعتی خریداری شده باشد. خوشبختانه وبسایت کالا صنعتی موفق به کسب نمایندگی رسمی یا عاملیت فروش اکثر برندهای معتبر ایرانی و خارجی شده است و آماده فروش گیربکس صنعتی در انواع مختلف و برندهای معتبر بازار به شما عزیزان می باشد. همچنین کارشناسان فروش این وبسایت در هر مرحله از انتخاب، خرید، نصب، راه اندازی، تعمیر و نگهداری گیربکس صنعتی همراه شما عزیزان هستند و می توانید از مشاوره تخصصی رایگان این مجموعه بهره مند شوید.

انواع گیربکس صنعتی
گیربکس های صنعتی از اجزای مختلفی تشکیل شده اند که در ادامه به بررسی آن ها می پردازیم. اما مهم ترین قسمت یک گیربکس صنعتی، چرخ دنده های آن است؛ اصلی ترین روش دسته بندی گیربکس ها، بر اساس نوع دنده های آن ها بوده و بر این اساس تمام مشخصات فنی گیربکس مانند نسبت دنده، گشتاور، سرعت، تحمل بار، راندمان و حتی میزان صدا و لرزش آن ها در حین کار نیز تغییر می کند. کلی ترین دسته بندی گیربکس های صنعتی به صورت زیر می باشد:

گیربکس افزاینده

این گیربکس ها همانطور که از نام آن پیداست، دور ورودی به گیربکس را افزایش می دهد. از گیربکس افزاینده در صنایع نیروگاهی، پالایشگاهی مثل توربین باد استفاده زیادی می شود. گیربکس افزاینده عموما به صورت سفارشی ساخته می شود و به صورت موجودی در انبار موجود نمی باشد.

گیربکس کاهنده

این نوع گیربکس ها که در بسیاری از صنایع کوچک و بزرگ و حتی دستگاه های خانگی کاربرد دارد، با کاهش دور ورودی به گیربکس و تحویل آن در قسمت خروجی باعث افزایش گشتاور شده و تجهیز مصرف کننده را به چرخش در می آورد. گیربکس صنعتی کاهنده بسیار پر مصرف بوده و سهم بزرگی از تولیدات کارخانجات گیربکس سازی را به خود اختصاص داده است. با توجه به اهمیت و گستره وسیع استفاده گیربکس صنعتی کاهنده به معرفی انواع گیربکس کاهنده می پردازیم.

انواع گیربکس صنعتی کاهنده :

گیربکس حلزونی
گیربکس هلیکال
گیربکس خورشیدی
گیربکس سایکلو
گیربکس حلزونی
گیربکس حلزونی بر خلاف گیربکس های قبلی از یک ماردون و یک چرخ دنده حلزونی استفاده می نماید اصلی ترین مزایای این گیربکس صنعتی اندازه کوچک، عدم برگشت پذیری و نصب در جهت های مختلف است اما با این وجود، این گیربکس ها معایبی نیز دارند، از جمله راندمان پایین تر، اصطکاک و اتلاف انرژی بیشتر و سایش بیشتر دنده ها و عمر کاری پایین تری نسبت به سایر گیربکس های صنعتی دارد. گیربکس حلزونی از یک دنده ماردون فولادی به عنوان ورودی و یک دنده حلزونی برنجی (آلیاژ فسفر-برنز) که شافت خروجی به آن متصل می شود، تشکیل شده و جهت انتقال قدرت را 90 درجه تغییر می دهد. این گیربکس ها به گیربکس 90 درجه نیز شناخته می شود.

گیربکس هلیکال
گیربکس هلیکال از دو یا چند چرخ دنده هلیکال تشکیل شده است؛ دندانه های این چرخ دنده ها به صورت زاویه دار با محور اصلی چرخ دنده بریده شده و شکل مارپیچ دارند. طراحی خاص این دنده ها امکان انتقال کارآمد و نرم تر نیرو و همچنین کاهش صدا و لرزش این گیربکس صنعتی را در مقایسه با سایر دنده ها فراهم می نماید.
از جمله مزایای گیربکس هلیکال می توان به راندمان بالا، اتلاف انرژی کم تر، صدا و لرزش کم تر و همچنین افزایش ظرفیت بار و گشتاور اشاره نمود. گیربکس های هلیکال، خود به چند دسته تقسیم می شوند که مهم ترین آن ها عبارتند از:

گیربکس هلیکال شافت مستقیم : محور ورودی و خروجی گیربکس در یک راستا قرار دارد.
گیربکس بول هلیکال یا کرانویل پینیون : از دنده های مخروطی BEVEL ساخته می شود و تغییر زاویه 90 درجه در جهت خروجی نسبت به جهت ورودی ایجاد می کند.
گیربکس هلیکال آویز یا شافت موازی: محور ورودی و خروجی به صورت موازی با هم قرار دارد.
گیربکس هلیکال سه یا چهار محور یا گیربکس قورباغه ای
هلیکال شافت موازی و شافت متعامد: معمولا گیربکس های هلیکال سنگین کار که بعضا تحت عنوان گیربکس صنعتی شناخته می شود، با نام شافت موازی و شافت متعامد (بستگی به جهت خروجی گیربکس دارد) بین صنعتگران نامیده می شود.
برای اطلاعات بیشتر در خصوص مشخصات این گیربکس ها و دریافت لیست قیمت گیربکس هلیکال از منوی وبسایت کالا صنعتی، گیربکس مدنظر را انتخاب نمایید و یا با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

 

گیربکس خورشیدی
چرخ دنده های گیربکس خورشیدی با پیکربندی مخصوصی درون این گیربکس قرار گرفته اند و نسبت های سرعت و گشتاور خاصی را ارائه می دهند. با توجه به طراحی خاص دنده ها و نحوه قرار گرفتن آن ها در این گیربکس صنعتی، امکان دستیابی به گشتاور خروجی بالا در یک طراحی فشرده وجود دارد. همچنین با تغییر تعداد یا اندازه دندانه ها می توان به نسبت های مختلف سرعت دست یافت که انعطاف پذیری گیربکس خورشیدی را برای کاربردهای مختلف صنعتی که نیاز به دقت بالایی دارند، بیشتر می کند. برای اطلاع از قیمت گیربکس خورشیدی با کارشناسان ما در تماس باشید.

 

گیربکس سایکلو
این نوع گیربکس که عمر اختراع بسیار کمتری نسبت به سایر انواع گیربکس صنعتی دارد، فاقد هرگونه چرخ دنده بوده و با یک مکانیزم انعطاف پذیر و خارج از مرکز (Eccentric and Flexible) کار می کند. شوک پذیری بسیار بالا مهمترین ویژگی طراحی گیربکس سایکلو بوده و باعث شده برای مصارف با شوگ ناگهانی بالا مثل دستگاه های حفاری مناسب باشد.

اجزای گیربکس صنعتی
در بیشتر مواقع گیربکس های صنعتی دارای قطعات و اجزای یکسانی هستند. برخی از قطعات متناسب با کاربری و نوع صنعت می تواند متغیر باشد. نوع نیروهای ورودی و خروجی گیربکس یکی از موارد تعیین کننده در نوع اجزا و قطعات داخلی گیربکس است.

بلبرینگ: یکی از اجزا اصلی هر گیربکسی بلبرینگ های متصل به آن است. متناسب با نیاز گیربکس می توان از بلبرینگ یا رولبرینگ استفاده کرد. بلبرینگ ها در دو سمت ورودی و خروجی گیربکس قرار می گیرند و موجب انتقال هر چه بهتر نیروها می شوند.
شفت های ورودی و خروجی: شفت ها یا محورهای ورودی و خروجی یکی دیگر از اصلی ترین قطعات داخل گیربکس است. شفت های ورودی گیربکس وظیفه انتقال نیرو و توان را به چرخ دنده ها دارند. این نیرو و توان از چرخ دنده ها به سمت شفت خروجی منتقل می شود.
پوسته گیربکس: پوسته بیرونی گیربکس معمولا طوری طراحی می شوند که در برابر ضربات و ارتعاشات مقاومت خوبی نشان می دهند. این تجهیزات معمولا از جنس چدن است. تمامی تجهیزات داخلی گیربکس در درون پوسته گیربکس قرار دارند.
کاسه نمد: کاسه نمد ها از جمله قطعات داخلی گیربکس ها است که وظیفه محافظت از گیربکس در برابر عوامل خارجی مانند گرد و خاک و رطوبت را دارند. کاسه نمد ها هم متناسب با نوع گیربکس و شرایط محیطی در جنس های مختلفی نصب می شود.
چرخ دنده ها: اثر گذارترین و مهمترین قطعات داخلی گیربکس ها چرخ دنده ها است. چرخ دنده های مختلفی قابلیت نصب بر روی گیربکس ها را دارند. دندانه های چرخ دنده می تواند به صورت مستقیم یا مارپیچ قرار بگیرد. به عنوان مثال چرخ دنده های مارپیچ سطح تماس بیشتری را در هنگام چرخش ایجاد می کنند که می تواند باعث افزایش بازدهی و عملکرد نرم تر چرخ دنده نسبت به چرخ دنده های دندانه صاف شود.

برای انتخاب موتورگیربکس چه اطلاعاتی مورد نیاز است ؟
نوع ماشین انجام دهنده کار
دمای محیطی که گیربکس صنعتی در آن کار میکند.
شرایط محیط (گردوخاک، رطوبت، یخبندان، استوایی و ...)
موتور محرک (نوع و مشخصات)
نوع اتصال بین الکتروموتور و گیربکس صنعتی (مستقیم، از طریق کوپلینگ، کلاچ یا دور متغیر)
آرایش محورها
مقدار بار شعاعی و مماسی و علت آن
هنگام نصب گیربکس صنعتی چه نکاتی را باید رعایت کرد؟
گیربکس صنعتی باید محکم به یک‌پایه صلب پیچ شود تا ارتعاش ننماید.
اگر می‌خواهید گیربکس صنعتی را رنگ بزنید، کاسه‌نمد را بپوشانید تا از خراب شدن آن‌ها جلوگیری شود.
برای جلوگیری از اکسیده شدن و گریپاژ قطعات بالا، قبل از نصب آن‌ها سطوح مورد تماس را تمیز کرده و گریس کاری نمایید.
قبل از راه‌اندازی گیربکس صنعتی اطمینان حاصل کنید که سطح روغن درست بوده و ویسکوزیته روغن برای نوع بار مصرفی، صحیح باشد.
اگر احتمال ضربه، بار بیش‌ازحد یا گریپاژ می‌دهید، از کوپلینگ هیدرولیکی، محدودکننده گشتاور نیرو، کلاچ و غیره استفاده کنید.
تلورانس ماشین‌کاری هر نوع دنده، چرخ زنجیر یا پولی که روی محورهای ورودی یا خروجی نصب می‌شوند، باید ISOH7 باشد.
وقتی گیربکس صنعتی را با گریس روغن‌کاری کرده باشید نیاز به روغن‌کاری بعدی نیست. اگر روغن معدنی استفاده‌شده توصیه می‌شود که: روغن را پس از 500 تا 1000 ساعت کار اولیه عوض کرده و بهتر است داخل گیربکس صنعتی را شستشو دهید. در فواصل زمانی منظم، سطح روغن را بازرسی و روغن را پس از 4000 ساعت کار عوض کنید.

منبع: https://www.kalasanati.com/%D8%AC%D8%B3%D8%AA%D8%AC%D9%88/97/%DA%A9%D8%A7%D9%84%D8%A7%DB%8C-%D8%B5%D9%86%D8%B9%D8%AA%DB%8C/%DA%AF%DB%8C%D8%B1%D8%A8%DA%A9%D8%B3-%D8%B5%D9%86%D8%B9%D8%AA%DB%8C



:: بازدید از این مطلب : 197
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : یک شنبه 29 بهمن 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کوروش فنایی

از نظر کاربری می شود اینورتر ها را به دو گروه کاربری سبک و کاربری سنگین تقسیم بندی کرد. کاربری های سبک شامل مواردی می شوند که در آن ها نیاز به گشتاور و توان بالای موتور برای راه اندازی موتور نیاز نباشد و موتور جریان زیادی از شبکه برای استارت نکشد. در طرف مقابل کاربری های سنگین قرار دارد که برای راه انداختن موتور آن ها گشتاور و توان زیادی لازم است تا بتوان آن ها را را انداخت. این کاربرد ها به دلیل سنگینی زیاد در لحظه ی استارت جریان زیادی از شبکه دریافت می کنند که لازم است اینورتر متناسب با آن را انتخاب کنید تا توانایی بازدهی جریان مورد نیاز موتور زیر بار را داشته باشد. برای اطلاع از نحوه خرید اینورتر با کارشناسان فروش در ارتباط باشید.

اینورتر درایو سنگین چیست؟
اینورتر درایو سنگین (Inverter Duty)، نوعی درایو الکترونیکی است که برای کار با موتورهای سه فاز طراحی شده است. این نوع درایو برای کاربردهای سنگین و صنعتی، مانند ماشین آلات صنعتی، خطوط تولید، کامیون های باربری و سایر موارد مشابه استفاده می شود.

 

از نظر کاربری می شود اینورتر ها را به دو گروه کاربری سبک و کاربری سنگین تقسیم بندی کرد. کاربری های سبک شامل مواردی می شوند که در آن ها نیاز به گشتاور و توان بالای موتور برای راه اندازی موتور نیاز نباشد و موتور جریان زیادی از شبکه برای استارت نکشد. در طرف مقابل کاربری های سنگین قرار دارد که برای راه انداختن موتور آن ها گشتاور و توان زیادی لازم است تا بتوان آن ها را را انداخت. این کاربرد ها به دلیل سنگینی زیاد در لحظه ی استارت جریان زیادی از شبکه دریافت می کنند که لازم است اینورتر متناسب با آن را انتخاب کنید تا توانایی بازدهی جریان مورد نیاز موتور زیر بار را داشته باشد.

 

اضافه بار کم
رنج کاری برای کاربری هایی که در آنها گشتاور مورد نیاز همراه با سرعت کاهش می یابد، مانند فن های گریز از مرکز، پمپ و دمنده. این بارها معمولاً راه اندازی آسان تری دارند (جریان راه‌اندازی کم) و گشتاور مورد نیاز به طور قابل‌توجهی با افزایش سرعت موتور افزایش می‌یابد. رنج توان اسب بخار نمایش داده شده برای VFD های معمولی به صورت اضافه بار کم، گشتاور متغیر نشان داده شده است.

 

اضافه بار زیاد
رنج کاری برای کاربردهایی که در آنها گشتاور مورد نیاز در سراسر محدوده سرعت ثابت است و شامل بارهایی مانند نوار نقاله، اکسترودر، میکسر و پمپ ها و کمپرسورها با جابجایی کامل است. راه اندازی این بارها معمولاً سخت تر است بنابراین با جریان راه اندازی بالاتر، جریان و گشتاور در سراسر محدوده سرعت موتور بالا باقی می مانند.

مشخصات بار اساساً قدرت شروع مورد نیاز برای غلبه بر اینرسی استاتیکی است. هواکش صنعتی نمونه ای از اضافه بار کم است، هنگامی که فن شروع به کار می کند، مقاومت هوای کمی دارد، اما با افزایش سرعت فن، مقاومت آن افزایش می یابد و بار نیز افزایش می یابد. جرثقیل ها نمونه خوبی از کاربرد بار سنگین است زیرا موتور جرثقیل باید بر جابجایی کامل ناشی از استارت جسم ساکن غلبه کند.

انواع گشتاور
در تعریف گشتاور به هر عاملی که باعث دوران یا چرخش جسم ‌شود، گشتاور می گویند. به عنوان مثال همان‌گونه که نیرو باعث حرکت جسم می‌شود، گشتاور در حرکت چرخشی باعث دوران جسم می شود، مانند اثر نیرو در حرکت انتقالی است. انتخاب صحیح درایو AC (VFD) برای عملکرد عادی سیستم کنترل الکتریکی تجهیزات مکانیکی حیاتی است. برای انتخاب بهترین درایو AC مناسب، باید نوع ماشین مشخص شده، مشخصات گشتاور بار، محدوده تنظیم سرعت، دقت سرعت استاتیکی، گشتاور راه اندازی و محیط را بشناسیم، سپس الگوی کنترل و ساختارهای حفاظتی VFD را تعیین کنیم. سه نوع بار گشتاور مکانیکی وجود دارد:

بار گشتاور ثابت
بار قدرت ثابت
بار سیال
بار گشتاور ثابت
در چنین بارهایی، گشتاور بار با سرعت ارتباطی ندارد و گشتاور همیشه در هر سرعتی ثابت یا تقریباً ثابت نگه داشته می شود، قدرت بار به صورت خطی همراه با افزایش سرعت بار افزایش می یابد. بارهای اصطکاکی نوار نقاله، همزن، اکسترودر و تجهیزات مکانیکی و غیره و بارهای ثقلی جرثقیل، بالابر، آسانسور و غیره همگی بارهای گشتاور ثابت هستند. هنگامی که درایو AC بارهای گشتاور ثابت را می کشد، گشتاور خروجی باید در سرعت های پایین به اندازه کافی بزرگ باشد و دارای قابلیت اضافه بار قوی باشد. اگر موتور AC برای مدت طولانی نیاز به کار با سرعت پایین ثابت داشته باشد، باید ظرفیت خنک کنندگی موتور آسنکرون قفس استاندارد را در نظر بگیریم تا دمای موتور بیش از حد بالا برود.

بار گشتاور متغییر
گشتاور این نوع بار متناسب با مجذور سرعت و توان متناسب با مکعب سرعت است. انواع فن‌ها، پمپ‌ها و پمپ‌های روغن نمونه‌ای از بارهای گشتاور متغییر هستند. بارهای گشتاور متغییر توسط درایو AC برای تنظیم جریان هوا و جریان آب کنترل می شود که می تواند به میزان قابل توجهی در مصرف انرژی صرفه جویی کند. با توجه به اینکه تقاضای بار سیال در سرعت بالا با سرعت زیاد افزایش می یابد، متناسب با مکعب سرعت بار است، بنابراین نباید این نوع بارها را در عملیات فرکانس بیش از حد ایجاد کنیم. هنگام تعیین یک درایو که به عنوان درایو با فرکانس متغیر (VFD)، درایو با سرعت متغیر (VSD) و یا اینورتر نیز شناخته می شود، ابتدا به کاربرد موتوری که درایو قرار است با آن استفاده شود نگاه کنید.

گشتاور ثابت
کاربردهای گشتاور ثابت، مانند نوار نقاله ها، تجهیزات بالابر، کمپرسورها یا سنگ شکن ها، در میان سایر موارد، معمولاً یک درایو با کار شدید یا سنگین را مشخص می کنند. در کاربردهای گشتاور متغیر، که شامل فن ها و پمپ‌های گریز از مرکز می‌شود، یک درایو معمولی کافی است.

 

کاربردهای گشتاور ثابت شامل نوار نقاله، کمپرسور و بالابرها است. کاربردهای گشتاور متغیر شامل پمپ ها و فن ها می شود. درایوهای کار شدید اغلب دارای نرخ اضافه بار جریان 150٪ برای دو دقیقه هستند و می توانند به طور مداوم با جریان 115٪ کار کنند. درایوهای با درجه کاری سنگین دارای اضافه بار جریان 150٪ برای یک دقیقه هستند و می توانند به طور مداوم با جریان 100٪ کار کنند. درایوهای معمولی برای فن ها و پمپ ها به اندازه کافی قوی هستند زیرا دارای نرخ اضافه بار فعلی 120 درصد برای یک دقیقه هستند و همچنین می توانند با جریان 100 درصد به طور مداوم کار کنند.

درجه بندی موتور و درایو
پس از تطبیق وظیفه یک درایو با کاربرد موتور آن، همیشه باید رنج جریان بار کامل موتور (FLA) را تأیید کنید و مطمئن شوید که کمتر یا برابر با جریان بار کامل درایو است. درایوها دستگاه‌هایی با درجه جریان هستند و باید بر اساس آمپر بار و درجه ولتاژ بار کامل اندازه‌گیری شوند، نه بر اساس اسب بخار. توصیه می شود هنگام اندازه گیری جریان بار کامل درایو با پلاک موتور از ضریب سرویس موتور (service factor) استفاده نکنید. خوشبختانه، در بازار امروزی، درایوهای همه منظوره دارای رتبه بندی سنگین و معمولی در یک واحد تک درایو هستند. به عنوان مثال، یک درایو تکی با قدرت 20 اسب بخار، کار سنگین، با 150 درصد اضافه بار، و همچنین دارای رتبه 25 اسب بخار، کاربری عمومی با 120 درصد اضافه بار، خواهد بود. بنابراین، دارای دو رنج جریانی بار کامل خواهد بود. به عنوان مثال می توان یک درایو 460 ولتی با پلاکی با خواندن «20 اسب سنگین کار/25 اسب کاربری عمومی» و «31.7 آمپر سنگین کار/39.2 آمپر کاربری عمومی» نام برد. برنامه نویسی درایو به کاربران این امکان را می دهد که با انتخاب درجه آمپر و اضافه بار آن، مشخص کنند که درایو در حالت عادی یا سنگین قرار دارد.

مزایای اینورتر سنگین کار تتا
اینورتر سنگین کار تتا مزایای زیادی دارد برای مثال:

1- صرفه جویی در مصرف انرژی
استفاده از دستگاه های کنترل دور موتور به همراه بارهایی که توان آن ها با دور متغیر است، منجر به صرفه جویی های قابل توجهی خواهد شد که علاوه بر پیامدهای اقتصادی، موجب کاهش آلاینده های محیطی نیز می شود. به عنوان مثال، برای کنترل جریان سیال، با استفاده از این دستگاه ها به جای استفاده از کنترل کننده های مکانیکی مانند شیرها و دمپرها، به طور موثری در مصرف انرژی صرفه جویی می شود.

2- بهبود فرایند کنترل و کیفیت تولید
با تنظیم دقیق دور موتور و بار بر اساس نیازهای فرایندی، می توان به افزایش میزان تولید، کاهش مصرف مواد اولیه، کاهش ضایعات و بهبود کیفیت تولید دست یافت.

3- راه اندازی و ایست نرم موتور
دستگاه های اینورتر قادر به راه اندازی و ایست نرم موتور هستند. این ویژگی سبب می شود علاوه بر کم شدن تنش های الکتریکی در شبکه، از وارد شدن شوک های مکانیکی به بار هم جلوگیری شود. استهلاک سریع قسمت های مکانیکی ، مانند بلبرینگ ها ، کوپلینگ ها و گیربکس صنعتی از مشکلاتی است که شوک مکانیکی می تواند به وجود بیاورد. راه اندازی نرم هزینه های نگهداری را کاهش داده و افزایش عمر مفید موتور و بار را درپی دارد. جریان کشیده شده از شبکه در هنگام راه اندازی موتور با استفاده از دستگاه، کمتر از 10درصد جریان نامی موتور است.

4- بهبود ضریب توان سیستم
دستگاه های کنترل دور موتور با استفاده از روش کنترلی مناسب، ضریب توان سیستم را بهبود می دهند وبنابراین نیاز به تابلوهای خازنی بهبود ضریب توان ندارند.

5- کاهش هزینه های تعمیر و نگهداری
در صورتی که نیاز بار ایجاب کند، موتور می تواند با استفاده از دستگاه کنترل دور، در دورهای پایین کارکند. از مزایای کار در دورهای کم کاهش هزینه های تعمیر و نگهداری بخش هایی مانند بیرینگ ها، شیرهای تنظیم کننده و دمپرها است.

6- بهبود محیط و شرایط کاری
یک دستگاه کنترل دور قادر است محدوده ی تغییرات دور، گشتاور و توان قابل کنترل را نسبت به سایر روش های مکانیکی تغییر دور، به میزان قابل توجهی کاهش دهد. به عنوان مثال می توان سرعت خط نقاله را با سرعت کار مجموعه هماهنگ کرد. کاهش دبی سیال و هوا در پمپ ها و فن ها نیز می تواند سبب کاهش نویز محیط گردد. همچنین از مسائلی همچون لرزش و تنش های مکانیکی نیز جلوگیری خواهد شد.

کاربردهای گشتاور ثابت و کاربردهای گشتاور متغیر چیست؟
کاربردهای گشتاور ثابت شامل نوار نقاله، کمپرسور و بالابرها است. کاربردهای گشتاور متغیر شامل پمپ ها و فن ها می شود.

چرا درایوهای معمولی برای فن ها و پمپ ها به اندازه کافی قوی هستند؟
درایوهای معمولی برای فن ها و پمپ ها به اندازه کافی قوی هستند زیرا دارای نرخ اضافه بار فعلی 120 درصد برای یک دقیقه هستند و همچنین می توانند با جریان 100 درصد به طور مداوم کار کنند.

منبع: https://www.kalasanati.com/%D8%AC%D8%B3%D8%AA%D8%AC%D9%88/2601/%DA%A9%D8%A7%D9%84%D8%A7%DB%8C-%D8%B5%D9%86%D8%B9%D8%AA%DB%8C/%DA%A9%D8%A7%D9%84%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%D8%AA%D9%88%D9%85%D8%A7%D8%B3%DB%8C%D9%88%D9%86/%D8%A7%D9%86%D9%88%D8%A7%D8%B9-%D8%A7%DB%8C%D9%86%D9%88%D8%B1%D8%AA%D8%B1-vfd/%D8%A7%DB%8C%D9%86%D9%88%D8%B1%D8%AA%D8%B1-%D8%B3%D9%86%DA%AF%DB%8C%D9%86-%DA%A9%D8%A7%D8%B1



:: بازدید از این مطلب : 206
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : جمعه 27 بهمن 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کوروش فنایی

گیربکس های حلزونی به دلیل ویژگی های منحصر به فردی که دارند، جزو پرطرفدارترین انواع گیربکس صنعتی در بازار ایران به شمار می روند. از جمله مزایای اصلی این گیربکس ها اندازه کوچک، قابلیت نصب به روش های مختلف و خاصیت عدم برگشت پذیری در نسبت های بالای 40 است. از این گیربکس ها در طیف وسیعی از صنایع مانند ماشین آلات صنعتی، بالابرها، سیستم نوار نقاله و ... استفاده می شود، اما انتخاب گیربکس با مشخصات متناسب با هر کاربرد، کمی سخت و پیچیده است. به همین علت شرکت های تولید کننده گیربکس، به همراه محصولات خود کاتالوگ گیربکس حلزونی را نیز ارائه می دهند.

اطلاعات موجود در کاتالوگ گیربکس حلزونی
کاتالوگ گیربکس حلزونی هر شرکت شامل اطلاعات دقیقی از انواع مختلف این گیربکس ها، اندازه ها (سایز گیربکس)، مشخصات فنی و ویژگی های کلیدی گیربکس حلزونی است و به مشتریان در انتخاب گیربکس حلزونی متناسب با نیاز خود کمک می کند. همچنین کاتالوگ ها امکان مقایسه انواع مختلف گیربکس حلزونی یک برند را در اختیار مشتریان قرار می دهند تا با مقایسه مشخصات فنی مانند نسبت دنده، ظرفیت گشتاور، ابعاد گیربکس و شفت های ورودی و خروجی، روش های نصب، راندمان گیربکس، انواع الکتروموتور قابل استفاده و ... انتخاب آگاهانه تر و دقیق تری داشته باشند.

علاوه بر مشخصات فنی، داخل هر کاتالوگ گیربکس حلزونی اطلاعات مفیدی راجع به روغن کاری گیربکس، روش های تعمیر و نگهداری، شرایط گارانتی و طول عمر محصولات نیز یافت می شود. در این مقاله راجع به شرکت های مختلف تولید کننده گیربکس حلزونی اعم از تولید کنندگان گیربکس ایرانی، اروپایی و چینی توضیحات مختصری ارائه می کنیم و کاتالوگ محصولات آن شرکت را در اختیار شما عزیزان قرار می دهیم.

کاتالوگ گیربکس حلزونی بر اساس برند
بهترین برندهای تولید کننده گیربکس حلزونی حال حاضر که در بازار ایران یافت می شوند عبارتند از:

کاتالوگ گیربکس سهند اصفهان
کاتالوگ گیربکس شاکرین اصفهان
کاتالوگ گیربکس ایلماز ترکیه سری E
کاتالوگ گیربکس رهنما
کاتالوگ انواع گیربکس چینی
کاتالوگ گیربکس SITI ایتالیا
کاتالوگ گیربکس رستمی
کاتالوگ گیربکس شاکرین صنعت سپاهان
برای دانلود کاتالوگ گیربکس حلزونی بر اساس برند تولید کننده با ما همراه باشید.

کاتالوگ گیربکس حلزونی سهند اصفهان
گیربکس سهند دور اصفهان که به اختصار با نام گیربکس سهند یا گیربکس سهند اصفهان نیز شناخته می شود، از جمله بهترین برندهای تولید کننده انواع گیربکس صنعتی در بازار ایران است که در زمینه تولید انواع گیربکس حلزونی، گیربکس هلیکال و انواع گیربکس های صنعتی با کاربردهای خاص فعالیت می کند.

گیربکس های حلزونی سهند در چهار سری VF، MVF، U و W تولید می شوند و با مشاهده کاتالوگ گیربکس حلزونی سهند می توانید مشخصات فنی این گیربکس ها را با یکدیگر مقایسه نمایید. همچنین مقاله راهنمای انتخاب گیربکس کتابی، اطلاعات مفیدی راجع به انواع گیربکس مکعبی در اختیار شما قرار می دهد.

 

کاتالوگ گیربکس حلزونی شاکرین اصفهان
شرکت شاکرین اصفهان نیز یکی دیگر از برترین تولید کنندگان گیربکس ایرانی است گیربکس های حلزونی شاکرین در دو سری VF و SHRV تولید می شوند و از طریق لینک زیر می توانید کاتالوگ گیربکس حلزونی شاکرین اصفهان را دانلود نمایید. شرکت گیربکس شاکرین اصفهان علاوه بر تولید گیربکس های حلزونی، انواع گیربکس هلیکال را هم تولید می نماید.

 

کاتالوگ گیربکس حلزونی ایلماز
تقریباً برای تمام افرادی که با تجهیزات صنعتی سر و کار دارند، گیربکس ایلماز نامی آشنا و شناخته شده است. این شرکت در زمینه تولید انواع گیربکس صنعتی و موتور گیربکس فعالیت دارد و گیربکس های حلزونی این شرکت تحت عنوان سری E تولید می شوند. با توجه به تعداد زیاد محصولات این برند، بررسی مشخصات از روی کاتالوگ می تواند به شناخت بیشتر ویژگی های هریک از گیربکس های حلزونی ایلماز کمک زیادی نماید. اگر مایلید در خصوص نسبت دنده گیربکس های حلزونی اطلاعات بیشتری کسب کنید، پیشنهاد می کنیم مقاله نسبت تبدیل گیربکس حلزونی را مطالعه فرمایید. برای دانلود کاتالوگ گیربکس حلزونی ایلماز بر روی لینک زیر کلیک کنید.

کاتالوگ گیربکس حلزونی رهنما
گیربکس رهنما یکی دیگر از تولیدکنندگان گیربکس های ایرانی است که انواع گیربکس های حلزونی را در دو سری VF و VFU (مکعبی) تولید می نماید. کاتالوگ گیربکس حلزونی رهنما نیز مانند سایر برندهای گفته شده حاوی مطالب مفیدی در خصوص راهنمای انتخاب گیربکس، نحوه نصب، مشخصات فنی، روانکاری و سایر اطلاعات کاربردی این محصولات است.

 

کاتالوگ گیربکس حلزونی چینی
گیربکس های حلزونی چینی که بیشتر تحت عنوان گیربکس NMRV شناخته می شوند، این روزها طرفداران زیادی میان صنعتگران پیدا کرده اند. البته به دلیل تعداد زیاد برندهای تولید کننده گیربکس چینی نمی توان برند مشخصی را نام برد ولی بر اساس کاتالوگ گیربکس حلزونی چینی می توان مشخصات مورد نیاز را با محصول مورد نظر خود تطبیق دهید. کاتالوگ گیربکس حلزونی چینی را از طریق لینک زیر می توانید دانلود کنید.

 

آخرین مورد از لیست تولید کنندگان گیربکس حلزونی، مربوط به گیربکس شاکرین صنعت سپاهان است؛ این شرکت در حال حاضر در زمینه تولید انواع گیربکس VF و مکعبی فعالیت دارد ولی هنوز کاتالوگ گیربکس حلزونی شاکرین صنعتی سپاهان را منتشر نکرده است. به همین علت می توانید با کارشناسان وبسایت کالا صنعتی تماس گرفته و از مشخصات این گیربکس ها اطلاع یابید.

نتیجه گیری

انتخاب گیربکس مناسب باید بر اساس پارامترهای مختلفی انجام شود؛ از جمله این عوامل عبارتند از:

توان ورودی
دور ورودی
راندمان
نسبت تبدیل
ضریب کار
گشتاور خروجی
دور خروجی
برخی از این اطلاعات را می توان از طریق پلاک خوانی گیربکس دریافت نمود ولی راه اصولی و دقیق تر برای بررسی مشخصات هر گیربکس حلزونی، مطالعه کاتالوگ آن محصول است. یکی از قسمت های وبسایت کالا صنعتی با نام بانک کاتالوگ به انواع کاتالوگ های تجهیزات صنعتی از برندهای مختلف اختصاص یافته است.

علاوه بر این کارشناسان کالا صنعتی همواره آمادگی ارائه مشاوره های تخصصی رایگان در مراحل مختلف انتخاب، خرید، نصب، راه اندازی، تعمیر و نگهداری انواع گیربکس حلزونی، به شما عزیزان را دارند؛ با ما در ارتباط باشید.

 منبع: https://www.kalasanati.com/%D8%A7%D8%AE%D8%A8%D8%A7%D8%B1-%D9%88-%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%AA/%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%AA-%DA%AF%DB%8C%D8%B1%D8%A8%DA%A9%D8%B3/1893/%DA%A9%D8%A7%D8%AA%D8%A7%D9%84%D9%88%DA%AF-%DA%AF%DB%8C%D8%B1%D8%A8%DA%A9%D8%B3-%D8%AD%D9%84%D8%B2%D9%88%D9%86%DB%8C



:: بازدید از این مطلب : 184
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : پنج شنبه 26 بهمن 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کوروش فنایی

تولیدی را تأمین می‌کنند. این الکتروموتورها با استفاده از اصل القای الکترومغناطیس، روتور را به چرخش درآورده و میدان مغناطیسی الکتروموتور سه‌فاز به‌وسیله سیم‌پیچ استاتور ایجاد می‌شود

در صورتی‌که سیم‌پیچ الکتروموتور آسیب‌دیده باشد، موتور قادر به تأمین سرعت و گشتاور لازم نخواهد بود و تحت بار آسیب می‌بیند؛ بنابراین آموزش سیم‌پیچی موتور سه‌فاز یکی از اقدامات ضروری برای تمامی افراد و صنایعی است که با این موتورها سروکار دارند. در این مقاله به معرفی انواع سیم‌پیچ و روش‌های سیم‌پیچی الکتروموتور سه‌فاز و همچنین محاسبات و رسم دیاگرام آن پرداخته‌ایم؛ با ما همراه باشید. همچنین در مقاله تست سیم‌پیچ موتور سه‌فاز روش‌های کاربردی جهت عیب‌یابی سیم‌پیچ‌های موتور بیان شده و مطالعه آن را پیشنهاد می‌کنیم.

انواع سیم‌پیچی موتور سه‌فاز
به‌ طور کلی انواع سیم‌پیچی موتور سه‌فاز به دو دسته سیم‌پیچ استاتور و روتور تقسیم‌بندی می‌شوند؛ سیم‌پیچ استاتور ثابت بوده و وظیفه تولید میدان مغناطیسی دوار، از جریان سه‌فاز ورودی را بر عهده دارد. روتور این موتورها در دو نوع تولید می‌شود:

روتور قفس سنجابی
روتور سیم‌پیچی شده
بیشتر الکتروموتورهای سه‌فاز موجود در ایران، از نوع روتور قفس سنجابی هستند؛ این روتور به شکل یک سیلندر استوانه‌ای‌شکل بوده و دارای میله‌هایی از جنس رسانا (اغلب مسی) است که به روش القایی کار می‌کنند. سیم‌پیچ‌های استاتور نیز با آلیاژهای مختلفی تولید می‌شود. مرغوب‌ترین سیم‌پیچ‌ها از جنس مس بوده و رسانایی و طول عمر بالایی دارند؛ اما ممکن است بعضی از تولیدکنندگان الکتروموتور برای کاهش هزینه‌ها از سیم‌پیچ‌های آلومینیومی استفاده کنند که در مقایسه با سیم‌پیچ‌های مسی کیفیت پایین‌تری دارند. هدف این مقاله بررسی سیم‌پیچی استاتور است؛ بنابراین در ادامه هر جا نامی از سیم‌پیچی موتور سه‌فاز به میان آمد، منظور سیم‌پیچی استاتور است.

انواع روش‌های سیم‌پیچی موتور سه‌فاز
برای ساخت استاتور الکتروموتور سه‌فاز، ورقه‌های آهنی سیلیس دار را به نحوی روی‌هم قرار می‌دهند که شیارهایی را تشکیل دهند؛ به این شیارها اسلات نیز گفته می‌شود. در موتورهای سه‌فاز برای هر فاز ورودی یک گروه سیم‌پیچ داریم که درون اسلات‌ها قرار می‌گیرند. برای ایجاد میدان مغناطیسی دوار در استاتور باید دو شرط زیر رعایت شود:

سه گروه سیم‌پیچ 120 درجه اختلاف فاز الکتریکی داشته باشند.
سیم‌پیچ‌ها 120 درجه اختلاف مکانی با هم داشته باشند.
در حالت عادی فازهای ورودی از برق شبکه، 120 درجه الکتریکی اختلاف فاز با یکدیگر دارند و شرط اول رعایت شده است؛ اما اختلاف مکانی کلاف‌ها باید هنگام سیم‌پیچی موتور انجام شود. روش‌های مختلفی برای سیم‌پیچی الکتروموتور سه‌فاز وجود دارد؛ از جمله:

سیم‌پیچی یک‌طبقه
سیم‌پیچی دوطبقه
سیم‌پیچی گام کامل
سیم‌پیچی گام کسری
سیم‌پیچی زنجیری
سیم‌پیچی متحدالمرکز
مزایای سیم‌پیچی دوطبقه نسبت به یک‌طبقه چیست؟
در سیم‌پیچی یک‌طبقه، داخل هر شیار استاتور یک کلاف سیم‌پیچ قرار می‌گیرد؛ اما در سیم‌پیچی دوطبقه، در هر شیار استاتور دو کلاف مختلف قرار دارند. سیم‌پیچی دوطبقه مزایای بیشتری داشته و رایج‌تر است؛ از جمله مزایای سیم‌پیچی دوطبقه نسبت به یک‌طبقه می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

در سیم‌پیچی دوطبقه، پیشانی کلاف‌ها کاهش‌یافته و در نتیجه سیم‌پیچ وزن کم‌تری دارد؛ با کاهش وزن، قیمت سیم‌پیچ نیز ارزان‌تر می‌شود.
با کاهش پیشانی کلاف‌ها، مقاومت اهمی سیم‌پیچ کاهش‌یافته، موتور کم‌تر داغ می‌شود و راندمان افزایش می‌یابد.
در سیم‌پیچی دوطبقه به روش گام کسری، می‌توان یکی از مزاحم‌ترین هارمونیک‌های موتور (هارمونیک 3) را حذف کرد.
گام سیم‌پیچی چیست؟
دو نوع گام در موتورهای سه‌فاز وجود دارد؛ گام سیم‌پیچی و گام قطبی.

گام سیم‌پیچی یا گام کلاف، فاصله دو بازوی یک کلاف را بر حسب تعداد شیارهای استاتور نشان می‌دهد؛ یعنی اگر ابتدای کلاف در شیار 1 قرار بگیرد، گام سیم‌پیچی مشخص می کند که انتهای آن کلاف باید در کدام شیار باشد.
گام قطبی مشخص‌کننده تعداد شیارهایی از استاتور است که توسط هر قطب پوشش داده می‌شود.
در سیم‌پیچی به روش گام کامل، گام سیم‌پیچ و گام قطبی با هم برابر هستند؛ ولی در سیم‌پیچی گام کسری، معمولاً مقدار گام سیم‌پیچی از گام قطبی کمتر است.

تفاوت سیم‌پیچی زنجیری و متحدالمرکز در چیست؟
در سیم‌پیچی زنجیری (زنجیره‌ای)، کلاف‌ها با اندازه‌های مساوی پیچیده می‌شوند؛ ولی در سیم‌پیچی متحدالمرکز، باید کلاف‌ها را در اندازه‌های نامساوی پیچید. در سیم‌پیچی زنجیری، مجموع طول کلاف‌ها کمتر از متحدالمرکز بوده و به همین علت اقتصادی‌تر هستند. درحالی‌که در سیم‌پیچی متحدالمرکز چون گام هر گروه از کلاف‌ها با یکدیگر متفاوت است، اندازه آن‌ها نیز با یکدیگر تفاوت دارد. از سیم‌پیچی متحدالمرکز بیشتر برای الکتروموتور تک‌فاز استفاده می‌شود.

محاسبات لازم برای سیم‌پیچی موتور سه‌فاز
مهم‌ترین مقادیری که در طراحی نقشه و سیم‌پیچی موتور سه‌فاز باید محاسبه شوند، مربوط به گام قطبی، گام سیم‌پیچ، تعداد قطب‌ها، زاویه الکتریکی شیار و شیار شروع هر فاز است که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم.

محاسبه گام قطبی
گام قطبی را با Yp نمایش داده و بر اساس فرمول زیر به دست می‌آید:

Yp= Z/2P

در این فرمول، Yp گام قطبی، Z تعداد شیارهای استاتور و 2P تعداد قطب‌های موتور است. تعداد قطب‌های موتور توسط شرکت سازنده در پلاک یا کاتالوگ محصول مشخص می‌شود.

زاویه الکتریکی شیار
زاویه الکتریکی شیار، بیان‌کننده آن است که هر شیار با شیار قبل از خود چند درجه الکتریکی اختلاف‌فاز دارد و با Aez نشان داده می‌شود:

Aez=360P/Z

در این فرمول P برابر با نصف تعداد قطب‌های موتور و Z تعداد شیارهای استاتور است.

تعداد شیار در هر قطب از هر فاز
پارامتر بعدی تعداد شیار در هر قطب از هر فاز است که با q نشان‌داده‌شده و با فرمول زیر به دست می‌آید:

q=Z/2P*m

در این فرمول Z تعداد شیارهای استاتور، 2P تعداد قطب‌های موتور و m تعداد فازها است. بر اساس مقدار q گروه کلاف‌ها را سیم‌پیچی می‌کنیم.

شیار شروع فازها
برای اینکه بدانیم سیم‌پیچ هر فاز را از کدام شیار باید شروع کنیم از فرمول‌های زیر استفاده می‌کنیم:

(شروع فاز اول)L1= 1
(شروع فاز دوم)L2= 1 + (ez/120)
(شروع فاز سوم)L3= 1+ (ez/240)

سربندی کلاف‌های موتور سه‌فاز
دو نوع سربندی در سیم‌پیچی الکتروموتور سه‌فاز استفاده می‌شود که در شکل زیر می‌بینید.

 

اگر انتهای کلاف یک را به ابتدای کلاف دو و انتهای کلاف دو را به ابتدای کلاف 3 متصل کنیم، سربندی از نوع اتصال نزدیک است؛ اما اگر انتهای کلاف یک را به انتهای کلاف دو و ابتدای کلاف دو را به ابتدای کلاف 3 متصل نماییم، سربندی از نوع اتصال دور است. برای تشخیص نوع سربندی از فرمول زیر استفاده می‌کنیم:

G=T*Z/2*q*m

در فرمول بالا T تعداد طبقات سیم‌پیچی، Z تعداد شیار استاتور، q تعداد شیار در هر قطب از هر فاز و m تعداد فازهای ورودی است:

اگر G=P بود اتصال نزدیک،
ولی اگر G=2P بود اتصال از نوع دور خواهد بود.
با استفاده از این محاسبات می‌توانیم به مرحله بعد که طراحی دیاگرام و نقشه سیم‌پیچی موتور است برویم. به‌خاطر داشته‌باشید که سربندی کلاف‌ها، با سربندی ترمینال موتور جهت راه اندازی متفاوت است؛ در همین راستا پیشنهاد می‌شود مقاله سربندی الکتروموتور سه‌فاز را مطالعه فرمایید.

نقشه سیم‌پیچی موتور سه‌فاز
برای طراحی نقشه سیم‌پیچی موتور سه‌فاز بهتر است به‌صورت عملی و با طرح یک مثال شروع کنیم.

مثال شماره یک: طراحی و ترسیم دیاگرام و نقشه سیم‌پیچی موتور سه‌فاز دارای 24 شیار و 4 قطب به‌صورت 1 طبقه به روش زنجیری با گام کامل.

1) ابتدا گام قطبی را محاسبه می‌کنیم:

Yp= Z/2P = 24/4 = 6

بنابراین، هر قطب دارای 6 شیار است.

2) سپس تعداد شیارهای هر فاز در یک قطب را حساب می‌کنیم:

q=Z/2P*m = 24/4*3 = 2

در این مثال q برابر 2 است؛ یعنی گروه سیم‌پیچ هر فاز، از دو کلاف تشکیل شده است.

3) برای اینکه شیار شروع هر فاز را محاسبه کنیم، به زاویه الکتریکی شیارها نیاز داریم:

Aez=360P/Z = 360*2/24 = 30

زاویه الکتریکی بین هر شیار 30 درجه است.

4) شیار شروع فاز اول (L1 یا U) را یک در نظر می گیریم:

L1 = 1

5) اسلات شروع فاز دوم (L2 یا V) را بر اساس فرمول زیر محاسبه می‌کنیم:

L2 = 1 + 120/ez = 1+ (120/30) = 5

6) در نهایت، شیار شروع فاز سوم (L3 یا W) را نیز بدست می آوریم:

L3 = 1 + 240/ez = 1+ (240/30) = 9

7) نوع اتصال و سربندی کلاف‌های موتور نیز باید مشخص شود:

G=T*Z/2*q*m = 1*24/2*2*3 = 2
2=P : اتصال نزدیک

حالا برای ترسیم دیاگرام، کلاف‌ها را به شکل زیر نام‌گذاری می‌کنیم.


جمع‌بندی

در این مقاله به آموزش انواع روش‌های سیم‌پیچی موتور سه‌فاز، محاسبات لازم برای آن‌ها و ترسیم دیاگرام بر اساس یک مثال عملی پرداختیم. با این‌حال این موضوع نیاز به تخصص و مطالعات بیشتری داشته و برای درآوردن سیم‌های سوخته از داخل استاتور نیز باید علاوه بر دانش تخصصی، مهارت بالایی داشته باشید. به همین علت، پیشنهاد می‌کنیم برای تعویض سیم‌پیچی موتور سه‌فاز با کارشناسان کالا صنعتی در ارتباط باشید تا به‌صورت رایگان از مشاوره تخصصی این مجموعه بهره‌مند شوید.

آیا سیم پیچی الکتروموتور کار ساده ای است؟
در ساختار ماشین های الکتریکی از سیم پیچ های با آلیاژهای مس، آلومینیوم و.. استفاده می شود و این سیم پیچ ها در برابر اضافه جریان و حرارت بسیار آسیب پذیر هستند و در صورت بروز مشکل برای آنها می بایست موتورهای الکتریکی را برای بار دیگر سیم پیچی نمود. از این رو پیشنهاد می شود حتماً این کار را به متخصص واگذار نمایید تا مشکلی پیش نیاید.

تعداد طبقات در سیم پیچی چیست؟
اگر در سیم پیچی الکتروموتورها ، در هر شیار استاتور یک بازوی کلاف قرار بگیرد یک طبقه و اگر تعداد بازوها در هر شیار بیش از یک باشد ، چند طبقه می گویند. متداول ترین سیم پیچی چند طبقه در الکتروموتور سه فاز، سیم پیچی دو طبقه است که دو بازو در هر شیار قرار می گیرد. سیم پیچی در اکثر ماشین های سه فاز صنعتی ( قدرت متوسط و بالا ) به روش دو طبقه انجام میگیرد .

منبع: https://www.kalasanati.com/%D8%A7%D8%AE%D8%A8%D8%A7%D8%B1-%D9%88-%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%AA/%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%AA-%D8%A7%D9%84%DA%A9%D8%AA%D8%B1%D9%88%D9%85%D9%88%D8%AA%D9%88%D8%B1/464/%D8%A2%D9%85%D9%88%D8%B2%D8%B4-%D8%B3%DB%8C%D9%85-%D9%BE%DB%8C%DA%86%DB%8C-%D8%A7%D9%84%DA%A9%D8%AA%D8%B1%D9%88%D9%85%D9%88%D8%AA%D9%88%D8%B1-%D8%B3%D9%87-%D9%81%D8%A7%D8%B2



:: بازدید از این مطلب : 194
|
امتیاز مطلب : 8
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : چهار شنبه 25 بهمن 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کوروش فنایی

در این مقاله قصد داریم در مورد اهمیت استفاده الکتروموتور ترمزدار، کاربردها و همچنین انواع ترمز الکتروموتور صحبت کنیم. اگر شما هم در مورد این موارد کنجکاو هستید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید. ضمناً برای مشاهده مشخصات و خرید انواع الکتروموتورها می توانید به وبسایت کالا صنعتی مراجعه نمایید.

ترمز الکتروموتور چیست؟
ترمز الکتروموتور، یک قطعه مکانیکی است که به دینام متصل می شود و در صورتی که برق آن قطع شود، سرعت شفت را کاهش داده و یا حرکت آن را به طور کلی متوقف می کند. بدیهی است که اگر یک الکتروموتور بدون ترمز از منبع برق خود جدا شود، بعد از مدتی محور آن از حرکت باز می ایستد؛ ولی برای کاهش ایمن سرعت الکتروموتور و توقف آن در مدت کوتاهتری از حالت طبیعی، باید از ترمز الکتروموتور استفاده نماییم.

 

ترمز موتور الکتریکی

کاربرد الکتروموتورهای ترمزدار
الکتروموتورهای ترمزدار به علت کنترل دقیق که روی سرعت و توقف سریع و مطمئن دستگاه دارند، در بسیاری از صنایع استفاده می شوند. در ادامه برخی از کاربردهای الکتروموتورهای ترمزدار را نام می بریم:

انواع بالابرهای انسانی و ساختمانی؛ مانند موتور تکفاز بالابر
پله برقی
سرو موتورها (ServoMotors)
انواع آسانسورها
صنایع دارویی و غذایی
جرثقیل ها
نوار نقاله ها
دستگاه های بسته بندی اتوماتیک و نیمه اتوماتیک
انواع ترمز الکتروموتور
ترمزهای الکتروموتور در مدل های مختلفی عرضه می شوند و می توان بر اساس پارامترهای مختلفی آن ها را دسته بندی کرد. الکتروموتورهای بر اساس نوع جریان و منبع تغذیه به موارد زیر تقسیم بندی می شوند:

جریان مستقیم (DC)
جریان متناوب (AC)
ترمز الکتروموتور تکفاز
ترمز الکتروموتور سه فاز
همچنین می توان انواع ترمز الکتروموتور را بر اساس نحوه عملکرد آن ها به گروه های زیر دسته بندی کرد:

ترمز مکانیکی
ترمز مغناطیسی
البته هریک از موارد بالا، خود شامل زیر گروه های مختلفی می شود که در ادامه به معرفی برخی از آن ها می پردازیم.

انواع ترمز الکتریکی

ترمز مکانیکی الکتروموتور
ترمز مکانیکی الکتروموتور، یکی از قدیمی ترین انواع ترمز الکتروموتور بوده و با اعمال نیروی مکانیکی اصطکاک بر محور خروجی موتور، آن را متوقف می سازد. در این ترمزها معمولاً از یک کالیپر ترمز یا دیسک ترمز که به شافت خروجی متصل شده، استفاده می کنند. ترمز مکانیکی الکتروموتور در موتورهایی که قدرت بسیار زیادی دارند و ممکن است سیستم ترمز الکتریکی قادر به توقف آن ها نباشد استفاده شده و اغلب به عنوان یک راه حل پشتیبان و در صورت بروز خطا در ترمز الکترومغناطیسی فعال می شود. همچنین اگر الکتروموتور با وجود بار نیاز به توقف داشته باشد (آسانسور و بالابر)، این نوع ترمز توصیه می شود. انواع این ترمزها شامل:

ترمز تسمه ای
ترمز تسمه ای یا نواری، ساده ترین نوع ترمز الکتروموتور هستند و اغلب به عنوان مکانیزمی برای جلوگیری از چرخش معکوس موتور استفاده می شوند. این مدل ترمزها دارای یک نوار انعطاف پذیر هستند که به دور یک درام چرخان پیچیده شده و انتهای آن از یک اهرم متحرک عبور می کند؛ با اعمال کشش به نوار، گشتاور اصطکاکی ایجاد شده و به عنوان ترمز عمل می کند.

ترمز درام
ترمزهای درام معمولاً در اتومبیل ها استفاده می شوند؛ در این ترمز با فشار آوردن لنت ها به سطح درام دوار، سرعت چرخش کاهش داده می شود. اجزای این ترمزها شامل درام ها، لنت، پیستون، فنر، یک مکانیزم تنظیم کننده و یک مکانیسم ترمز اضطراری است. سه مورد از پر مصرف ترین انواع ترمز درام، تک لنت، دو لنت و Duo-servo می باشد.
بزرگترین عیب ترمزهای درام این است که به مرور زمان و در اثر دمای بالایی که تولید می کند، لنت ها فرسوده شده و به مرور زمان از قدرت توقف ترمز کاسته می شود. که به صورت کامل در مقاله عیب یابی الکتروموتور در مورد این موضوع صحبت شده است.

منبع: https://www.kalasanati.com/%D8%A7%D8%AE%D8%A8%D8%A7%D8%B1-%D9%88-%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%AA/%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%AA-%D8%A7%D9%84%DA%A9%D8%AA%D8%B1%D9%88%D9%85%D9%88%D8%AA%D9%88%D8%B1/1778/%D8%A7%D9%86%D9%88%D8%A7%D8%B9-%D8%AA%D8%B1%D9%85%D8%B2-%D8%A7%D9%84%DA%A9%D8%AA%D8%B1%D9%88%D9%85%D9%88%D8%AA%D9%88%D8%B1

 



:: بازدید از این مطلب : 203
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : یک شنبه 22 بهمن 1402 | نظرات ()